Manuel araçta debriyaj kavrama noktası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Volkan68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Volkan
Araç
Golf 7 1.2 TSI Comfortline
Merhaba arkadaşlar,

Kullandığım araç Golf 1.2 TSI Comfortline 2016 24.000 KM. Konu başlığında belirttiğim gibi benim merak ettiğim konu debriyajın kavrama noktası.  

Benim kullandığım aracın kavrama noktası yukarıda olduğunu düşünüyorum. Sayısal olarak tarif etmem gerekirse pedalin basılmış halini 0 olarak kabul edersek 6'ya gelindiğinde kavramaya başlıyor ve 8 gibi de bitiriyor.

Sizce bu durum normal midir? 

Bilgi paylaşımında bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Volkan

[mention=1120]41HU367[/mention] Hocam, sizin de aracınızın kavrama noktası yukarıda mı?

Sizin dediğiniz boğulma durumunu bende yaşıyorum hatta bazen bana kafa bile yedirttiyor. 1985'ten bugüne sayısız araba modelleri kullandım bu anlamda acemi şöför de değilim.

Bendeki olan durum şöyle; Sıkışık trafikte ilerlerken ister istemez düşük sürat ve dur kalk hareketleri oldukça fazla oluyor. Diyelim 1.vitesle kalkış yaptım biraz ilerledikten sonra duruma göre ayağımı pedalden çekip arkasından tekrar hafiften gaza bastığımda ilkin gazı almıyor (boğuluyor gibi oluyor) biraz daha bastığımda ise sanki turbo devreye giriyor gibi araba kendini öne atıyor. Bu durumu 2. viteste de yaşıyorum. Temmuz ayı başında VW Tamaş servisine arabanın 4 yaş bakımı yaptırmak için gitmiştim. O ara bu durumu da ilettim kendilerine ve benimle birlikte bir test sürüşüne çıktılar. Test sonucunda arabayı kullanan usta araçta bir sorun görmüyorum dedi [emoji4]

Arabaya alışmam gerektiğini düşünürek suçu kendimde aramaya başladım [emoji4]
Benzer durumu ben de golf 8.5 ile yaşıyorum

Upvote 0

Geri