Silecek önerileriniz?

Yetkili servis silecekleri iyi mi değil mi fikrim karışıyor okudukça 😁

Arka sileceği Aralıkta bakımda değişeceğim. Başlık tipi değiştiğinden piyasada yok gibi. Olanlarda yetkili servisten pahalı😁

Dün yağmur yağdığı halde ıslak camda ilk silmede meşhur sesini çıkardı. 2 yıla yaklaştı. Hoş 6-8 aylıkken de aynıydı. Pek kullanmadığımdan ertelemiştim.

Servisteki indirimli fiyatla Bosch aerotwinleri karşılaştırın fiyat olarak, arada çok fark varsa Bosch alıp 18 ayda bir değiştirmek daha mantıklı bence. Artık servislerde satılan sileceklerin de Eco olmayanları fazla dayanmıyor..

Servisteki indirimli fiyatla Bosch aerotwinleri karşılaştırın fiyat olarak, arada çok fark varsa Bosch alıp 18 ayda bir değiştirmek daha mantıklı bence. Artık servislerde satılan sileceklerin de Eco olmayanları fazla dayanmıyor..
Valla benim aracın arka sileceği piyasada yok gibi. Silecek kolunda VW 2022 sonunda çoğu VW modelinde revizyon yapınca bu tarz bir durum oldu. Troc, Ateca felan piyasada varken Tiguanın ki yok gibi. Sileceksepetinde fiyatı 600 TL üstüydü, başka bir sileceğin başlığını alıp değiştirerek yolluyorlarmış.

A384H modeli yurtdışı dahil karaborsada gibi. Üretim yakın zamanda başladı sanırım. Tabi Bosch Car servislerde var mı , varsa fiyatı ne kadar sormam gerekiyor.

Yetkili serviste ki iyiyse hiç uğraşmadan 350-400TL civarlarına alırım diye düşünüyorum.

Daha önce bahsetmiştim, geçen yıl kamera uyumlu ön cam ve sonrasında orjinal silecek takılmasını istemiştim A3 için yetkili serviste, silecekten hiç memnun kalmamıştım sıfır camla birlikte kullanmama rağmen, dün Hepsiburada üzerinden aerotwin alıp taktım, arada dağlar kadar fark var, demek ki çıkma sileceği itelemiş bana Audi yetkili servisi, yazıklar olsun, kesinlikle silecekleri izi kendiniz takın.

Gelen aerotwinler de Belçika üretimi bu arada, ben bu satıcıdan aldım, orjinal, indirimle 680'e geldi.

https://app.hb.biz/T24hhu8Zr8Da
Silecek çakma değildir, ancak ülkemizde 3 kağıt ahlaksız insan çok fazla, özellikle söyledim sileceğin kutusunu ilk açan siz/sizler olun diye.,

Neden çünkü..?
Teknisyen (teknisyen dediğime de bakmayın 25 yaşında çocuk) bakıma gelmiş yandaki diğer araçtan söküp size yeni diye başkasının eski sileceğini takabilir, sizin parasını ödediğiniz yeni sileceği muhtemel vw marka kendi aracı için ayırabilir,

Veya sizin eski sileceğin lastiğini söküp, onlarda ucuz yollu (2. kalite) silecek lastiği bulunur, silecek lastiğini değiştirir, siz de silecekleri değiştirdi zannedersiniz, yepyeni kutusundaki sileceği de muhtemel vw marka kendi aracı için ayırabilir,

Adamların (oradaki teknisyenlerin mantığı şu) amaan yahu ne olucak adam da para var ki aracını yetkili servise getiriyor, 1 silecek cebe atmışım ona koymaz mantığıyla kafası çalışıyor,

Bu tip dala-vere durumlara geçmişte pek çok markanın servisinde şahit olduğum için, Eskiden böyle şeyleri gördüğümde şaşırırdım olm manyak mısın adam ona para vermiş sen napıyorsun diye azarlardım, Şimdi hiç şaşırmıyorum,

Ön silecekler kutuda gelir, ve kutunun kapağı yırtarak açıldığı için ilk açan siz olursunuz, hile/hurdanın önüne geçmiş olursunuz,

Arka silecekler ise poşet içinde gelir, ancak ambalajın üzerinde etiket olduğu için o etiketi yırtmadan sileceği çıkaramazsınız, yani ilk açan yine siz olursunuz,

Arabanın hiç kaputunu açmamış, silecek suyu nerden doldurulur bilmeyen bir insan bile, o sileceği takması 5 dk. sürer.

