@Salih Sayın İroni ve mizah ortaya karışık bir şeyler yaptık hocam... Aynı şeyleri düşünüp aynı duyguları paylaşıyoruz. Fiyatının ucuz olacağını hiç zannetmiyorum. Umarım ortaya çıkan ürün kaliteli olur (onu da hiç zannetmiyorum).
+1903
@zdezen Hocam çünkü krediler hala ucuz. Faizler artmadıkça da ucuz olmaya devam edecek. Az biraz birikimi ve finansal okur-yazarlığı olan birinin şu piyasada krediyle araç satın alması kadar doğal bi durum yok. Çünkü ödeyeceği anapara ve faiz çok değil 1-2 yıl sonra kendini amorti edecek. (döviz piyasası böyle devam ederse daha da kısa sürebilir) İnsanlar alıştı diyoruz ama kayıtlı-sigortalı çalışan nüfusun yarısı asgari ücretle çalışıyor. Çalışan nüfusun % 35'leri de kayıt dışı. Ne kadar maaş aldıkları bilinmiyor, asgari ücret altında çalışan neredeyse yüzbinler var. Alışan kesim iyi kötü asgari ücret üstünde geliri olan ve yatırım yapabilecek birikimi olan % 10'luk-20'lik kısım.
Sony playstation 5 çıktı mesela, satış fiyatı Avrupa'da 400-500 avro, Türkiye'de 8-9 bin TL. Sonra havuz medyası utanmadan haber yapıyor, play station 5'ler satışa çıkmadan tükendi diye. Güya hem kriz var hem bunları kimler alıyor algısı yaratıyorlar. Aynısı otomobil piyasası için de geçerli.
Tabana yayılmayan refah; ülkenin değil, dar bir zümrenin zenginleştiğini gösterir. Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışırken çok küçük bir azınlık müthiş bi bolluk içinde yaşıyor. İktisat biliminde kalkınmanın tanımı tam olarak budur işte. Nüfusun tamamının ülkenin tüm kaynaklarından yararlanmasıdır. Bizde hukukun üstünlüğü, bilimin öncülüğü, liyakat vs. vs. kısacası bir ülkede uyulması gereken kuralların hiç biri olmayınca kendi kendimize soruyoruz sıfır golf neden 400 bin TL, dolar niye sürekli yükseliyor, işler neden kesat, niye ortadoğu gibiyiz diye. Cevabı bu kadar basit aslında.
Hocam yapmayın ya hatırlatmayın şunu, aralık ayında 170'e giden passatları her hatırladığımda nasıl kaçırdım diye büyük pişmanlık yaşıyorum :'(@gokhan_ertastr Yok Hocam o hesap yanlışa götürür, arada 100.000tl fark falan yok olamaz. Onun nedeni anlamsız ötv matrahı nedeniyle o dönemde oluştu, bugün ise midline plus sıfır araç olsa o da her türlü %80 ötv dilime girerdi.
Şunu demekte haklısınız, ben ocak 2020 de comfortline alırken, highline ile farkı 25000tl civarıydı (araç yoktu tabi, bulduğumuz aldık). Şu anda bu fark iki araçta sıfır bulunsa sanıyorum 40.000tl civarına ulaşmıştır. Yani paketler arası makas, kur + ötv etkisinden ötürü maalesef açılıyor.
Ha şu da var, ben bu araca kapora vermeden 1.5 ay önce passat impression 1.5tsi araçlar 170. 000tl den satıldı. Şu anda fiyatını bir kontrol edin
Eskiden böyle değildi hocam ne olduysa bu son zamanlarda böyle oldu@Seastar76 Savatage'ye ne oldu yav, bu forumdaki insanlar genel olarak fazla hassas.
Eskiden 2. El araçlar bizim ülkemizden ve avrupudan suriyeye gönderiliyordu ve maalesef şuan suriye yok ! Suriye fakir hiç bir üretimi Vs her şeyi zayıftı ? Bu sebepten suriye de hep 5. sınıf ülke olarak kaldı ve neredeyse yok oldu! Şimdi biz mi 2. El araç gelen ülke olacağız ! İnanılır gibi değil! Çoğrafyasıyla tarıma hayvancılıga, ingiltereyi ayakta tutan futbola , aklınıza gelecek tüm üretim işlerinde zirvede olmamız gerekirken her şeyde böyle gerilemek ! Akıl tutulması ! Yazıklar olsun bu ülkeyi bu hale getirene . Şuan bu mesajı attıgım telefonu 6 bin liraya almıstım ve 2 yıldır kullanıyorum. Şimdi ki fiyati 12 bin lira böyle bir saçmalık olabilir mi? Düzelir mi ? İMKANSIZ!Yurt dışından 2. El arac getirme yolu açılmış sanırım....
Devrim gibi bir adım...
Doğruluğu varmidir acaba...
Yurt dışından sıfır aldirma ikinci el hurda lar la doldur ülkeyi...
Hayal bile edemediğimiz aklımıza mantığımıza yatman işler hercek oluyor...
Aman sus kimseye çaktırma
Şuraya koyayım da yurt dışı ikinci el gevur dedimiz hem uretsin hem kullansin atacakken alabileceğimiz ürünlerin kaynağını