Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

Benzine 27 Ocak gecesi itibariyle geçerli olacak 1.11 TL zam(cık) geliyor bilginize..

Bu ülkede “benim bildiğim” 40 yıldır akaryakıta zam gelir zaten,

98 Oktan benzini kaldır
100 Oktan benzini kaldır

Mazotu benzinden daha pahalı yap,

21. yüzyıl bakalım bize daha neler gösterecek.

Mazot'un benzinden daha pahalı olması gerçekten çok enteresan bir durum. Fransa'da da böyle bir durum olsa direk gündemime 1.8 tsi 180 bir aracı koyardım. 😄 Ancak hem fiyat farkı hem de tüketim farkı nedeniyle fark açık. Bu şekilde Avrupa da dizeli nasıl bitirecekler bilmiyorum. Halen en ekonomik akaryakıt motorin üstelik performans dan ödün vermeden.

Zamlar konusunda dünya genelinde bir dalgalanma oldu. Tabi döviz kurları nedeniyle dışarıda 5kuruş oynasa içeride 2-3lira oynuyor.

Bir süre önce arz fazlası nedeniyle motorinde indirim olacak haberlerini okurken, Trump ortalığı karıştırdı. Bu arada haberlerde yön değiştirerek Çin'in rezervlerini güçlendirdiği ve piyasaya arz fazlası falan bir şey bırakmadığı gibi şeyler söyleniyor.

Tüm dünya adamın ne kadar dengesiz olduğunu iyice anladığı için ağzından çıkan her kelime dünyanın her bir köşesini etkiliyor.

Taşıt kullanmak haram mı?
merakımdan soruyorum
Haram helal paran olup olmamasına göre değişiriyor.

İmkanın kısıtlı ise haram.

İmkanın var ise helal tabi ki. Talep ettikleri Bedeli ödediğin sürece çoğu şey serbest ;)

El arabası alacağım arada ticari kamyonet olarakta kullanır hammallık yaparım.

Geri