Silecek önerileriniz?

Metin hocam ön takımı swf aldım sizin gibi, arka sileceği göremedim, nereden yemin ettiniz acaba
Arka silecekte şuan dışarda stok sıkıntısı mevcuttur bulunmuyor, Yetkili servisten temin edebilirsiniz, pahalı değildir orjinal olanın (eko seri olmayan) 400 lira gibi bir fiyatı var, Orjinal olanı teecih ediniz eko seri tercih etmeyiniz.!

Metin hocam ön takımı swf aldım sizin gibi, arka sileceği göremedim, nereden yemin ettiniz acaba
SWF leri deneyimleyebildiniz mi hocam?

Bende aracımın üstündeki fabrikasyon ön sileceği Eylülde çıkarmıştım. SWF takmıştım. Geçen gün silecek fiskiyesinden su sıkarak temizledim. Sıfır ses ve güzel temizledi. Sadece dikkatimi çeken şöför tarafında ki sileceğin yol tarafına olan kısmında ufak dairesel iz ufaktan yapmıştı. Sileceğin orası kirlimiydi bilmiyorum. Sabah kar yağmıştı, kontrol etmemiştim. Başka zaman tekrardan gözlemleyeceğim.
Eski fabrikasyon silecek bol bol su sıksam da gacurdıyordu.

Tekrar belirtmekte fayda var, bosch silecek alacak arkadaşlar,

Bosch Aero Twim PLUS
ve
Bosch Aero Eco bu sileceklerden uzak durunuz,

Bu silecekler her marka araca montaj sağlamak için adaptörlü olarak gelir, bunun dezavantajları mevcuutur (daha önce bunu açıklamıştım), ve ilerde (orta-uzun vadede) silecek kollarında bazı sorunlar çıkarabilir,

Bu sebebten Bosch Aero Twin (plus olmayan versiyon) tercih edimiz.

Peki Plus olanı / olmayanı nasıl anlayabiliriz..?

Bosch Aero Twin (plus olmayan versiyonda) 1 kutu içinde sağ-sol silecek set halinde takım olarak gelir, ve her marka/model araca özel üretilmiştir.

Tekrar belirtmekte fayda var, bosch silecek alacak arkadaşlar,

Bosch Aero Twim PLUS
ve
Bosch Aero Eco bu sileceklerden uzak durunuz,

Bu silecekler her marka araca montaj sağlamak için adaptörlü olarak gelir, bunun dezavantajları mevcuutur (daha önce bunu açıklamıştım), ve ilerde (orta-uzun vadede) silecek kollarında bazı sorunlar çıkarabilir,

Bu sebebten Bosch Aero Twin (plus olmayan versiyon) tercih edimiz.

Peki Plus olanı / olmayanı nasıl anlayabiliriz..?

Bosch Aero Twin (plus olmayan versiyonda) 1 kutu içinde sağ-sol silecek set halinde takım olarak gelir, ve her marka/model araca özel üretilmiştir.
Direkt sileceğin kutusundaki kodlara bakıp da anlayabilirsiniz.

Aerotwin için A863S numaraya sahip
Aerotwin Plus ise AP650U numaraya sahip.

A ve AP farkından anlaşılıyor.

Düz Aerotwin silecekler Golf 7 ve 8 lere uyuyor direkt. Aerotwin Plus serisi uyuyor mu bilmiyorum (kağıt üstünde uyuyor evet ancak kullanıcı yorumu daha önemli)

Burada tek önemli olan şey silecek boyutu değil soketlerin de uygun olması. Golf için olan Bosch Aerotwin serisinde soketler 18mm olarak gelmektedir. Bu soketler araçtan araca değişkenlik gösterir.

