Golf 7 Ekran Montajı Hk.


ycetin

Katılımcı Üye
 
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
770
Tepkime puanı
760
İsim
Yasin Çetin
Merhaba Arkadaşlar,

2015 Comfortline aracıma orjinal highline ekran satın aldım. Ancak montajı için işçiliği düzgün ve güvenilir bir elektrikçiye ihtiyacım var.

Önerebileceğiniz İstanbul/Avrupa yakasında bir elektrikçi varsa desteğinizi rica ederiyorum. Tşkler.

 
Merhaba Arkadaşlar,
2015 Comfortline aracıma orjinal highline ekran satın aldım. Ancak montajı için işçiliği düzgün ve güvenilir bir elektrikçiye ihtiyacım var.
Önerebileceğiniz İstanbul/Avrupa yakasında bir elektrikçi varsa desteğinizi rica ederiyorum. Tşkler.
Hangi ilçedesiniz hocam?

Comfortline a direk highline ekranı takınca bileşen koruma vs uyarısı vermeden çalışıyorsa Coşkun hocamın dediği gibi sizde yapabilirsiniz. Isterseniz bende yardımcı olabilirim,İstanbul Gaziosmanpaşa dayım.
 
Upvote 0
@bunyamin81 hocam merhaba,

Açıkcası uyarı konusunda pek bir bilgim yok. Kağıthaneyim. Aldım ekran 2015 highline araçtan çıkma benim aracım 2015 comfortline.

Birde aldığım ekranın ayrıca cd'lik kısmı var bunuda takmam gerekiyor mu? Ekranı taktığımda direksiyonda bulunan tuşlar aktif oluyor mu acaba?

Bir diğer soru yeni ekrana ait cod vs. gerekiyor mudur?

 
Upvote 0
Ünitenizin koduna bakın, multimedyanızın menüsünden bakabilirsiniz, aldığınız CD kısmının koduna bakın aynıysa değişmeyin. Sadece ekranı takın. CD kısmını takarsanız parça koruma devreye girer, ekranda koruma vs söz konusu değil

 
Upvote 0
@ycetin Maltepe'deki Ender Elektronik veya Avrupa yakasındaki Varul VW Apo Usta'dan fiyat alabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@ycetin Şu söylediklerinizden anladığım kadarı ile Aracınızda 5" torpido ünitesi olmayan Comfortline multimedia var. Siz 5.8" yada 6.5" hangisi bilemiyorum 2015 ikinci yarısından itibaren Euro 6 makyajı ile gelen araçlarda 6.5" ekran var Euro 5'lerde 5.8" ekran.

Her iki ihtimalde de, sistem bileşen korumayı aktif hale getirecektir. Yani ODIS kodlama ile açtırmanız gerekiyor. Tuşlar içinde kodlama gerekecek, ama çalışacaktır. Yalnızca Mikrofon tesisatı çekilmesi lazım Bluetooth kullanabilmeniz için.

Sizin multimedyanızda cd ünitesi ekran ile bütünleşik fakat highline'larda bu şekilde değil. Ayrıca highline'larda vites önü kapaklı gözünde USB ve Aux girişleri var bu sizde yok.

Size lazım olacak şeyler:

- Unite destekli torpido içi
- USB Aux Soketi ve kablo tesisatı
- Mikrofon ve kablo tesisatı (aracınızda bluetooth yok ise)
- Highline Ünite & Ekran ve Çerçeve

Bunlara ek olarak ODIS ile Bileşen koruma kaldırılması + Kodlama ile direksiyon düğmelerinin aktivasyonu.

Sizin için fazla meşakkatli olacağını düşünüyorum, keşke tüm diğer comfortline kullanıcıları gibi CarPlay destekli 6.5" CD çalar olmayan ünitelerden alsaydınız. 1300 liraya montaj dahil elde ederdiniz yaklaşık. Şimdi ne kadara mal olacak merak içindeyim.

 
Upvote 0
@Aliiii Merhaba,

Detaylı açıklama için teşekkürler. Aslında ben sadece ekranı kullanmak istiyorum. İlgili ekranı direk takıp usd ve cd bağlantısı yapmadan kullanabilir miyim?

bahsetmiş olduğunuz keşke bunu alsaydınız dediğiniz cihaz aşağıdaki midir? Açıkcası bu cihazların ses kalitesi vs. den çekindim. Bu cihaz olsaydı mikrofon falan gerekir miydi?

https://www.enderelektronik.com.tr/volkswagen/golf/golf-7-5q/composition-media-app.html

 
Upvote 0
@ycetin Evet bu cihazdı söylediğim. Ender'de biraz pahalı. Dışarıda VAGStore'larda daha uygun. Geçen ay 1300 liraya taktırdık abimin comfortline aracına çok memnun. Ses kalitesi içi biraz subjektif bence. O konuda birşey diyemem. Biz ciddi bir farkını görmedik, ve parasını sonuna kadar hak ediyor.

Şimdi gelelim sizin sorunuza. Olmadığını düşünüyorum ama tekrar sormak istiyorum. Aracınızda şu anda torpidoda CD ünitesi var mı? Yoksa CD ekranın altından mı giriyor.

 
Upvote 0
Keşke Carplayli cihaz alsaydınız hocam bende kağıthanedeyim dilerseniz yardımcı olabilirim bende bu konuda ama önceliğiniz apo usta vural elektronik yada ender elektronikten yardım almak eksik parçalarınız var onları tamamlatmanız gerekiyor

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt