VAG Kablo Versiyon Yükseltme Detaylı Anlatımı

Maalesef tüm linkler patlamıs, ben de bir satıcıdan kablo aldım. 22.10.0 sürümünü acıyor. 2020 a3 8v makyajlıya bağlandım ve çoğu kanallar vs disabled geliyordu.
Sizce satıcı ile mi görüşmem gerekiyor ya da bir şekilde kablo yükseltmeyi sağdan soldan bulup yaparsam çözülür mü
09-central elec. kısmında adaptation kısmına giriyosunuz ve disabled uyarısı mı geliyor yoksa adapt. kısmına hiç mi giremiyosunuz? Net bi bilgim yok ama kaput açık deneseniz, olmazsa da interneti kesip deneyin en son hem kaput açık hem internet yokken deneyin... Nasıl isterseniz

09-central elec. kısmında adaptation kısmına giriyosunuz ve disabled uyarısı mı geliyor yoksa adapt. kısmına hiç mi giremiyosunuz? Net bi bilgim yok ama kaput açık deneseniz, olmazsa da interneti kesip deneyin en son hem kaput açık hem internet yokken deneyin... Nasıl isterseniz
Hocam forum içi şöyle bir konu açtım.
Buttonlar disabled geliyor, kaput açık ve internet yokken denedim. Kablo sürümü yükseltmek istedim ama linkler de patlamış maalesef, yabancı forumlara bakacağım.
Attığım konuya bakıp tekrar fikir belirtebilirseniz çok sevinirim.

benim sorun böyle değil maalesef, versiyon 22.10 olmasına rağmen
2016 leon da sorun olmuyor ama 2020 8v a3 de cogu button vs disabled. ASAM datayı okuyamıyorum falan diyor
Tahminime göre belirli bir yıldan sonrası için güncellenemeyen 415 arm chip'li kablo bu.. Kablonun araca takılan başlığını açıp kontrol et ARM chip stm32f415 ise güncellenemiyor diye biliyorum ben. Ayrıca 2020 yılından itibaren Audi A3 araçlarda Sfd koruması var sanırım. Bu koruma vcds ile açılamıyor obdelen ile açılıyor.

Tahminime göre belirli bir yıldan sonrası için güncellenemeyen 415 arm chip'li kablo bu.. Kablonun araca takılan başlığını açıp kontrol et ARM chip stm32f415 ise güncellenemiyor diye biliyorum ben. Ayrıca 2020 yılından itibaren Audi A3 araçlarda Sfd koruması var sanırım. Bu koruma vcds ile açılamıyor obdelen ile açılıyor.
ben de makyajlı kasadan sonra geçildi diye düsünmüstüm ama dediginiz gibi 2020 den sonrasında sfd muhabbeti var galiba.Ya kimileri de mesela 2017 araçtan sonra örnegin long coding değil de adaptation falan yapılıyor deniliyordu da. Kabloyu kontrol edeyim, 3500 tl gibi bir ücret verdim bir de yoksa 1000 tl civarlarında çin klonu alırdım

ben de makyajlı kasadan sonra geçildi diye düsünmüstüm ama dediginiz gibi 2020 den sonrasında sfd muhabbeti var galiba.Ya kimileri de mesela 2017 araçtan sonra örnegin long coding değil de adaptation falan yapılıyor deniliyordu da. Kabloyu kontrol edeyim, 3500 tl gibi bir ücret verdim bir de yoksa 1000 tl civarlarında çin klonu alırdım
Sonuçta her kodlama byte-bit bazında yapılıyor ve eeprom'a o şekilde yazılıyor. Long coding ile bit bit yapılabilen işlemler kolaylaştırılarak, Adaptation'daki daha kullanıcı dostu şekle getirilmiştir.
Benim PQ35'te bazı seçenekler hem Long coding de hem de Adaptation'da var.

Sonuçta her kodlama byte-bit bazında yapılıyor ve eeprom'a o şekilde yazılıyor. Long coding ile bit bit yapılabilen işlemler kolaylaştırılarak, Adaptation'daki daha kullanıcı dostu şekle getirilmiştir.
Benim PQ35'te bazı seçenekler hem Long coding de hem de Adaptation'da var.
Ross Tech'in forumda yetkili arkadaş şöyle bir şey demiş

That's a newer style MQB BCM, where everything that used to be in Coding has moved to Adaptation channels.

Ama mesela bende 09 cent elect de adaptation kanalı zaten button olarak disabled erisemiyorum. Arastırmaya devam edeyim

Geri