Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam golf fiyatini hangi bayi veriyor yardımcı olma şansınız var mi
Doğuş Maslak'tı sanırım.
Ben

Ben bugün sattım 2500 km de 2070 e verdim aralık sonunda almıstım 2116 ya yoktur heralde bayiden alırdı arkadaş heralde
Markaların internet sitelerinde yazan şişik liste fiyatları yüzünden 2. ellere bilmeden sıfır parası veriyor insanlar malesef. Ticaret bakanlığı bu liste fiyatı olayına son verdirmeli. Yazan fiyatlar neyse satış fiyatları da o olmalı.

Doğuş Maslak'tı sanırım.

Markaların internet sitelerinde yazan şişik liste fiyatları yüzünden 2. ellere bilmeden sıfır parası veriyor insanlar malesef. Ticaret bakanlığı bu liste fiyatı olayına son verdirmeli. Yazan fiyatlar neyse satış fiyatları da o olmalı.
Buna kesinlikle katılıyorum, nasıl ikinci el araba ilanlarına yaptırımlar getirdilerse bu konuda da yaptırım uygulayıcı olmalılar.
Ben bu indirim olayındaki genel mantıksızlığa karşıyım, özellikle kozmetik mağazalarının sürekli yaptığı indirimler aslında piyasa fiyatları. Bindir indir yönteminde olan her şeye yaptırım uygulanması gerekiyor zannımca.

Üstad 2025 yılı başında 2025 model 1.2 olanı aldım zaten tek paketti gs olarak geliyordu. Golf 8 den geçmiştim. Aslında genel olarak memnundum ancak multimedya ve bazı sorunlar bitmedi. Motordan ve ön göğüsten gelen sesler ve özellikle yetkili servislerin iş bilmezliği beni araçtan soğuttu. Sattım bu sefer golf 8,5 alarak golfe tekrar dönüş yaptım. En azından golfle ilgili sorun yaşadığım zaman bu zamana kadar servis hemen çözdü ve açıkcası stellentis servislerine göre daha bilgin ve yetkili ustalar var diyebilirim en azından bana öyle denk geldi.
Yılların Opelcisiyimdir aslında birçok aracına sahip oldum, olduk (kendi küçük ailemiz içinde abim, babam ve ben) ve uzun kilometrelerdir tecrübemiz vardır Opel logosu altında. İş gereği sürekli uzun yolda olduğumuz için de araçlarımızın bakımını günü gününe yapıyoruz, rezillik çekmemek adına.
Astra olarak F (1.6 16v) ve J kasa (1.3 CDTİ) 40 bin km'den fazla
İnsignia olarak a (2.0 cdti) ve b kasa (1.5 D). A kasayı 150 bin kmde alıp 320 bin km de sattım, B kasayı ise 40 bin kmde alıp 241 bin km de sattım
Corsa olarak C (1.4 16v) ve şu an aktif olarak da kullanmakta olduğum F kasa (1.2 puretech) 100 bin km

Toplama olarak baktığımızda 500 bin kmden fazla opel direksiyonunda yolumuz geçmiştir.

Ancak 2024 yaz ayında başıma gelen talihsiz servis sürecinden dolayı boş yere yaklaşık 200 bin lira masraf yaptırdılar İnsignia aracıma. Ve o masrafı yapmama rağmen hala arızam çözülmemişti, böyle dediğimde ise o halde aracınız 45-60 gün arası yatsın Fransadan parça gelecek ayağına beni öyle bir mağdur ve yolda bıraktılar ki bir daha Opele tövbe ettim.

Bu arada arabaları sorunlu olduğu için değil son yaşadığım olay devirdaim gibi basit malzemelerin elinde bulunmayıp Fransadan gelecek ayağına müşteriyle dalga geçer gibi davranışları.

Allah'a şükür büyük bir sorunum hiç olmadı (zaten olsa neden bu kadar km opel kullanayım değil mi) ama PSA sonrası servis ağının kalite düşüşü yüzünden Opel ile ilişkilerimizi sonlandırdım. Ankara'da 3 servisten sadece 1 tanesinin hizmeti olması gerektiği gibi işliyor pek de bir artısı yok ancak diğer 2'sine yolunuz düşmesin.

