Klima Yönlendirme


SB1907_23

Üye
Katılım
14 May 2015
Mesajlar
409
Tepkime puanı
266
Konum
Memleket Elazığ/İkamet Kayseri
İsim
Serkan
Merhaba

Geçen yıl bu zamanlar klima yönlendirme ayarının çalışmadığını ve hangi konuma alırsam alayım camda takılı kaldığını fark ettim.

Kayseri  VW servisi ile görüştüğümde aracın ön göğsün tamamen söküleceğini, sorunun bulunacağını ve parça siparişi verileceğini, bu esnada aracın en az 3-5 gün serviste kalacağını söylediler. O kadar zamanım olmadığı için ve Elazığ gittiğimde aracı birkaç gün servise bırakacak zamanı bulabileceğim için yazı bekledim.

Bu arada da kimle görüşsem "ön göğsü söktürme tekrar eski halinde kalması çok zor" dediler.

Elazığ serviste ön göğsü sökmeden arıza tespiti yapıldı ve pozisyon motoru ile ayar ünitesinin değişmesi gerektiğini söylediler, 1718 tl fiyat verdiler. Fakat pandemi, bu işlemi yaptırmama engel oldu. Çünkü Türkiye'de parça yoktu ve Almanya'dan gelmesi en az 15 gün sürecekti. El mahkum başka bahara erteledik ve yakın zamanda Kayseri'den fiyat ve zaman bilgisi istedim. yaklaşık 2500 tl fiyat verdiler.

Bugün ise özel bir servis ile durumu paylaştım ve bir elektrikçiye yönlendirdiler. Sorunlu kısmı söylemeden araca baktırdım ve servisin bahsettiği motoru işaret etti. Göğsü komple sökecek misiniz diye sorduğumda da "Ne yaptın sen abi, her şey için böyle komple sökme yaparsak işimiz var. Biz Türkler olarak 10 civata varsa 7sini gevşetir, 3ünü söker ama arada birkaçını da kaybederiz" dedi. Çözüm olarak da pedalların yan tarafından o motora ulaşabildiklerini söylediler. VW in bir çok modelinde bu sorunu yaşayan bir çok kişiyi görmüştüm daha önce, bu usta da yöntem geliştirmiş kendince. Motorun aslında komple bozulmadığını, içinde bir parçanın arızalandığını söyledi. Komple değiştirirsek 950 tl olur dedi ama bu sorunu çözmek için o parçayı değiştirmek yeterli olur ve fiyatı da 350 tl dedi.

Şimdi gelelim sizlerden isteyeceğim yardıma :)  Bu problemi yaşayan ya da bilgi sahibi olan var mı? Ön göğsü komple sökmek ve birkaç gün arabadan vazgeçmek (Kayseriyi, Elazığın tespit ettiği parçaları getirtmek ve değişimini sağlamak üzere ikna ettim sayılır, birkaç gün beklemeden parçalar geldiği gün gidip yarım günde değişim yaptırabilirim gibi görünüyor) karşılığında 2500 tl vermek yerine göğsü sökmeden motora ulaşırım diyen ustaya 350 tl karşılığında bir şans tanımak sizce de mantıklı mı?  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Golf72 daha önce sorduğunuz sağ sol tarafın sıcaklığı ile ilgiliydi. Ve bu dijital klima için bu şekilde.

İç sirkülasyon Torpidonun arkasında. Yani polen filtresi haznesinin arkasında kalır.
Yani polen filtresi değiştirme videosu bulun. Ardından filtreyi çıkarın. Daha sonra mekanizmayı arkada görürsünüz. Bir kapak dışarıda gelen havayı keser. Bu şekilde ulaşabilirsiniz.
bu bölüm kasteddiniz sanırım ,yarın deneyip sonuçları yazarım inşallah ilginize teşekkür ederim.
 
Upvote 0

klima resetleme nasıl yapılıyor ?

benim hem ayaklara hem ön orta fanlardan hava gelmiyor.
 
Upvote 0
@Rust geriye doğru bakarsanız vardır. İlk sayfalarda olması lazım..
 
Upvote 0
Merhaba,
Aynı sorun Skoda Yeti aracımda başıma geldi.
Havalandırma tek yön çalışıyordu, serviste klape motorunu değiştirdiler.
Değişimden sonra bu sefer hava yönlendirmesi çalıştı fakat cama çevrildiğinde camda sabit kalmayıp dönmeye devam etti. Sadece ön cama çevrilirken sabit durmuyor, diğer yönlerde sorun yok, sabit duruyor fakat yön düğmesi ile çevirdiğin yönlerden alakasız havalandırıyor.

Servis sorunu tespit edemedi ve her zamanki gibi deneme yanılma yoluyla önce klima kontrol ünitesinin değişmesi gerektiğini, yine arıza çözülmezse ön göğsün sökülerek kazan'ın içine bakılması gerektiğini söyledi.

Sorunun ne olabileceği konusunda fikri olanlara ve
Gebze ya da İst. And. bölgesinden bu işlerden anlayan elektrikçi tavsiyesinde bulunabileceklere şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Upvote 0
Bı konuyla ilgili benim de bir sorum olacak sizlere. Konum değiştiriciyi cam’dan yüze aldığımda ya da tam tersini yaptığımda bu aralar havalar soğuk diye midir bilmiyorum ama bir kez tık sesi geliyor. Hemen sonra yine değişim yaptığımda ses falan gelmiyor. Acaba sebebi soğuk kaynaklı mıdır? Yoksa o tık sesi yapan parça’da bir sorun mu var, yağlamak falan mı gerekir? Bu konuda fikirlerinizi almak isterim. Araç 2019 Skoda Kodiaq
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt