Bu yaz lastiklerimi son bir yaz daha kullanmalı mıyım?


Tulkas

Üye
Katılım
3 Haz 2020
Mesajlar
484
Tepkime puanı
219
Konum
Tokat
İsim
Emre
Herkese iyi haftasonları diliyorum. Aracımı satın aldığımda üzerinde bu lastikler vardı bunlar aracın ilk satıldığında üzerinde olan lastikler. Dunlop marka fakat lastikler hiç de 70bin km yapmış gibi değil muhtemelen önceki sahibi bu lastikleri kenara kaldırıp başka lastik kullanmış. Lastikler 2014 33.hafta ve son bir yaz daha kullanmayı düşünüyorum, sizler ne diyorsunuz bu lastikler bu yaz da götürür mü?

IMG_20210314_144841.jpg

IMG_20210314_144823.jpg

IMG_20210314_144731.jpg

IMG_20210314_144700.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Diş derinliği olarak gayet iyi görünüyor, lakin ülkemizde sadece lastiğin dişine bakıp fikir sunan çok insan var lastikte diş derinliği kadar önemli bir husus daha var oda lastiğin tarihi kesinlikle 5 yılı doldurmuş lastikleri kullanmayın ! 

 
Yanlış hatırlamıyorsam, Michelin sayfasında lastiklerin ömrü ile alakalı
45.000Km veya 5-10 yıl diyordu.

Yıldan kasıt ta şöyle açıklanmıştı; Lastik basınç değerleri ideal seviyede tutularak (10-30 gün konrol tamamlama) ve yanakların çatlamaya, sertlemeye yönelik kontrolü ile sportif kullanmadan 10 yıl kadar diyordu.

 
Bende aynı lastikler var ve daha 15.000 km'de ve 2 yaşında olmasına rağmen yol tutuşu pek sevimsiz. Şu anda bile değiştirmeyi düşünüyorum zaman zaman.

7 yıllık lastiği kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Dikkatli ve yavaş sürüyorum demek de çözüm olmaz, ne zaman tutunmaya ihtiyacınızın olacağını bilemezsiniz ve ilk ani frende kullanmaya devam ettiğinize pişman olmanız olası.  

 
@Tulkas Hocam lastik fiziksel olarak çok aşınmamış gibi görünüyor, ancak 7 yıl olmuş neredeyse üretileli. Bu kadar uzun süre lastiğin hamurunda bozulmalara sebep olur. Bu nedenle kullanmayın değiştirin derim ben.

 
Sahsen kesinlikle yildan dolayi degistirirdim

Yolla temas eden en önemli parca

1 metre gec dursa cana ve mala kayiplar yasatir

Aracin gorseli dokuntu olsun sorun yok ama lastik benim icin en hassas oldugum konu

 
[mention=11839]HONEY[/mention] olaya profesyonel bakış açısı budur Tebrikler... 
İlk defa baklavasiz birsey yazdim haha


Tarihe not alalim
 
@HONEY hocam Beyoğlu tarafına gelirseniz Karaköye inip sizin şu baklava olayını çözelim artık ben ismarlarim 😀👍

 
Hocam, 7 yıllık lastiğin hamuru sertleşmiştir, kesinlikle değiştirmenizi öneririm.

Lastik ömrü 5 yıldır sonrasında değişimi gerekir.

 

Herkese teşekkür ediyorum valla bende kullanmamayı düşünüyorum sadece görüşlerinizi merak ettim. Birde diş derinlikleri de görüldüğü üzere gayet iyi olunca acaba son bi yaz daha çıkarabilir miyim dedim. Yeni lastik alınca bu eskiler başıma bela olacak napabilirim bu eski lastikleri? Ne yapmam lazım? Eğer bu yaz da kullanabilseydim iyi olacaktı, şehir değiştireceğim bu yaz kışlıklar var bide bunlar başıma bela olmasın diye düşünmüştüm biraz

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt