@forzaGilles basic bi xenon aydınlatma yetersiz kalıyor. Bi farcı kronik sorun dedi. Sizce doğru sıralama nedir nerden başlanmalı far ayarı yaptırdım bişey değişmedi
bende de fabrikasyon bi-xenon basic var., ben aydınlatmasından memnunum.,
Doğru far ayarı nasıl yapılır; eski usül analog far ayar cihazları ile xenon far ayarı yapılması yanlıştır çünkü xenon 'nun analog cihazın perdesine düşen ışık demetini iyi süzemez., xenon ışığın analog cihazın perdesine yansıyan ışık saçak şeklinde dağılır., perdeye yansıyan ışık dağıldığı için ayar yapmak zorlaşır sağlıklı bir ayar mümkün olmaz., bu nedenle digital far ayar cihazı ile far ayarını yaptırmak gerekir.,
Far ayarı yapılırken bağajda aracın stepne-kriko gibi ekipmanları bulunmalı fakat bunun haricinde aracın ağırlığını etkileyecek çanta-bavul-eşya vs.. bulundurmamanız gerekir.
Yakıt deposu %70-80 oranında dolu olması gerekir.,
Farlar halojen ise far yükseklik ayarı 0 konumunda olmalıdır., far yüksekliğini 0 konumuna alırken farlar ve kontak açık olmalıdır.
Digital far ayar cihazı doğuş oto kartal veya maslakta vardı hangisiydi tam hatırlamıyorum., sanayide de vardır ama biraz sorup soruşturmanız gerekir..
Işığın renk tonu ayrı bi konu., mercedes bmw audi fabrika 4300 k kullanır., xenon da 4600-5000 kelvin sınır değer., daha üst kelvin değerli ampüllerde görüş zayıflar., aydınlatma performası düşer..