Eğer ayak hareketiyle de açılabilir bir sensör uygulayarak yapabiliyorlarsa harika olurdu.Geçen yaz elektrikli bagaj için softclosegarage'dan 2850 TL fiyat almıştım, sürekli alışveriş yapıp bagajı dolduran birisi olmadığım için çok gerekli görmeyip yaptırmamıştım. Sık kullanan için güzel bir özellik ama.
Bagaj kapağı beni kaldırıp ön tarafa fırlatır artık.@Recep Gül 'ün golfünün bagajı otomatik açılır oldu diyelim.
Bir gün Recep arabanın arkasında yengeyi bekliyor. Yenge Recebimi görmeden, (yanlışlıkla, dalgınlıkla,hatayla) o tuşa basıveriyor.
O da var mıydı emin değilim ama başka araçlarda uyguladıklarını görmüştüm.Eğer ayak hareketiyle de açılabilir bir sensör uygulayarak yapabiliyorlarsa harika olurdu.
Bunu ilk defa duydum, öğrendiğim iyi oldu. Sonradan böyle bir işlem yaptırılması halinde karşı tarafa sorulması gereken önemli sorulardan birisi.Yay takma ya da amortisorü ters çevirme ile yapılan otomatik bagaj özelliği değil de bagaj kapağını yukarı fırlatma olarak da adlandırabiliriz.
Dikkat edilmesi gereken birşey var.
Otomatik bagajlı araçlarda kalibrasyon özelliği var.
Bu ne demek oluyor?
Örneğin alcak bi garajınız var. Siz garaj a girdiniz, gerçek otomatik bagaj açma-kapama özelliğiniz varsa manuel olarak istediğiniz kadar açıp, açma kapama butonuna basılı tutunca sadece oraya kadar açılabiliyor ve bunu hafızaya alıyor. Bu sayede kapak garaj tavanına değmiyor.
Yay takma ya da amortisorü ters çevirme ile yapılan otomatik bagaj özelliği değil de bagaj kapağını yukarı fırlatma olarak da adlandırabiliriz.
Dikkat edilmesi gereken birşey var.
Otomatik bagajlı araçlarda kalibrasyon özelliği var.
Bu ne demek oluyor?
Örneğin alçak bi garajınız var. Ya da boyunuz kısa, bagaj açınca yetişemiyorsunuz. Siz garaja girdiniz, gerçek otomatik bagaj açma-kapama özelliğiniz varsa manuel olarak istediğiniz kadar açıp, açma kapama butonuna basılı tutunca, sadece oraya kadar açılabiliyor ve bunu hafızaya alıyor. Bu sayede kapak garaj tavanına değmiyor ya da bagajı kapatmak için ulaşamama gibi bir durum kalmıyor( şaka biyana zaten kumandadan da kapatılabiliyor )
Bahsettiğim özellik 01:20 saniyede.Bunu ilk defa duydum, öğrendiğim iyi oldu. Sonradan böyle bir işlem yaptırılması halinde karşı tarafa sorulması gereken önemli sorulardan birisi.
orjinali bu şekilde hocam. Kilit açıldığında hafif bir aralanma atması olup kalan kısmı elinizle sizler açarsınız.@Recep Gül Önceden aciliyormuydu bilmiyorum araci 1 yildir kullaniyorum ama kumandada tusuna bastigimda kilit atiyor sadece yukari kaldirmiyor sizlerdede aynimi diye sordum orjinalimi boyle yoksa amortisorler mi degisecek