Evet Opel Astra ; dizel+daha donanımlı+kredi imkanları mükemmel evet ama bir ürün almadan önce aldıktan sonra nelerle karşılaşacağınız, karşılaştığınızda size nasıl yaklaşımlara sahip olacakları da önemlidir. Bu arada 1.5 bluehdi motor ve eat 8 şanzımanı ile mükemmel kombinasyonda geliyor. Yine bu Astra özelinde düşünülebilir araçlardan biri.

Düşünenlere ön bilgilendirme olsun diye söylüyorum.

Golf 8.5 Life şu piyasada bu paraya en mantıklı araç, arada bir kullanıyorum 1.6 tdi yakıt performansı veriyor, yalıtım deseniz üst, özellikler deseniz dolu dolu, yolda gidişi sürüş zevki ekstrası, b suvlara verilen bu paralara yazık üstelik dıştan yüksek kaba duruyor diye geniş zannediyorlar bu SUV ları iyi algı yaratıyor üreticiler.
Elektrikli bagaj ve elektrikli hafızalı koltuk olsa tek eksikliği bu bence cam tavan vs hikaye

Yeni T-Roc için B segment demek haksızlık olmaz mı ?

Ben mi yanlış gördüm artık platformu da (MQB Evo ?) değişmiş, boyutta biraz büyüdü, bagaj hacmi de büyük 470 litre, Golfte 380 civarında heralde.

Bir önceki kasa farklı platformdaydı heralde ama bunda herkes değişti diyordu. Hatta life paket dahil arka süspansiyonlar bağımsız değil mi ? Benim Golf Life torsiyon çubuklu ama Teoc bağımsız.

Bana sanki bu kasaya artık B demek yanlış olurmuş gibi geliyor.

Bende Golf yerine bu fiyatlara tercih etmezdim hele 2500 liraya ama sizce hala Golf'ten daha alt segmentte mi ?

2500 life paket Troc bence fiyat ve paket içeriğinden kaybeder benim açımdan. Koltuk ısıtma direksiyon ısıtma yok. Ambiyans aydınlatma bile yok. Ekran küçük.

Son düzenleme:
T-roc 2019 da ilk geldiğinde gerçek satış fiyatı ile golfün gerçek satış fiyatı (2019 da 1.5 tsi 150 liğe geçildiği için zam yemişti golfler o dönem için)
Aralarında 1.5tsi comfortline golf camtavansız ile %10 dan daha yüksek fark vardı camtavansız troc ile. (2019 1.0 tsi dsg fiyatlarını hatırlamıyorum o dönem 2019 model 1.5 tsi comfortline nasip olmuştu)

2020 yılında yaz ortası veya sonuna doğru son gelen 1.5 tsi highline 7.5 ile troc camtavansız aynı fiyattı neredeyse birisi 289 birisi 297 idi . Troc a Camtavan eklediğinizde fiyat farkı ciddi şekilde artıyordu. 2020 yılında r line yi saymazsak troc highline olarak tek paket geldi.

2019 ve 2020 yılında bu araç, tavansız golf comfortline 1.5 tsi 150hp den çok daha yüksek fiyatlara satıldı. Yani o yüzden şu an baz paket life golf ile arasındaki fiyat farkını kıyaslamak çok çok saçma. Geçmişte de böyleydi bu yeni bir şey değil ki.

Aradaki fiyat farkı life golf ile geçmişe bakarsak çok normal, “116hp” Style golf ile de geçmişi aratmayacak kadar normal. Kalite güzellemesi veya araç eleştirisi yapmayacağım şayet buna girecek olursak 2020 de bağımsız süspansiyonlu comfortline 150hp lik dsg golf vardı şu an baz paket 1.5 golfde bağımsız süspansiyon veya 150 lik ünite yok. Sadece fiyat konusunda eleştiride bulundum kalitedeki kazanç kayıp değişiklik ile ilgili yorum ❌

T-roc o zaman da fahiş fiyata satılıyordu, o zaman da golften tok bir araç değildi. O dönem 2019 1.5 tsi comfortline sahibiydik, a3 sedan ile troc arasında çok kaldığımız için fiyatlarına daha doğrusu aradaki fiyat farklarına bir nebze vakıfım.

