@ugur1497 Merhabalar. ben foruma yeni katıldım, bu da ilk mesajım. Fren konusu uzmanlık alanım olduğu için ona cevap vereyim öncelikle.. Fren'de en iyisi ATE'dir, zaten araçların %90'ında fabrikasyon ATE çıkar. Ürün Avrupa menşeili olup referensına göre Almanya, İtalya, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikalarında üretilmektedir. CONTINENTAL'e ait ATE markasının özelliği aracın orijinal spekleri ve gereksinimi ne ise birebir, hatta fazlasını üretir. Dolayısı ile fren mesafesinde uzama, şişme ve ısınma problemleri minimuma iner. Güvenlik ekipmanı olduğu için fren balatası seçimi çok önemli.
Bu markalar haricinde TRW, FERODO, BOSCH gibi markalar tercih edilebilir. Bu markalar da orijinale üretim yaparlar ancak bu markalardaki hamur maalesef orijinale üretilen hamur ile aynı olmaz, mecburen piyasaya (satış sonrasına) ürün sattıkları için hamurlar kalite olarak montaja verilenden farklı oluyor. TRW genelde balataları İspanya'daki fabrikasında üretiyor, Diskleri de Çin.. FERODO tamamı Çin malı, BOSCH ise İspanya, Hindistan ve Çin'deki fabrikalarında üretiyor. Sadece balata için konuşursak sıra ile ATE, TRW, FERODO, BOSCH tercih edilebilir.
Diğer ürünler için de Buji'de NGK iyidir, piyasada genelde Buji olarak NGK haricinde BOSCH, DENSO ve BERU satılır. Bu markaların hepsi güvenilir, ancak en iyisi benim fikrime göre NGK'dır.
Filtre'de de MANN bir numaradır, onun haricinde MAHLE-KNECHT, HENGST de iyi markalar. BOSCH'un filtreleri de fena değildir, ekonomik ama tamamiyle az önce bahsettiğim gibi pazara oynadığı için kalitesi öteki filtreler gibi olmaz.