Fiyat olarak Bosch AeroTwin ile yetkili serviste satılan orjinal silecek (eco seri olmayan) hemen hemen aynı fiyat (eğer araç bakım/onarım, buji değişimi, akü değişimi veya fren hidrolik sıvısı değişimi için gitmiş ise yapılan indirim ile orjinal silecekler Bosch ile aynı fiyata geliyor), Eco seri silecekler de Bosch’tan daha uyguna gelmiş oluyor,

Bu şartlar altında Bosch veya SWF almanın bir anlamı kalmıyor açıkçası.

Evet, ben de çıkma silecek demiştim zaten, muhtemelen dediğiniz olasılıklardan biri oldu maalesef, fiyat konusunda dediğim gibi çok fark kalmıyorsa marka onayı almış ürün daha kaliteli olmalı, kapalı kutu orjinal silecek Bosch ve SWF ye göre ilk tercihtir her zaman.

Daha önce bahsetmiştim, geçen yıl kamera uyumlu ön cam ve sonrasında orjinal silecek takılmasını istemiştim A3 için yetkili serviste, silecekten hiç memnun kalmamıştım sıfır camla birlikte kullanmama rağmen, dün Hepsiburada üzerinden aerotwin alıp taktım, arada dağlar kadar fark var, demek ki çıkma sileceği itelemiş bana Audi yetkili servisi, yazıklar olsun, kesinlikle silecekleri izi kendiniz takın.

Gelen aerotwinler de Belçika üretimi bu arada, ben bu satıcıdan aldım, orjinal, indirimle 680'e geldi.

https://app.hb.biz/T24hhu8Zr8Da
Bende aynı satıcıdan aldım ön arka set olarak 720 liraya geldi. Önler dediğiniz gibi Belçika üretimi arka ise Polonya üretimi. Kutuların kapakları sizde de hafif deforme mi yani daha önceden açılmış kapanmış şekilde mi geldi? Artık kime güveneceğimizi bilemiyoruz mesela kutuyu açar kullanılmış ürünü temizler tekrar içine koyup satışa çıkarır falan filan..

Hocam bu konuda siz çoğumuzdan daha tecrübeliymişsiniz 😊
Şu öndeki küçük sonax ile aynı içerikte olabilir benim paylaştığım cam suyu.
Estağfurullah hocam :) bu konu can sıkınca piyasadaki malzemelerin hepsinden alıp sırayla deneyeyim dedim. Fakat kış vakti olmadıkça silecek suyu kolay kolay bitmiyor :D kışın yağmur çamur olunca mecbur fazla kullanıyorum. Havalar iyiyken arabayı sık sık yıkadığımdan silecek çalıştırıp camda silecek izi görünmesinden hoşlanmıyorum :D
Michelin ve Goodyear uzmanlık alanı olmadığı için fason ürettirir, bu sebebten kalitesini bilemeyiz, Shell ‘in (yeşil / mavi /kırmızı renk) cam sularının tamamı vasattır, kışlık olanlarının sulandırma oranı da iyi değildir,

Sonax’ın kışlık-yazlık cam suları yoğun kış koşullarının olduğu ülkelerde her sene ödül alır,

Yetkili serviste satılan (kışlık cam suları da) kalitelidir, fiyatları da pahalı değildir,

G052 164 M2 saf olarak kullanımda -70°C ‘ye kadar koruma (Orjinal VW/Audi kışık cam suyu)

GJZW 050 M2 saf olarak kullanımda -50°C ‘ye kadar koruma (eko seri kışlık cam suyu)

B uyukardaki her iki ürün de cam (normalden daha fazla sulandırılarak yazlık olarakta kullanılabilmektedir),

G052 184 A2 konsantre / 1:10 sulamdırma oranı (Orjinal VW-/Audi yazlık cam suyu)

Sonax ve Würth ‘ün cam suları da oldukça kalitelidir,

Sileceğin ömrüne direkt etki eden çeşme suyu kullanılması, kışın dondurucu soğuklar, yazın aracın güneşin altında kalması vs..
Kesinlikle katılıyorum hocam, forumda övülünce çekinerek de olsa şans vermek istedim ve sonuç iyi çıkmadı :) goodyear kışlık indirimli geldi diye aldım ama onun donmaması bile yetti :D normalde böyle mavi boyalılar buzlukta -5te bile donuyor...

Shell 4mevsim diye geçen yeşil rengi saf kullanıyordum kışları ama onun içeriği mi sıkıntılı? Mavi renkli shell alırdım ama o çok pahalanınca buna geçtim, saf halde Ankara'da donmamıştı yeşil shell 4 mevsim su.

