Araç boya sonrası döşemelere sinen boya kokusu


erty

Üye
Katılım
27 Haz 2019
Mesajlar
306
Tepkime puanı
387
Konum
istanbul
İsim
Ertuğrul Gazi Budur
Merhaba arkadaşlar,

Daha evvel aracımda aldığımdan beri mevcut olan marşpiyellerindeki sürtme ve ezikleri gizlemek için marşpiyel eki tavsiyesi istemiştim, marşpiyellerin tamir olmadan ek takılmasının pek mümkün olmadığını söylemişti bazı arkadaşlar, ben de yaptırmaya karar vermiştim.

Marşpiyellerimi tamir için referanslı bir ustaya teslim ettim pazartesi sabah, baya zorlayıcı işlemler sonrası marşpiyeli olabildiğince düzeltip olabildiğince az macun uygulayarak tamiri yaptılar. Üzerine de pütürlü boya atıldı. Ufak tefek rötuş ve küçük boya eksikleri de yapıldı. İşlemden genel olarak memnun kaldım.

Ertesi akşam teslim edilebileceği söylenen iş iki gün gecikti, müsait olamadığım için bir gün de geç teslim alabildim aracı. 4 gün kadar orada kaldı araç. Buraya kadar her şey normal ancak aracı teslim aldığımdan beri tüm döşemelerinde boya/tiner kokusu var. Daha evvel servis harici boya işlemi yaptırmamıştım.

Bu koku normal midir, boya konusunda tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum. Daha evvel her binişimde sıfır kokusunu aldığım araçtan buram buram boya kokusu geliyor. Uzun süre sonra yaptırabildiğim tamiratın keyfini bile süremeden bununla dertlendim 🙂 Havalar biraz yağmurlu olunca çok havalandırma şansım da olmadı ama mümkün olduğunca havalandırmaya çalışıyorum. Çözüme ulaşamadım henüz. Bu durum normaldir derseniz, kokuyu gidermek adına havalandırmaktan başka ne tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

Selamlar.

 
detaylı iç temizlik yaptırırsanız düzelecektir, büyük ihtimalle camlar açık çalıştılar ve içeriye tiner boya vs kaçtı az da olsa halı ve koltuklarla sindi.

 
Upvote 0
detaylı iç temizlik yaptırırsanız düzelecektir, büyük ihtimalle camlar açık çalıştılar ve içeriye tiner boya vs kaçtı az da olsa halı ve koltuklarla sindi.
Usta marşpiyel boya için kapıların açık kaldığını ondan olabileceğini söyledi. Koltuklara bir koruma koyulmamış anladığım kadarıyla, tüm koltuklara derinlemesine sinmesi çok olası değil. Arka koltuklarda kılıf vardı çıkardım, Çocuk koltuğunun kumaşını falan çıkardım yıkadım onları. Havalandırıyorum iki gündür görece azaldı gibi. Umarım biter bu şekilde.

Würth koku bombası baya iş görüyor hocam. 
Havalandırarak çözebilirim hocam umarım, Azaldı gibi dün itibariyle, alternatif çözümlere girişeceğim sonuca göre. Sağolun.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt