Gri Kurt


MR

Üye
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
258
Tepkime puanı
22
İsim
Emre
Herkese merhabalar. Ekim 2014 ten beri kullandığım Polo Bluemotion aracımı aralık başında satıp 31 Aralıkta 1.6 TDI High. Man. aracımı aldım.

30 Aralıkta ani bir kararla sıfır araç almaya karar verdim ve bayilerle yoğun telefon trafiği neticesinde Maslak Doğuş'ta 1 adet  araç bulabildim. Aklımda Pasifik Mavi ve Tungsten Gri vardı (Pasifik öncelikliydi 
IbGAvFuff8UjOuHgD6WBBXyki8nOGGPZ2A365btew2v_35_OYBbWx6jAosLAgLQRiozsQDeVXKw7nKW99nj0nLf6H63ROL4zrZCbOMww5wPko9ue=s0-d-e1-ft
). Ellerindeki aracın Tungsten oluşu ayrı bir güzellik oldu. Gönül isterdi ki panoramik cam tavan, ergo. koltuk ve Durbanlı bir araç olsun ama renk ve highline donanımı yakalamışken ve zamanda kısıtlı olduğu için kaçırmak istemedim ve aranıza katıldım.

Aracımın satışı ve Golf'ün gelişi arasında Tiguan TSI 150HP 4Motion kullandım. Ardından 1.6 TDI ilaç gibi geldi.  :mad:

Aracı 3 hafta önce teslim alıp Ankaraya geldim ilk izlenimlerim; Performans olarak çok sıkıştırmama rağmen tatlı gücü hissettiriyor. Yol tutuşu, yalıtım, iç mekan kontrolü gayet hoşuma gitti. Bi-Xenon muazzam bir keyif zaten, Polodaki H4'ten sonra gözlerim açıldı diyebilirim. Ağırlıklı olarak 140-160 bandında ilerledim tüketim ortalamam 6-6.5 civarıydı zamanla biraz daha düşeceğini umut ediyorum. 

Seyahat boyunca yan aynalardan bakınca kapı kolları gözüme bir hayli takıldı fakat şuan alıştım diyebilirim biraz daha estetik olsa fena olmazdı. Ayrıca 6. viteste aranmıyor değil. Tiguandan sonra birkaç kere 6'ya atmayı da denedim.  :D

Beyaz gündüz farı siparişi vererek dokunuşlara başladım. Baharla birlikte sis-yağış riski azaldığında sisleri Philips Diamond Vision'a çevirmeyi ve amerikan parkla aydınlatma sistemini noktalamayı planlıyorum. Bayiden kauçuk paspas vb. bir hediye almadığım için en yakın zamanda 4D havuz paspas edineceğim. Devamında difüzör ve çift egzoz çıkışı öncelikli hedefler arasında. Önerilerinizi bekliyorum.

Motor rodajıyla alakalı kitapçık devirin 2/3'ü kullanılması gerektiğini yazıyor ben bunu 4000 rpm olarak algıladım birkaç kez 3500'lere uzadım ve gariptir servis dilediğiniz gibi kullanın dedi. Gerçi 1300km oldu araç ama yinede kafamda bir soru işareti kaldı. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Çok fazla çekim yapamadım. Zamanla artık :)

Ankara'ya +1 yazınız.  :('

Ekli dosyayı görüntüle 1349Ekli dosyayı görüntüle 1351Ekli dosyayı görüntüle 1352

 
Hayirli olsun hocam hosgeldiniz.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Teşekkür ederim, hoş bulduk.

 
@Odyolog Aramıza hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun. rodaj 1500km kadar 3.000 Devir geçilmeden kullanılsa iyi olur. Kullanmadınız diye motor elinizde kalmaz ama merak etmeyin ;)

 
Hayırlı olsun Tungsten gerçekten farklı duruyor, bi kaç sokak ötemde var her seferinde gözüm üzerinde :)

 
@Odyolog

Hocam aramıza Hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@Odyolog

Değerli Hocam;

Golf tutkunu dostlar arasına hoş geldiniz. 

Golf'ünüzü güzel günlerde sevdiklerinizle birlikte kullanmanızı dilerim. 

Yakıt konusunda 4 motion Tiguan'da sonra sizi üzmeyeceği kesin gibi. Şehir içinde ve dışında karışık ortalamayla 6.5-7.0 litre aralığındaki yakıt tüketimi hava sıcaklıklarının artmasıyla ve 5 bin kilometre sınırına yaklaştıkça zamanla düşecektir. 

Rodaj konusunda ileride yağ eksilten bir motora sahip olmamak için ilk 1000 km içerisinde 3500 ila 4000 devir bandını pek kullanmamanızı öneririm. 1000 km den 1500 e kadar bu devir aralığı ve sonrasında da kademeli olarak devri arttırmanın rodaj süresince dikkat edilmesi gereken hususlar olarak kılavuzda yer almaktadır. 

Ayna ayarlarını yaparken sizin de ve yıllarca benim de yarısı kapıları gösterecek şekilde ayarlanmıştım. Fakat fark ettim ki bu kapıları göstermesi yerine iki yanımı gösterebilir. Kapı kollarının üst kenarları sınır olacak şekilde mümkün olduğunca aynaları dışa dönük biçimde ayarlamayı tercih ettim sonrasında.  Uzun yılların alışkanlığından vazgeçmek pek de kolay olmadı ancak böylece daha geniş bir görüş açısı elde ettiğim kesin. Elbette bu kadarı sizin bileceğiniz iş.

 
@Odyolog Hocam hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz.

Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

 


Geri
Üst Alt