Servise girmişken bu suları da alabilirdim bilseydim :) bi dahakine de onları deneyeyim servise giren biri denk gelirse.
Hepsi düzgün markalar olduğu halde bazısından ses sorunu yaşamak üzücü ya. VW yetkili servisi keşke yazlık cam suyuda satsa. Yazın böceklerde daha rahat ederdik.
Hocam kime güveneceğimizi şaştık. Balata alıyoruz ötüyor, silecek takıyoruz ses yapıyor :D
Yazın cama yapışan sinek böcek lekelerini çıkarabilen cam suyuna helal olsun. Sırf onları sökmek için ufak sprey şişede cam temizleyici ve cam bezi bulunduruyorum, fırsat oldukça sıkıp siliyorum. Yoksa silecekle çıkacak gibi olmuyorlar

Bende aynı satıcıdan aldım ön arka set olarak 720 liraya geldi. Önler dediğiniz gibi Belçika üretimi arka ise Polonya üretimi. Kutuların kapakları sizde de hafif deforme mi yani daha önceden açılmış kapanmış şekilde mi geldi? Artık kime güveneceğimizi bilemiyoruz mesela kutuyu açar kullanılmış ürünü temizler tekrar içine koyup satışa çıkarır falan filan..

Kutuda bir deformasyon yoktu, açtıktan sonra telefonun ışığıyla ayrıntılı silecekleri inceledim, takılma izi veya ofsayt bir görüntü vs. yoktu, performansını da dün denedim yağmurda, çok güzel çalışıyor, bakalım ömrü nasıl olacak. Ustaparçacı idi satan firma.

Estağfurullah hocam :) bu konu can sıkınca piyasadaki malzemelerin hepsinden alıp sırayla deneyeyim dedim. Fakat kış vakti olmadıkça silecek suyu kolay kolay bitmiyor :D kışın yağmur çamur olunca mecbur fazla kullanıyorum. Havalar iyiyken arabayı sık sık yıkadığımdan silecek çalıştırıp camda silecek izi görünmesinden hoşlanmıyorum :D

Kesinlikle katılıyorum hocam, forumda övülünce çekinerek de olsa şans vermek istedim ve sonuç iyi çıkmadı :) goodyear kışlık indirimli geldi diye aldım ama onun donmaması bile yetti :D normalde böyle mavi boyalılar buzlukta -5te bile donuyor...

Shell 4mevsim diye geçen yeşil rengi saf kullanıyordum kışları ama onun içeriği mi sıkıntılı? Mavi renkli shell alırdım ama o çok pahalanınca buna geçtim, saf halde Ankara'da donmamıştı yeşil shell 4 mevsim su.

Servise girmişken bu suları da alabilirdim bilseydim :) bi dahakine de onları deneyeyim servise giren biri denk gelirse.

Hocam kime güveneceğimizi şaştık. Balata alıyoruz ötüyor, silecek takıyoruz ses yapıyor :D
Yazın cama yapışan sinek böcek lekelerini çıkarabilen cam suyuna helal olsun. Sırf onları sökmek için ufak sprey şişede cam temizleyici ve cam bezi bulunduruyorum, fırsat oldukça sıkıp siliyorum. Yoksa silecekle çıkacak gibi olmuyorlar
Şimdilik yaz-kış kışlık cam suyu kullandığımdan(VW kışlık-Liqui Moly kışlık) böcek lekeleri için şampuanlu su karışımım ve K2 böcek temizleyici ile yolculuk sonrası hallediyorum. Finish işlemde de ADBL cam temizleyici sıkıp cam beziyle siliyorum. Biraz zahmetli oluyor yapacak bir şey yok gibi :)

@csgz
@Berkay09
Bosch AeroTwin sileceklerin kutusunun kapağı yapıştırma mı yani (yırtarak mı) açılıyor..?

@mustafacagri
@thelordof
@GolfTutkulu
@Berkay09

Ben yazlık cam suyu olarak;
Würth turuncu 32 ml. küçük şişe olanlardan kullanıyorum,
veya Sonax ‘ın kışlık antifrizli cam suyunu (normalden daha fazla) sulandırarak kullanıyorum,

Würth küçük şişe 32 ml. olanlarının fiyatı da gayet uygundur, kokusu şeftali kokuludur, Bu üründe dikkat etmeniz gereken şey: kapağını açın kokladığınızda şeftali kokmuyor ise sahtedir..!!

