Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfcülük ağır bastı kapora gönderdik golf life pakete.
Şimdi biz golfe 1.5 etsi life a kapora göndermiştik bugün bayi aradı ÖTV güncellendi fiyatlar değişti mağdur olmamanız için fatura bedelini gönderin, faturayı keselim dedi. Ben de dedimki bizim aracın ÖTV matrah fiyatı 888 bin bu fiyat 850 bin altı araçlar için ÖTV %75 oldu, ya dedim ÖTV matrah fiyatlarını 849 a çekerseniz benim aldığım araç 1925 den 1.7*** lere düşecek sizde satış kasarsınız hazır 2 altına elektrikli kalmamışken golf piyasası yeniden canlanır dedim. Bunu burada konuşmak etik değil ancak böyle bir indirim olacağını düşünmüyorum aksine temmuz da yapılan indirimler bile iptal edilebilir dedi. Sizce ne yapmalıyım?

Ekonomist el atmış yine işe :) Yetmez ama evet...

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'den alıntı:

"Kafalar yandı...

Uzun süredir gündemde olan ÖTV düzenlemesi yürürlüğe girdi ama ortalık toz duman!

İndirim de var, bolca bindirim de...

"Vergi indirimi mi geldi, zam mı?"

Herkes birbirine aynı soruyu soruyor. Çünkü işin içinden çıkmak artık neredeyse mümkün değil.

Yeni düzenleme; aracın motor hacminden tutun da vergisiz fiyatına, yakıt türüne kadar birçok değişkene göre şekilleniyor. Yani her araç için başka bir sonuç, başka bir etiket.

Kabaca yaptığım ilk hesaplamaya göre, motor hacmi 1.0 ile 1.6 litre arasında olan benzinli ve dizel modellerde;

Vergisiz fiyatı düşük olan bazı modellerde %2,7 ila %5,5 indirim mümkün.
Ama vergisiz fiyatı daha yüksek olan benzer modellerde ise %5,5 ila %11 arasında zam var.

Ucuzlar ve yerliler kısmen korunmuş, yüksek fiyatlılarla makas açılmış.

Ama esas soğuk duşu elektrikli otomobil almayı düşünenler yedi.

Son yıllarda büyük ivme kazanan elektrikli araç pazarında, giriş seviyesi modeller yaklaşık %14 zam gördü.

Sonuç olarak hepimizin kafası kafalar yandı...."

Kaynak: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7354041432287916033/

Şimdi biz golfe 1.5 etsi life a kapora göndermiştik bugün bayi aradı ÖTV güncellendi fiyatlar değişti mağdur olmamanız için fatura bedelini gönderin, faturayı keselim dedi. Ben de dedimki bizim aracın ÖTV matrah fiyatı 888 bin bu fiyat 850 bin altı araçlar için ÖTV %75 oldu, ya dedim ÖTV matrah fiyatlarını 849 a çekerseniz benim aldığım araç 1925 den 1.7*** lere düşecek sizde satış kasarsınız hazır 2 altına elektrikli kalmamışken golf piyasası yeniden canlanır dedim. Bunu burada konuşmak etik değil ancak böyle bir indirim olacağını düşünmüyorum aksine temmuz da yapılan indirimler bile iptal edilebilir dedi. Sizce ne yapmalıyım?
Bugün hemen karar verin diyor isterseniz iptal edelim diyor.

Life Golf'te ötv zaten %80 değil miydi? Neyin güncellemesini yapacaklarmış ki fiyatı aynı kalması gerek aracın. Bence hızlandırmak için öyle konuşuyorlar.
Yani işte bende diyorum isteseler %75 bile yapabilirler bir çok taigo polo tcross peugeot 2008 gibi araçlarda ÖTV %75’e düştü. Hatta bilmediğimiz Astra 308 gibi rakip araçların baz fiyatları da 1.2 motordan dolayı ÖTV si düştü.

Madem anlaşmışsınız gönderin hesabı kesin bence. Keşke olsa ama ben fiyatı düşüreceklerini hiç sanmıyorum. Doğuş aracı çok satmak için düşük ötv'ye sokalım diye düşünürse beni çok şaşırtır. Uzun yıllardır bu yönde strateji uyguladıklarını görmedim.

BMW'ye telefonumu bırakmıştım, X1 için, bugün beni aradılar ötv artışının yarısını ay sonuna kadar distribütor karşılayacakmış. fiyat pahalı ucuz ama bir şekilde müşteri ile ilgileniyor. çözüm üretmeye çalışıyorlar.

Sonra ben neden Doğuş oto ve VW'ye kızıyorum.
VW her bayii kafasına göre farklı bir politika izliyor. kimisinde son araç, kimisinde indirim kimisinde bindirim ne olduğu belli değil.
bir gün önce liste fiyatından 200bin indirim yapılan araç ötv artışı sonra liste fiyatı söylüyor, o da MT lütfedip telefona bakarsa.

tayron elegance için aldığım fiyatlar:
3,6
3,7
3,9
4
4,1
hangisinden isterseniz var :)
ufak bi hatırlatma 4 ay önce 2,8e sattıkları araç bu.

ÖTV artışı sonrası vw fiyat listesini güncellemiş. Web sitesindeki güncel rakamları paylaşıyorum. Kampanya dolayısıyla mevcut fiyatlar listedeki fiyatların 200-250 bin tl altı şeklinde düşünülebilir.

Ekli dosyalar

• IMG_3940.jpeg
    IMG_3940.jpeg
    98.3 KB · Görüntüleme: 49
BMW'ye telefonumu bırakmıştım, X1 için, bugün beni aradılar ötv artışının yarısını ay sonuna kadar distribütor karşılayacakmış. fiyat pahalı ucuz ama bir şekilde müşteri ile ilgileniyor. çözüm üretmeye çalışıyorlar.

Sonra ben neden Doğuş oto ve VW'ye kızıyorum.
VW her bayii kafasına göre farklı bir politika izliyor. kimisinde son araç, kimisinde indirim kimisinde bindirim ne olduğu belli değil.
bir gün önce liste fiyatından 200bin indirim yapılan araç ötv artışı sonra liste fiyatı söylüyor, o da MT lütfedip telefona bakarsa.

tayron elegance için aldığım fiyatlar:
3,6
3,7
3,9
4
4,1
hangisinden isterseniz var :)
ufak bi hatırlatma 4 ay önce 2,8e sattıkları araç bu.
Hormonlu tiguan ve 4 milyon . Ne diyelim alana hayirli olsun.
4 ay once ye gore dolar ve euro kuru % 10 artmadi. Hadi %10 olsun. 2.800 un %10 u hadi oda 300 olsun. Tiguan elagence 3.100.000 yapar. Otv zammi 400.000 oradan gelsin .3.500.000
Bizim pazarlik yapacagimuz fiyat 3.500.000 uzerinden olmaliyken 3.600.000 e kacirmayalim bizim hormonlu tiguani.

Son düzenleme:

Geri