Bende aracımın üstündeki fabrikasyon ön sileceği Eylülde çıkarmıştım. SWF takmıştım. Geçen gün silecek fiskiyesinden su sıkarak temizledim. Sıfır ses ve güzel temizledi. Sadece dikkatimi çeken şöför tarafında ki sileceğin yol tarafına olan kısmında ufak dairesel iz ufaktan yapmıştı. Sileceğin orası kirlimiydi bilmiyorum. Sabah kar yağmıştı, kontrol etmemiştim. Başka zaman tekrardan gözlemleyeceğim.
Kontrol edip paylaşırım durumu sizinle hocam

Hocam ben İzmir’de ikamet ediyorum. aracın bir yılının da dolması be havalarında soğuması ile başlayan gıcırdama nedeniyle forumdan da görerek swf aldıydım. Bir ayı oldu. Sizin mesajınız üzerine baktım, ama iz fark edemedim.Sorununuz devam ediyorsa, fotoğrafı varsa paylaşırsanız daha da dikkatli bakmayı deneyebilirim.

trendyol'da sadece fitil satılıyor metrelik alıp geçin hem ucuz hem yeterli süre idare ediyor

Hocam ben İzmir’de ikamet ediyorum. aracın bir yılının da dolması be havalarında soğuması ile başlayan gıcırdama nedeniyle forumdan da görerek swf aldıydım. Bir ayı oldu. Sizin mesajınız üzerine baktım, ama iz fark edemedim.Sorununuz devam ediyorsa, fotoğrafı varsa paylaşırsanız daha da dikkatli bakmayı deneyebilirim.
Ondan sonra denemedim , araç kirliydi o sıra. Silecek ucunda belki ufaktan toz pis vardı. İlerde deneyince yazarım tekrar.

İlginize teşekkür ederim.

Uzun süredir araçlarımda Bosch kullanıyordum. En son aldıklarım 5 ayda iyice ses yapmaya başlayınca Silbak markasına bi şans vermek istedim. Şuanlık 1 ay oldu gayet memnunum ses,iz yok bakalım ne kadar dayanacak. Bu arada bosch un yarı fiyatından ucuzdu takım fiyatı

Eylül de taktığım Swf silecekleri bugün tekrar test ettim.

Öncelikle ses açısından sıkıntı yok.

Yağmur yağıp durduktan sonra silecekleri çalıştırdığımda iz yapmadı. Videosu aşağı da:

--------------------------------

Sürüş halinde yağmur yağarken orta kısımda dairesel iz oldu. Sol sileceğin sağ kısmı yani . Eski fabrikasyonda da var mıydı hatırlamıyorum.
Sizce olması normal mi değil mi?

Eylül de taktığım Swf silecekleri bugün tekrar test ettim.

Öncelikle ses açısından sıkıntı yok.

Yağmur yağıp durduktan sonra silecekleri çalıştırdığımda iz yapmadı. Videosu aşağı da:

--------------------------------

Sürüş halinde yağmur yağarken orta kısımda dairesel iz oldu. Sol sileceğin sağ kısmı yani . Eski fabrikasyonda da var mıydı hatırlamıyorum.
Sizce olması normal mi değil mi?

Benim Aralık ayında aldığım Life araçtaki sileceklerde bu bahsettiğiniz sol sileceğin sağ uç kısmından oluşan çizgi iz kalmıyor. Leon aracıma aldığım Bosch Aeroeco’da da bu problemi yaşamadım.
Ama SWF nin fiyatına bakacak olursak o iz kalsa bile problem etmezdim gayet başarılı siliyor gibi görünüyor :)

Benim Aralık ayında aldığım Life araçtaki sileceklerde bu bahsettiğiniz sol sileceğin sağ uç kısmından oluşan çizgi iz kalmıyor. Leon aracıma aldığım Bosch Aeroeco’da da bu problemi yaşamadım.
Ama SWF nin fiyatına bakacak olursak o iz kalsa bile problem etmezdim gayet başarılı siliyor gibi görünüyor :)

Evet silinen yerler genel olarak güzel. Cam temizliğinde de genelde takıntılıyım . İç kısımdan da temiz olur daima temizlerim. En ufak parmak izi olmamalı yani.

Camı ipa ile temizleyeceğim . Bir de öyle deneyeceğim.

Ph nötr şampuanla aracı yıkayıp finish de iyi markaların Glass Cleaner kullanırım. Yine de ipa ile de dıştan temizleyeceğim.

Geri