Bazen benzincilerde denk geliyorum, abiler zaten normalden 2-3 kat pahalıya satıyorlar, kapağını açıp kokladığımda (kokusuz) olanlara denk geliyorum bunlar sahte, buna dikkat edin, yakınımda Würth bayisi var kafam rahat oradan temin ediyorum,

Bir de bunun aynısının 250 ml. olanları var, 32 ml. olandan daha fazla konsantre yapıda, şişenin kapağını açıp şişeyi sıktığınızda üst kısımdaki haznesine istediğiniz miktarda dozajlama imkanı veren şişelerden ancak bu ilk alımda biraz pahalıya geliyor, belki totalde bakarsak daha hesaplı olabilir ama onu denemedim, @mustafacagri dostumuzun paylaştığınız resimde Würth 250 ml. şişe gözüküyor,

-Sonax ‘ın konsantre kışlık cam suyu kullandığım en başarılı cam sularından biri diyebilirim, bunun sıkıntısı (data sheet talimatlarında) Limon kokulu olduğu yazsa da bildiğin direkt “yoğun alkol” kokuyor, doğal olarak camları yıkadığınızda alkol kokusu içeriye giriyor, hatta bir gün camları yıkadıktan sonra polis çevirmesine denk geldim, polis ehliyet/ruhsat sorarken kokuyu aldı hemen araçtan aşşağı in araç Votka kokuyor dedi, alkol kontrolü yaptı :D

Sonax ‘ı getiren distribütör eskidem (Xtreme Serisi) yazlık-kışlık cam sularından getirirdi, onlar çok başarılıydı mükemmeldi diyebilirim ama artık pek getirmiyorlar,

Sonax ‘ın 25 ml. olan turuncu küçük şişe yazlık olan ürünü öyle aman aman başarılı bulmuyorum, paylaştığınız resimde sol alt köşede gözüküyor, onun yerine Würth 32 ml. olan daha başarılı bir ürün ve sulandırıldığı zaman 3,-4 Litre cam suyu elde edilebilyorken sonax’ta ise yalnızca 2,5-3 Litre cam suyu elde edlebiyor yani Würth daha hesaplı.,

Sonax ‘ın (kışlık cam suları) her zaman sektöre öncülük eder, her yıl ödül alır, dünya’nın (en iyi far üreticisi ve far teknoloji üreticisi) olan Hella tarafından onaylıdır,

Sonax’ın yazlık cam sularında Elma, Havana, Limon kokulu olan 250 ml. olanları eskiden kullanmıştım, bir şikayetim olmamıştı, ama geceleri yazlığa giderken (yoğun sinek-böcekli) bir sürüşte deneme imkanım olmamıştı.

Bana göre yazlık cam suları geceleri (sinekli - böcekli) yolculuklarda halen yetersiz kalıyor, bu tip yolculuklarda kışlık cam suyunu (normalden daha fazla sulandırarak) kullanmak en mantıklısı., çünkü yazın donma korumasına ihtiyacımız yok, bu şekilde kullanınca kışlık cam suları (sinekli - böcekli) sürüşlerde daha başarılı oluyor, ama tabii shell vs.. markaların (kışlık cam suları) bile camdaki tozları temizlemek haricinde (sinek-böcek) temizlemesinde vasat kalıyorlar,

Cam suyunda (önemli püf nokta) gliserin ‘dir, Gliserin maliyeti artırdığı için her marka kullanmaz,sadece kaliteli markalar cam sularında gliserin kullanır. Gliserin aynı zamanda silecek lastiklerinin ömrünü uzatır,

Diğer husus merdiven altı üreticiler kışlık cam sularında metanol kullanır, Metanol ‘un solunulması insan sağlığına çok zararlıdır, kaliteli markalar ise kışlık cam sularında (Etanol ve aynı zamanda Gliserin) kullanır,

Bazı arkadaşların İPA / oto şampuanı vs.. kendi karışımını hazırlayıp cam suyu olarak kullandığını okuyorum, Üreticilerin cam suyu üretiminde hangi maddeyi ne kadar kullandığını bilmiyoruz, ne kadar etken madde kullandığını bilmiyoruz,

Diğer önemli husus: çeşme suyu kullanmamak, çeşme suyundaki kireç cam yıkama tesisatını tıkar, silecek lastiklerini sertleştirir, İçme suyu veya saf su kullanın, marketlerde satılan en uygun fiyatlı su hangisi onlardan alıyorum,

Tüm bu yazılanlardan sonra kalitesine göre 800-1.500 lira arası değişen altı üstü bir silecekten bahsediyoruz diye de düşünüyor insan…

Geçtiğimiz günlerde görseldeki sileceği aldım ve şuana kadar olan kullanımdan memnunum. (Çok aparatlı değil)

WhatsApp Image 2025-10-11 at 09.16.32.jpeg

Geri