Golf R Aktif 4 Egzoz çıkışı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfaad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Serhan
Merhaba Arkadaşlar,

Forumda 4 egzoz çıkışı nasıl yaparım gibi sorulara denk geldim , tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Aracım dizel , Egzoz başlıklarını ilk montaj yaptığımızda son susturucuyu söktük onun yerine T boru koyarak egzoz başlıklarını aşağıdaki gibi monte ettik.

Benzinli araçlarda bu işlemi yaptığınızda ses yapacaktık arkadaşım ceza da yedi 😀

Dizel araçlarda çok hafif devir çevirirken ses oluyor.

Muayeneden kazan olmadığı için geçmeyebilir, Poliste kazan olmadığı için sıkıntı çıkarabilir.

2 sene T boru ile kullandım hiçbir problem yaşamadım zaten abart bir ses de yoktu.

Orijinal hali ;

1.png

T boru montaj ;

2.png

4 egzoz ;

3.jpg

4.jpg

Mart ayında ilk muayenem var ve bayadır aklımda olan kazandan çıkış yaptırmayı istiyordum. Muhteşem ilgisi ve işciliği olan Egzozcu engin usta(beykoz)’ yı herkese rahatlıkla önerebilirim.

ınstagram : egzozcu_engin

Saatler süren işcilik sonrası kazanımızı geri taktık bu şekilde de muayeneye gireceğim, Flanş koyarak da istediğim zaman hızlı bir şekilde 4 egzozu iptal edip Orijinal yere bakan kafayı takabilirim ;

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.png

9.png

10.png

kazanın orijinal çıkışı flanşa takmaya hazır;

11.jpg

Reels videomuzu da izleyebilirsiniz ;

https://www.instagram.com/reel/CK63oDIp4tc/?igshid=ffclsfrla88d

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel olmuş, bende yapsam aynı şekilde yaptırırdım. Fotoğraflarda gayet açıklayıcı olmuş. Flanş yaptırma fikri de çok mantıklı. 2 civata ile sök tak gerekirse. Flanş kaynatılan parçaları (yenisi zaten krom'da) eskisine bir ısıya dayanıklı boya at hocam. Siyah siyah kalmasın öyle

Teşekkürler 🙏🏻 @GodThread 

Teşekkür ederim daha çıkartmam ama ne olur ne olmaz yapmışken tam yaparak flanşları da hallettik 😊

Sizi mi kıracağım 690 derece ısınaya dayanıklı motip ile boyayarak koleksiyona kattım 🤩

@Aliiii

EFD46B72-B6C1-460B-AE88-5C5319A4E69E.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Masallah guzel olmuş ustad

Mahallede denk gelirsem eksozlara patates sıkıştırırım

İmza kiskanan çaylak golfcu

Maşallah çok güzel olmuş :)  Aynı işlemi egzoz sepetinde bende yaptırmak istemiştim fakat oradakiler uğraşmak istemeyip komple sistem kitlemeye çalışınca bende başka bir yer aramaya uğraşmadım :D  

Maliyeti nedir bilgilendirebilirseniz bende yaptırmayı düşünebilirim :)  

@Golfaad güzel olmuş ustanın eline sağlık benim araçta dizel bir kaç yere sormama rağmen şuan sizin araca yapılan işçiliği yapılamayacağı söylendi ustayı tebrik etmek lazım merak ettiğim t boruyu ne yaptınız geri mi aldı 

Merhaba Arkadaşlar,

Forumda 4 egzoz çıkışı nasıl yaparım gibi sorulara denk geldim , tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Aracım dizel , Egzoz başlıklarını ilk montaj yaptığımızda son susturucuyu söktük onun yerine T boru koyarak egzoz başlıklarını aşağıdaki gibi monte ettik.

Benzinli araçlarda bu işlemi yaptığınızda ses yapacaktık arkadaşım ceza da yedi 😀

Dizel araçlarda çok hafif devir çevirirken ses oluyor.

Muayeneden kazan olmadığı için geçmeyebilir, Poliste kazan olmadığı için sıkıntı çıkarabilir.

2 sene T boru ile kullandım hiçbir problem yaşamadım zaten abart bir ses de yoktu.

Orijinal hali ;

1.png

T boru montaj ;

2.png

4 egzoz ;

3.jpg

4.jpg

Mart ayında ilk muayenem var ve bayadır aklımda olan kazandan çıkış yaptırmayı istiyordum. Muhteşem ilgisi ve işciliği olan Egzozcu engin usta(beykoz)’ yı herkese rahatlıkla önerebilirim.

ınstagram : egzozcu_engin

Saatler süren işcilik sonrası kazanımızı geri taktık bu şekilde de muayeneye gireceğim, Flanş koyarak da istediğim zaman hızlı bir şekilde 4 egzozu iptal edip Orijinal yere bakan kafayı takabilirim ;

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.png

9.png

10.png

kazanın orijinal çıkışı flanşa takmaya hazır;

11.jpg

Reels videomuzu da izleyebilirsiniz ;

https://www.instagram.com/reel/CK63oDIp4tc/?igshid=ffclsfrla88d
Çok güzel olmuş hocam, güle güle kullanın.  :like:

En başta bu uygulamayı yaptırmış olsaydınız kazanın arkasındaki boru ilavesine de gerek kalmazdı, daha temiz bir görüntü olurdu.

Dış modifikasyona girişirsem yapmak isteyeceğim bir uygulama, aracınıza da 41 kere maşallah. :)

Teşekkürler abi, araba kapalıda yatıyor nadir kullanıyorum ama seninkine gözcülük yapıyorum 😊 @HONEY

Satmayı düşünmüyorum satarsam aklımdasın 😀 @GodThread

Hocam orijinal kazandan bu işlemi yaparken sağ çıkışa giden boruya bakın orası çok dar bir çalışma alanı 4 saat işcilik var burada, o yüzden başka kazan takıp alanı geniş tutmaya çalışıyor olabilirler , ücret hakkından Engin ustadan bilgi verirseniz sevinirim koşullar değişebilir @lasttohit

Renkli arabada akrapovic hoşuma gidiyor ama beyaza bu kafaları yakıştırıyorum 🤩 @agacmalzeme

Aynen öyle dediğim gibi 4 saat ciddi bir uğraş var ve çıkış kafaları santimi santimine ölçüldü eşit ve düzgün çıkarıldı, T boruyu koleksiyonumuza taktık satabilirim 😀 @nihat34

Servisten R difüzör almıştım 1000 tl gibi bir tutara, geçtiğimiz yıllar da by akıllıdan 500-600 gibi bir tutara paslanmaz kafaları almıştım halen ilk günkü gibi , işcilik içinde ustayla konuşmanızı tavsiye ederim dilediğiniz gibi halleder. @Baho_34

Teşekkür ederim çok haklısızın bu işe ilk giriştiğimizde Memlekette yaptırdıgımız için böyle bir usta bulma imkanımız yoktu maalesef , ustayı bulunca da geç olsun güç olmasın dedik 🤗 @frknyldrm

Geri