Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Benimde Golf'e param yetmemişti en boş golf 36 bin Mazda 28 bin di Golf her zaman pahalıydı demiştim bir gün gideceğim bayiye full Golf ne varsa doldurup alacağım hiç zaman kısmet olmadı :)
Maalesef doldurma işi olmuyor. Ne varsa onu alabiliyorsun. Sonradan doldurmak ise absürt fiyatlara kaçıyor.

Umarım istediğinize kavuşursunuz. Bambaşka bi boyut Golf😁

Vayyy forumda bisiklet görmek mutlu etti. Hala kullanıyor musun? Her gün ise bisikletle gittiğim dönem kendimi çok iyi hissediyordum. Elimde olsa hala giderim doğrusu. Herkes bilmez o sporun tadını
Benimki spor değil de, toplu taşımadan kaçmaktı o dönemler 😁

Şimdi oğlum biniyor bu bisiklete.
Bayağı sağlam çıktı şansa.

Benimki spor değil de, toplu taşımadan kaçmaktı o dönemler 😁

Şimdi oğlum biniyor bu bisiklete.
Bayağı sağlam çıktı şansa.
Ben de şehir içi bisiklet çok kullanıyorum. Çarşıya giderken arabaya Park yeri bul, trafikte bekle cart curt hiç gerek yok. İstanbul özelinde bilmiyorum ama benim şehirde bisikletle gidemeyeceğin yer yok. İnsanlar araba konforundan vazgeçemiyor sonra trafik var diye söyleniyorlar. Garip.

ABD'de son 2 yılda satılmayıp elde kalan araçlar
1.jpg

Neredeyse hepsi hybrid yada elektrikli. Elde kalmasının büyük bir nedeni de bu. Adamların 300hp elektrikli araçla 300hp benzinli araç yakıt gider farkı %40 bile değil. Belki bazı bölgelerde %20 fark var. Adam neden istediği yerde depoyu doldurup, istediği gibi modifiye edebileceği, kendi garajında her türlü bakım/tamir yapabileceği düz benzinli araçlar dururken gidip elektrikli araç alsın ki. Adamların başkanı bile "ekolojik" araçlara karşı.

Maduro yu da aldılar. Ekmek elden, su gölden misali. Benzin bedava.

Neredeyse hepsi hybrid yada elektrikli. Elde kalmasının büyük bir nedeni de bu. Adamların 300hp elektrikli araçla 300hp benzinli araç yakıt gider farkı %40 bile değil. Belki bazı bölgelerde %20 fark var. Adam neden istediği yerde depoyu doldurup, istediği gibi modifiye edebileceği, kendi garajında her türlü bakım/tamir yapabileceği düz benzinli araçlar dururken gidip elektrikli araç alsın ki. Adamların başkanı bile "ekolojik" araçlara karşı.

Maduro yu da aldılar. Ekmek elden, su gölden misali. Benzin bedava.
Kendi garajında tamir özellikle modern araçlarla herkesin harcı değil hocam. Elektrik işte bu noktada tamir/bakım ihtiyacı yönünden fark yaratıyor. Filmlerde elinde anahtarla garajda araç tamir eden hakiki sert Amerikan bir kitle toplumun %1’i değil. Gerçek kullanıcının büyük çoğunluğu marş basıp gitmeyi bilir daha fazlası değil.

Kendi garajında tamir özellikle modern araçlarla herkesin harcı değil hocam. Elektrik işte bu noktada tamir/bakım ihtiyacı yönünden fark yaratıyor. Filmlerde elinde anahtarla garajda araç tamir eden hakiki sert Amerikan bir kitle toplumun %1’i değil. Gerçek kullanıcının büyük çoğunluğu marş basıp gitmeyi bilir daha fazlası değil.
Tabiki %50-60 gibi bir kısım olması beklenemez. Ancak %20 yada üzeri olduğuna eminim. Zira araba forumlarını, youtube kanallarını vs. bile hesaplasak binlerce insanın kendi kendine bir şeyler yaptığını görüyoruz. Yani bisikletini, motorunu tamir edebilen herhangi bir kişi basit benzinli düz mantık aracını da tamir edebilir.

Ancak günümüzde çok daha büyük bir kitlenin şehir merkezlerinde, sıkışık apartmanlarda yaşadığı ve aracını tamir etmek için ne yeri ne de zamanı olmadığı bir gerçek.

Tüm bunlara rağmen istatistikler ortada ve halen 2025 yılında bile amerikanların en çok satın aldığı araçlar dev pikap tarzı v6-v8 motorlu düz araçlar yada dünyanın en düz mantık araçları olan japon araçları. Avrupa markaları ilk 10 sırada bile değiller. Demek ki burada bir tercih meselesi var.

Almanlar gibi bir hortum üzerinde 3-4 sensör, komple motorda 40-50 sensör, her köşede programlanabilir bir modül vs. gibi ultra teknolojik bir şeyler yok. Bir çoğu halen elektronik devre yerine röleler ile çalışıyor.

Geri