Golf 7 Highline (2014) aracım için ekran tavsiyesi? (YARDIM)


OKAN7716

Üye
Katılım
22 Tem 2016
Mesajlar
202
Tepkime puanı
139
Konum
Ankara
Araç
Seat Leon FR Plus 1.4 EcoTSI 150 hp DSG F1
Arkadaşlar merhaba 2014 model 819A kodu ile biten ünite ve 5.8 inç ekrana sahip aracım. Ekranı birkaç ay içinde değiştirmeyi düşünüyorum fakat çok kararsızım. Çin malı 7.5 comfortline ana ünitesine benzeyen CAR Play destekli teypler hakkında ufak çaplı araştırma yaptığımda ses kalitesinin düşük ve bazı görsellerin kalitesiz olduğunu gördüm.(Ayrıca çerceveyi de değiştirmek gerekiyor.) 6.5 inç olan 2015 sonrası gelen ekranlar için ise ana ünite+ekran değişmesi gerekli ve bunun için birkaç seçenek varmış. (CAR PLAY ve Mirror link aktivasyonları için ünite farklı oluyor ve maliyeti biraz yüksek) Sadece ekranımı değiştirmem durumunda ise yeni takılan ekranın pek bir fonksiyonu olmayacak sadece ekran büyümüş ve daha güncel bir görüneme sahip olacak. Hatta forumdan bir arkadaş aracına 6.5 inç olan üniteden takmış bulunmakta. Bir de merak ettiğim 6.5 inç ekran ve ona uygun ünite ile tak çalıştır şeklinde uygulanabiliyor mu? Nacizane fikirleriniz ne yöndedir? Herkese iyi forumlar  :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@OKAN7716 hocam, şahsi düşünce olarak iletmek isterim ki 7.5 tip carplayli ünite eğer bütçe düşük ise çok mantıklı, aracın içini de olumlu yönde değiştiriyor. Ayrıca @zulalyolhocamda bu ünitenin zamanında arayıpta bulamadığım android auto+CarPlay versiyonu olması gerek. Diğer seçenekte yeni tip 8 inçlik ayrı üniteli model. Bu çok güzel çok kaliteli ve çok işlevsel. Fakat fiyatı yüksek. 7.5 tip Çinli cihazlar çok fazla stabil değil ama kesinlikle iş görür. Müzik konusu da bence tatmin edici seviyede, fiyatına göre

 
Zaten temel olarak araştırmışsınız. Aracınızda büyük ihtimal 5G0 035 819A kodlu Panasonic MIB1 unite ve 5.8" Ekran var. MIB1'de yapabileceğiniz birşey yok. Discover Pro MIB1 bulabilirsiniz belki 8" ama pek bir faydasını görebileceğinizi sanmıyorum. Yeni özelliklerin (CarPlay etc.) olmaması, MIB2'ye göre ciddi yavaş olması ve fiyatlarının saçma pahalı olması dışında. 

3 ana alternatifiniz var (ucuzdan pahalıya): 

1. Çin Carplay'li 6.5" Cihazlar: 

Artıları malum, Carplay, Daha gelişmiş ekran, Bluetooth (sizin aracınızda zaten var).. 

Eksileri bazı menülerin kullanılamıyor olması, Ses kalitesi sorunu (özellikle radyo'da).

Çerçeve değiştirmeniz gerekiyor. 

2. Golf 7 EURO 6 Update (2015 6. ay sonrası) / Golf 7.5 Cihazlar

6.5" analog ya da 8" dokunmatik ekranlı 3Q0 035 819/824/840 A/B/C kodlu üniteler. 

Burada dikkat edilmesi gereken 819A kodlu cihazların Appconnect ve geri görüş desteklememesi. 824 ve 840 kodlu cihazların da tak çalıştır olarak kullanılması için Delphi marka olması gerekiyor. Preh olanları crackleme yapamıyorlar(dı, hala öyle mi bilmiyorum. Sektör gelişiyor). Preh olan cihazlarda yine sistemden Appconnect aktive edebiliyorlar tabiki. Önce bileşen koruma kaldırıyorlar, sonra Carplay aktive ediyorlar. 

6.5"'e göre 8" ekran tabiki daha gelişmiş. Daha parlak, daha güzel. Çizgi sorunları var. Dikine çizgi problemi yaşamayan çok az kişi var. Teknik update gelmiştir belki parçalara belli bir yıldan sonra fakat kodu değişmediği için takip etmek zor. 8" alırsanız çerçeve değiştirmeniz gerekir. 6.5" çevirme tuşlu ekran alırsanız direk kullanabilirsiniz. 5.8" ekran kullanamazsınız bu ünitelerde. MIB1 ve MIB2 sistemlerin çözünürlükleri farklı.  

3. MIB2 veya MIB2.5 Discover Pro

Her iki cihaz da sınıfının en üst modelleri. Genellikle crackli, tak çalıştır şekilde çalışıyor. MIB2 üniteler 8" analog ekran ile gelirken, MIB 2.5 9.2" dokunmatik ekran ile geliyor. 9.2" ekran problemi yaşayanlar mevcut. 8" ekran artık çok bulunmuyor. Cracklendiği için tüm bu cihazlarda navigasyon, sesli komut, carplay vs. her şey açık geliyor. 8" eski tip ekran bulursanız çerçeve değiştirmeniz gerekli mi değil mi bilmiyorum. 9.2" MIB2.5 için kesinlikle gerekli. 

