Aşırı berbat konfor ve jant lastik ilişkisi



yayları kaliteli 3.5cm olan ile değiştirin ciddi fark edecektir.Birde lastikleriniz ne marka çok sert hamurlu ise o da farkediyor konforda.

 
Soğuk pres diye bir şey yok, yay preslenmez sanayicilerin para kazanmak için uydurduğu bir durum olarak görüyorum. Mesleğimden örnek vereyim ahşabı sıkıştırarak yoğunlaştırırsanız çizilmeye, eğilmeye ve su alma gibi özelliklerini iyileştirebilirsiniz fakat en önemli olan mekanik direnciyle ilgili büyük sorunlara neden olursunuz. Yayda bir metaldir ve sıkıştırdığınız zaman elastikiyet modülüyle ilgili parametreleri değiştirirsiniz fakat yine mekanik direnciyle ilgili problemler yaşarsınız. Araçlarımızın zeminden gelen darbeleri sönümleyen en önemli parçalarından biri amortisördür gerekli darbe emilimini yapamayan bir yay bu darbeleri daha hassas olan ön takım parçalarına iletir. Buda ileride size masraflar açabilir. Benim size acizane tavsiyem o yayları biran önce aracınızdan söküp atın. Sanayide ve youtube de soğuk pres yayları ısıtıp eski haline getirdiğini söyleyen arkadaşlar var bu lafı duyduğunuzda oradan koşarak uzaklaşın. Nasıl ki bir demir teli her büktüğümüzde zayıflayıp kopuyorsa yayda böyledir. 

Son olarak eğer ben konforuma bakarım dan dun istemiyorum derseniz 16 jant takıp keyfinize bakın. Arada çukurlarda bam güm ve görüntü biraz daha iyi olsun isterseniz 17, yok benim araba bakınca mermi gibi dursun güzel gözüksün derseniz 35 mm orjinal bir yay takıp 18 jant 40 yanakla kasislerden ve çukurlardan kaçarak keyfinize bakın :)  18 jantta her çukura düştüğünüzde keşke 16 mı alsaydım diyebilirsiniz.
Geniş ve anlaşılır şekilde anlatmışsınız. Teşekkür ederim 😊

 
@sergen38 sanırım öyle yapacağım. Biraz araştırmadan sonra. Teşekkür ederim.

 
@DoğanARABACI uzun süredir böyle sanırım. Zaten araba lifte kalkınca sadece jant yayla işin biteceğini sanmıyorum.

 
@DermanAluc lastik markası kumho. Aldığımda yeniydi değiştirmiştim ama değişim zamanı geldi. Lastik öneriniz var mi? Lastik ölçülerim 225/40/ZR18 

 
Aynen öyle.. Ben de 15 jant kullanıyorum golfün vermiş olduğu konfor iliklerde...🙂 Benim naçizane tavsiyem sırf görüntü icin konforunuzdan yakıtınızdan ödün vermeyin... Arabanızın sunduklarını uç sınırlarına kadar yaşayın..
Merhaba ben de golf 7’de 16’dan 17’ye geçmek istiyorum. Görüntü için değil de yol tutuşu daha iyi olur diye. Konforda bozulma olur mu?
 
Merhaba ben de golf 7’de 16’dan 17’ye geçmek istiyorum. Görüntü için değil de yol tutuşu daha iyi olur diye. Konforda bozulma olur mu?
konforda düşüş yaşarsın düzde çok anlamasanda çukurlarda falan belli hissedersin
 
16 iyidir en fazla 17 olabilir o da ince yanak değil yoksa konforu unutun
 

Geri
Üst Alt