Golflerimizde ince düşünülmüş detaylar.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tiesay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

karatmalı dikiz aynasında 2 adet led ışık var ne işe yarıyor bilen var mı acaba golf 7 lerde sanırım

Bir özellik de ben ekleyeyim.
Far yıkama özelliği olan Xenon farlı 2013 model highline araç. Farlar açıkken sileceklerle ön camı yıkama yaptığınızda far yıkama da çalışır. Eğer far yıkamanın çalışmasını istemiyorsanız bunu farlar kapalıyken yapın. Farlar kapalıysa far yıkama çalışmayacaktır. Tabi gece ve karanlık ortamda bunu tavsiye etmem.

Son düzenleme:
alman araçlarının bu küçük detaylarına hastayım, corolla cross kullanmıştım, gece cam düğmelerinde ışık bile yoktu, bulmak için elle yokluyorsunuz, o kadar karaborsa araç, sportage makyaj ışıkları sarıydı 2,5m istiyorlar bu araçlara
eski a3'ümde tüm kapılarda arkadan geleni uyaran kırmızı ışık vardı, içerden görünmeyen sadece arkadan gözüken harika konumdaydı

Aracım 1.0 TSI, 3 silindirli olduğu için. Aracı soğukkende sıcakkende çalıştırsanız her daim kendisini 1.500 devirde çalıştırıyor. 25-30 sn sonra kendisi 980-1000 devire düşüyor. 3 silindirli motor yapısı gereği orantısız olduğu için yazılım ile tamamen yağlama yaptıktan sonra yola çıkmanız konusunda her zaman emniyette tutuyor motor ömrünü. Bu detaya hep uymuşumdur. Beklemeden asla hareket ettirmem
bu bilgi yanlış maalesef. sebebi yeni nesil 1.0larda opf oldugu icin katalizörü ısıtmak.

Son düzenleme:
bu bilgi yanlış maalesef. tek sebebi yeni nesil 1.0larda opf oldugu icin katalizörü ısıtmak.
hocam sadece o mu? 1.4 tsi'da da 1dk kadar bekliyorum ben devir düşmesi için... DSG tüpü doluyor diye bir bilgi vardı.

Aracı aldıktan 4-5 ay sonra keşfettiğim, o zamana kadar da çok sık karşılaştığım bir senaryo olmadığı için hep arızalı zannettiğim husus.

4'lü flaşörler yanarken eğer sinyal verirseniz, flaşörü kapatıp sadece sinyal yakıyor. Sinyali kapattığınızda ise flaşör tekrar devreye giriyor.

Yol kenarı yada geçici park ettiğiniz yerden yola çıkarken eğer dalgınlıkla veya acele ile flaşörü kapatmadan sinyal verirseniz, arkadan yada önden gelen araçlar sizin yola çıkacağınızı anlayıp temkinli oluyor ve kaza riskini azaltıyor. Aksi halde diğer marka araçlarda flaşör unutup sinyal verdiğinizi sanıp kalkış yapınca, gelen araçlar mesafe nedeniyle sizin halen durduğunuzu sanıp tehlike yaratabiliyor. Basit ama etkili bir detay.

Diğer beğendiğim bir detay, sileceklerin servis modunda getirmeden kaldırılamaması. Rüzgar direnci ve sesi azalttığı gibi, çalınma riskine karşı da bir nevi önlem. (Zarar vermek isteyen, silecek kolunu da kırar o ayrı.) Tabi hatalı park eden araçların silecek kolunu kaldıran vatandaşlar bazen zarar verebiliyor.

Bir skoda kadar "simply clever" detaylar olmasa da, başka aklınıza gelen hangi detaylar var?
ben de bir özellik söylim;akşam farlar açıkken geri vitese taktığında (varsa) ön sis farların yanması ben de var :)

Çoğu kişi biliyordur da içimde kalmasın yazayım. Zaten forumdan gördüm.

8-8.5 da tavan lambaları açıkken basılı tutarsanız ışık şiddetini yavaş yavaş kısıyor. Geceleri sürüşte işe yarıyor

Geri