Sonuç olarak her şey sizin paranıza bakıyor. Siz bu işe ne kadar para yatırmak istiyorsanız seçenekler mevcut. En düşük maliyetli, en kaliteli alternatif sizin için 6.5" Çevirme tuşlu ekran + 3Q0035824 kodlu ünite olur. Fakat piyasa da ne sattığını bilmeyen dolu olduğu için 819 üniteye daha çok fiyat çekende bulmanız mümkün. 

 
Yorum yapan @GodThread ve @Musaaksoyçok teşekkür ediyorum

@Aliiii hocam ağzınıza sağlık bilgileriniz gayet detaylı ve açıklayıcı olmuş. 6.5 inç orjinal 2015 sonrası ekranların hepsi standart değil mi ?  passat b8'den çıkma ekran ve ünite buldum acaba tak çalıştır şeklinde aracıma uyar mı? linki aşağıda paylaştım. Sadece Car kısmındaki aracç figürünü mü vagcom ile kodlamamız gerekecek?

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-sahibinden-passat-b8-uyumlu-ekran-utine-853315430/detay/

 
Yorum yapan @GodThread ve @Musaaksoyçok teşekkür ediyorum

@Aliiii hocam ağzınıza sağlık bilgileriniz gayet detaylı ve açıklayıcı olmuş. 6.5 inç orjinal 2015 sonrası ekranların hepsi standart değil mi ?  passat b8'den çıkma ekran ve ünite buldum acaba tak çalıştır şeklinde aracıma uyar mı? linki aşağıda paylaştım. Sadece Car kısmındaki aracç figürünü mü vagcom ile kodlamamız gerekecek?

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-sahibinden-passat-b8-uyumlu-ekran-utine-853315430/detay/
İyi ama bu ürünü almanız size ne kazandıracak ki? 3Q 819 kodlu bu ürün. Yani Carplay yok, geri görüş kamerası desteği yok. Hiç birşey yok. Şu an kullandığınız ünite ile aynı özelliklere sahip. Sadece 6.5" ekran olacak. Yalnızca 6.5" ekranı satıyormu diye sorun :)  

Sonra kendinize 3Q....824 yada 3Q...840 kodlu ünite bakarsınız. 

 
@Aliiii Hocam süper açıklamış, bikaç ekleme yapayım.

Çinli cihazlardan düz değilde yanlarda kulaklı tuşlar olanından alırsanız çerçeve aynı kalır, bunların da CarPlayli olanı var, @Musaaksoy hocamın kastettiği bu teyp sanırım.

Delphi dışında Preh cihazlarda cracklenir ama biraz daha maliyetli olur.

8" Discover Pro yada Tiguan çıkma ekran bulursanız 824 yada 840 Uniteyle çalışır, parlak ekrandan daha güzel bence ve sorunsuz, ben bunu kullanıyorum :)  Ama buna 5.8 yada 6.5 çerçevesi uymaz değişmesi gerekir.

824 yada 840 Unitelerde aynı Disc Pro gibi tak çalıştır şekilde cracklenebiliyor, bileşen koruma kaldırmaya da gerek kalmıyor yani.

 
Bu arada önemli detay, araç highline olduğu için kablo tesisatı torpido'ya gelir, Çinli cihaz alırsanız tesisatı ekranın arkasına getirmeniz lazım, bununda maliyeti olur biraz size. Menu uyumsuzlukları ses kalitesinin kötü olması vs göz önüne alınca 824 yada 840 çıkma bulup değişmeniz çok daha iyi olur bence. 824 olanı 6.5 ekranla daha uygun bulursunuz bence ve çerçeve kablo tesisati felan masrafınız da olmaz. 

 
@Aliiii @CemK tekrardan çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için artık ikinci el ekran ve ünite kovalayacağız çin menşeili ürüne pek sıcak bakmıyorum olmadı sitede varsa satan eden o şekilde bir konu açarım :)

 
Çinli cihazlar için bazı kişiler ses kötü derken bazıları iyi diyor, sanırım 2 tip cihaz mevcut. Şu konuya 28. sayfadan itibaren bir göz atın derim:





Şu konuda da cihazın nasıl ayırt edilebileceği açıklanmış: 




 
6.5" 3Q0035824 DELPHİ CARPLAY   bana en mantıklı bu geliyor bunu nereden bulurum montajı dahil fiyatları nedir? Aracımdaki multimedia ekran bozuldu acil değiştirme niyetim var. Destek olabilecek varsa çok memnun olurum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@CemK @Alii konunun el kitabını yazmışsınız. Harika bir özet. Teşekkürler.

Ben de bir şey sormak isterim Delphi ile Preh cihazlar arasında fark var mı? Preh hiç duymamıştım düzgün bir cihaz mıdır?

Teşekkürler
 

Çinli cihazlar için bazı kişiler ses kötü derken bazıları iyi diyor, sanırım 2 tip cihaz mevcut. Şu konuya 28. sayfadan itibaren bir göz atın derim:





Şu konuda da cihazın nasıl ayırt edilebileceği açıklanmış:
2 tip çinli cihazı kullanıp sonrada higline orjinal üniteye geçmiş biri olarak şunu söylüyebilirim eğer radyo dinleme niyetiniz varsa çinli ekranlardan kesinlikle uzak durun tek anten girişi olduğu için radio kalitesi yerlerde oluyor. Çinlinin tek avantajı tak çalıştır montaj derdi olmadan carplay ve geri görüş kamerası sunması başka hiç bir avantajı yok. Hem orjinalde hemde çinlide spotifydan dinliyorum özellikle %50 ve sonrasındaki ses kalitesi orjinalde açık ara önde ama çinlilerinde üzdüğünü düşünmüyorum tamamen ne kadar ekmek o kadar köfte :)
 

Geri
Üst Alt