Geçmişte olduğu gibi golften pahalı olması satılmayacağı anlamına gelmiyor . Yaza kadar site ve avm otoparklarında sık sık göreceğimizi düşünüyorum 🤔

Yılların Opelcisiyimdir aslında birçok aracına sahip oldum, olduk (kendi küçük ailemiz içinde abim, babam ve ben) ve uzun kilometrelerdir tecrübemiz vardır Opel logosu altında. İş gereği sürekli uzun yolda olduğumuz için de araçlarımızın bakımını günü gününe yapıyoruz, rezillik çekmemek adına.
Astra olarak F (1.6 16v) ve J kasa (1.3 CDTİ) 40 bin km'den fazla
İnsignia olarak a (2.0 cdti) ve b kasa (1.5 D). A kasayı 150 bin kmde alıp 320 bin km de sattım, B kasayı ise 40 bin kmde alıp 241 bin km de sattım
Corsa olarak C (1.4 16v) ve şu an aktif olarak da kullanmakta olduğum F kasa (1.2 puretech) 100 bin km

Toplama olarak baktığımızda 500 bin kmden fazla opel direksiyonunda yolumuz geçmiştir.

Ancak 2024 yaz ayında başıma gelen talihsiz servis sürecinden dolayı boş yere yaklaşık 200 bin lira masraf yaptırdılar İnsignia aracıma. Ve o masrafı yapmama rağmen hala arızam çözülmemişti, böyle dediğimde ise o halde aracınız 45-60 gün arası yatsın Fransadan parça gelecek ayağına beni öyle bir mağdur ve yolda bıraktılar ki bir daha Opele tövbe ettim.

Bu arada arabaları sorunlu olduğu için değil son yaşadığım olay devirdaim gibi basit malzemelerin elinde bulunmayıp Fransadan gelecek ayağına müşteriyle dalga geçer gibi davranışları.

Allah'a şükür büyük bir sorunum hiç olmadı (zaten olsa neden bu kadar km opel kullanayım değil mi) ama PSA sonrası servis ağının kalite düşüşü yüzünden Opel ile ilişkilerimizi sonlandırdım. Ankara'da 3 servisten sadece 1 tanesinin hizmeti olması gerektiği gibi işliyor pek de bir artısı yok ancak diğer 2'sine yolunuz düşmesin.

Evet Opel Astra ; dizel+daha donanımlı+kredi imkanları mükemmel evet ama bir ürün almadan önce aldıktan sonra nelerle karşılaşacağınız, karşılaştığınızda size nasıl yaklaşımlara sahip olacakları da önemlidir. Bu arada 1.5 bluehdi motor ve eat 8 şanzımanı ile mükemmel kombinasyonda geliyor. Yine bu Astra özelinde düşünülebilir araçlardan biri.

Düşünenlere ön bilgilendirme olsun diye söylüyorum.
Güzel kombinasyon ama, ama, ama, aması var işte:):) anladığım ve edindiğim tecrübelerime istinaden; markalar ellerinde iyi ustaları tutamıyorlar veya yenisi yetişmiyor. Hal böyle olunca açıkcası vw servislerini yine bunların içinde kötünün iyisi olarak yorumlayabiliyorum. Yoksa arkadaşında dediği gibi astra hiçte kötü araba değil golfe göre artılarıda var eksileride tabi ki. Ama tercih ederken satış sonrasını da düşünmek lazım. Yoksa yeni tiggo 7 de kötü değil, hatta golfü alırken yeni tiggo 7 ile fiyatları aynıydı çok arada kaldım ama marka ve servis kalitesi olarak vw seçmek durumunda kaldım. Satış sonrası hizmetler önemli...

Artık arabandan anlayan kalmadı her şey popüler kültüre göre T-Roc yine çok satanlara rahat girer .Astra çok satmaz .Artık gittikçe tüm HB lerin satışı düşer. 3.5 yıla Golf ,A3 bile bulamayabiliriz.

