Günün ilk çalışmasında Sarsıntı.


bmrt95

Üye
Katılım
6 Nis 2021
Mesajlar
173
Tepkime puanı
188
Konum
Ankara
İsim
Buğra
Herkese Merhaba.

Aralık ayından itibaren aracı sabah çalıştırdıktan sonra kırmızı ışıkta veya herhangi bir yerde beklediğim zaman arabada sarsıntı oluyor. Aracı 1-2 dakika kullandıktan sonra bu sarsıntı kesiliyor. Bu sarsıntı sırasında aracın devir göstergesinde veya motorun devrinde herhangi bir oynama olmuyor (yaklaşık 800-850 devirde rölantide çalışıyor.). Kırmızı ışıkta beklerken çok hafif gaz vererek deviri 900-1000 bandında tuttuğum zaman sarsıntı kayboluyor. İnternette bu sorunun enjektör veya motor kulaklarından kaynaklanabileceklerini söyleyenler var. Fakat araçta yakıt tüketiminin artması , kara duman atması gibi problemler yok. 60 kilometre ortalama hızda 4.4-4.6 litre ortalama tüketim , 30 kilometre ortalama hıza 5,6-5,8 civarı ortalama tüketim değeri gösteriyor araç. İşin garip tarafı araç bu sallantıyı sadece günün ilk çalışmasında yapıyor. Arabayı sabah çalıştırıp park ettikten 6-7 saat sonra tekrar çalıştırdığım zaman bu problemle karşılaşmıyorum.

Daha önce VW grubu bir dizel araç kullanmadığım için bu sallantının bir problem mi yoksa normal mi olduğunu bilmiyorum. Aranızda bu sorun ile daha önce karşılaşan arkadaşlarımız oldu mu?

Aracım 1.6 Tdi Golf.

 
Hocam benim konuya bir bak istersen. Hiç belirtisiz bir anda gitti. Fazla devam etmeden bir göster. Arıza varsa fazla ilerlemeden çözsünler.




 
Upvote 0
@ASword Hocam yaklaşık 3-4 aydır bu problemi yaşamıyorum. Zannedersem soğuk havalar ile ilgili bir problem.  Sizin konunuzu inceledim , çok geçmiş olsun size. Dizel aracın ekonomikliği var fakat problem çıkarttığında da çok masraflı oluyorlar maalesef.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt