Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaş iyi forumlar aracımdaki kaput keçesi zamanla işaretlediğim yerlerden sarkmış buraları neyle tutturabilirim bide tam ortasındaki klips düşmüş gibi duruyor ( ilk defa dikkat ettim ) boş bırakmamıştır dimi vw mühendisleri
@Omer58 Ortadaki klipse kendi aracımda dikkat etmedim ama alttaki çıkıntılar benim de dikkatimi çekmişti. Yerinden çıkmış diye geri takmaya çalıştım ama diğer çıkıntılardaki gibi içine sokacağım delikler yoktu. Ben de mühendisler öyle düşünmüş diyip kaput amortisörünü nazikçe indirdim.
Yalnız sizin sol tarafta deformasyon olmuş. Yanlış hatırlamıyorsam motor soğutma suyu haznesinin üstüne denk geliyor.
@Omer58 muhtemel görüntü, yukamacılar makine ile su tutmuş ve ortadaki klips fırlamış, keçedeki su üzerinde kurumuş ve keçenin arka kısmındaki geçmeli yerler yerinden çıktığı için sarkmış izlenimi veriyor.
Arka kısımdaki sağ ve sol kalın çıkıntıların yanlarinki çıkıntılar yerine geçmeli. Yerinde olmadığından alışma yapmış. Çıkıntıların diplerinde kırılma esneme varsa yerinde durmuyordur. Bu sebeple sarkmış olabilir.
Benim tavsiyem bütün klipsleri çıkartın. Daha sonra elektrik süpürgesi ile düz bir zeminde tozunu alın. Önce arka çıkıntıları yerine geçirin, daha sonra klipsleri takın.
Bir de isterseniz;
Fazla yıpratmadan yıkamaya çalışın. Düz ve temiz bir zeminde kurulayın ve yerine takın.
Ortadaki tutturma klipsini de tamamlayın. Arkadaki geçmeye girecek olan kısımlar kırılmamış ve düzleşirse daha iyi bir görüntü oluşabilir.
@Omer58 o sarkan alt kısımları bende de öyle , ne kadar yerine soksam da tekrar çıkıyor, zamanla gevşeme olmuş keçede , o yüzden uğraşmadım bıraktım öylece
@Omer58 kaputun arka kısmına denk gelen yerler aynen öyledir.Arkanın geçmeli yerlerini bir boş/dolu olarak sıkıştırmıştım. @ogzogz hocamın çok sulu olmamak şartıyla belirttiği şekilde tokalarını çıkarıp temizlik yapılabilir.Nitekim kuruyunca gevrekleşiyor ve kalıp bozulabiliyor. Geçen sene toka/klips serviste adeti 5 tl iken yedek parçacı 5 tanesini ücretsiz vermişti.
Yenisini veya çıkmasını alın takın derim . Klips için de Sakarya da star klips var çoğu aracın klipslerini çok uygun fiyata üretiyorlar bulamazsanız haber verin göndereyim .
/monthly_2020_05/20200503_153415.jpg.9d9764c4a85f0584c2c221eaf767d14b.jpggörüntü bu. Çeşitli alternatifler uydurulabilir. Muhtemelen temizleyince yerine geçecektir. Önce arka kısımları geçirin otursun sonra klipsleri yerlerine takın.
5bin km'deki bı aracjn bile amortisör kısmındaki isaretlediginiz yerden kalktığını gördüğüm için çok takmiyorum artik golf 7 lerin hepsinde var sanırım bu problem