Aslında Yutub fenomeni olmaya çalısan bu genç ?

Teknik sorunları olan bmw İ5 aracı icin dava açıp , işin sonunda borusandan BMW İ7 istiyor

Borusan sıfır km bmw İ5 verelim konu kapansın diyor bugünkü videoda

Asi genç kabul etmiyor ??

Borusanı mahkemelerde süründürüp
İ7 yi alıcam diyor.

Şanslı çocuk !

Bizim başımıza gelse ?

Bırak yeni sıfır km İ5 vermeyi

Borusanın önünde boruyu kafamızdaa kırıp 3 kamyon sopa atıp gönderirlerdi.

Aslında Yutub fenomeni olmaya çalısan bu genç ?

Teknik sorunları olan bmw İ5 aracı icin dava açıp , işin sonunda borusandan BMW İ7 istiyor

Borusan sıfır km bmw İ5 verelim konu kapansın diyor bugünkü videoda

Asi genç kabul etmiyor ??

Borusanı mahkemelerde süründürüp
İ7 yi alıcam diyor.

Şanslı çocuk !

Bizim başımıza gelse ?

Bırak yeni sıfır km İ5 vermeyi

Borusanın önünde boruyu kafamızdaa kırıp 3 kamyon sopa atıp gönderirlerdi.

Çoğumuz tamam uğraşmayayım deyip kabul ederiz ama gerçekten hakkı olanı isteyip bunu diretmesi bence iyi olmuş. Buradaki sorun çocuğun iddiasına göre bahsi geçen işletme sıfır arabayı satarken söylediği tutara satış esnasında ek ödeme çıkartıp karşılığında size paspas ve boya koruma hediye edelim demiş. Arabanın tesliminden 1 ay sonra ise kaporta üzerinde lekeler oluşmaya başlayınca işletmenin arabaya boya koruma yapmadığı ortaya çıkmış ve bundan kendileri bile haberdar değilmiş. Sonrasında yaşanan yazılımsal sorunlarda ise sorunu çözdük deyip yollamaya çalışmışlar ama aslında hiçbir işlem yapmamışlar. Eğer gerçekten böyle ise aşırı derecede mide bulandırıcı bir durum. Karşında merdiven altı işletme olsa neyse.

Çoğumuz tamam uğraşmayayım deyip kabul ederiz ama gerçekten hakkı olanı isteyip bunu diretmesi bence iyi olmuş. Buradaki sorun çocuğun iddiasına göre bahsi geçen işletme sıfır arabayı satarken söylediği tutara satış esnasında ek ödeme çıkartıp karşılığında size paspas ve boya koruma hediye edelim demiş. Arabanın tesliminden 1 ay sonra ise kaporta üzerinde lekeler oluşmaya başlayınca işletmenin arabaya boya koruma yapmadığı ortaya çıkmış ve bundan kendileri bile haberdar değilmiş. Sonrasında yaşanan yazılımsal sorunlarda ise sorunu çözdük deyip yollamaya çalışmışlar ama aslında hiçbir işlem yapmamışlar. Eğer gerçekten böyle ise aşırı derecede mide bulandırıcı bir durum. Karşında merdiven altı işletme olsa neyse.

Hocam eger bu ülkede ADALET varsa

Bozuk İ5 aracını verirsin Sıfır km İ5 ni kabul edip eyvallah edersin

Ben Sıfır İ7 istiyorum ne demek ?

Cocuk 98 bin liralık boya koruma ıvır zıvır yaptırmıs aracı teslim almadan önce (halbuki yapılmamıs falan)

Bu 98 bin liralık yalandan hikayeler icin İ7 istiyor . Yok öyle bisey

Git sıfır km İ5 ni al geç şükret !

Uyanıklıgın da bi sınırı var

Bağımsız süspansiyonu olmayan bu kısık araçlara bu paralar bana mantıklı gelmiyor. Life ın koltuklar önceki kasa midline koltuklarından daha başarısız. Bildiğin sünger.. Ha bunlara bakınca en mantıklı araç Caddy gibi duruyor golf'ten esirgedikleri her şeyi koymuşlar...

Geri