Ön Ayak Havalandırması Bölümüden Gelen Trim Sesi Cızırtı


ibragah

Üye
Katılım
19 Ocak 2020
Mesajlar
251
Tepkime puanı
162
Konum
İstanbul
İsim
Agâh
Herkese merhaba 

Sizlerinde başına geldi mi bilmiyorum ama 2014 Golf 7 aracım var ön direksiyon altındaki diz hava yastığı kısmından cızırtı sesi geliyor. Aracım dizel olduğu için dizel araçlarda titreşim söz konusu. Buradan geldiğini cızırtı gelirken elimle cızırtı gelebilecek yerleri yoklarken araç kullanırken o kısımdan geldiğini anladım. Elimle bastırınca ses kesiliyor. Aynı ses sağ yolcu tarafındanda geliyor büyük ihtimal aynı noktadan. Aracı sürerken o noktaya erişemediğim için oradan geldiğine %100 emin olamadım. Yarın cızırtının nereden geldiğinin fotoğraflarını konuya ekliyeceğim. Bu konuda yardımcı olabilecekler var mı? Valla çok fena uyuz ediyor insanı bu ses. Bu kadar para veriyoruz arabadan ses geliyor diyor bazı insanlar. Bu arabalar avrupa yollarının şartlarına göre tasarlanıyor aslında ama biz türkiyede onuda geçtim istanbulda kullanıyoruz bu tür seslerin zamanla gelmesi normal. O yüzden sesi gidermek için çareler arıyorum. Sizlerin yardımını bekliyorum. Şimdiden tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hayırlı günler dilerim. 

 
@ibragahmerhaba 
aynı ses benim araçta kalorifer sıcakta iken gaza basınca şoför kısmı ayak bölümündeki havalandırma üfleme nozulları plastik olduğu için ısınınca etrafındaki trimlere çarpıp cızırtı sesi yapıyordu. Oraya sallanıp etrafındaki trimlere çarpmasın diye her 2 parçanın boşluğuna sünger sıkıştırmıştım ve bu şekilde bu cızırtı sesinden kurtulmuştum. Bu şekilde deneyebilirsin.

 
@memin Aracın benden önceki sahibide karton sıkıştırmış oraya bgn sabah gördüm. Onceden gözükmüyordu baya içerdeydi. Demek o yerinden oynadı ondan o sesi çıkartmaya başladı dün başladı ses gelmeye çünkü. Ama sag yolcu tarafından aylardır ses geliyor. Onada bi çözüm bulurum insallah. Dedigini bgn uygulayıp sürüş yapıcam. Teşekkürler 🙏 

 
@ibragah eğer imkanın var ise kağıt karton değilde

uzun ömürlü ve daha estetik çözüm olsun istiyorsan (gri renk yada siyah renk) o boşluğu sıkıştırıp nozulun oynamasını engelleyen bir sünger koyarsan emin ol wolksvagenin üretim hatasınımı diyim ayıbınımı diyeyim onu halletmiş olursun.

 
@memin kartonu gorunce söktüm attım zaten. Sünger koyucam. Bugün klimayı ayaklara vermedim. Ses yoktu arabada. Ama ayağa verince illaki olucak. Sünger koyup halledilcem inşallah. Teşekkürler ederim ilgi ve alakan için. Allah razı olsun. 

 

Geri
Üst Alt