Sıfır golf kavrama değişir mi?


ack937

Üye
Katılım
29 Kas 2019
Mesajlar
449
Tepkime puanı
336
Konum
Ankara
İsim
Ahmet
Araç
Golf Mk7.5 Highline 1.5 TSI 150 HP
Merhabalar daha önce geri vitese atınca vuruntu yaptığından bahsettiğim golf 7.5 1.5 tsi 150 hp  aracım bu sefer de trafikte dur kalklarda d1 den d2 ye geçerken kısa süreli ses çıkarmaya başladı. Her seferinde olmayan bu ses ani kalkışlar veya sakin kalkışlar farketmeksizin arada bir anlık oluyor. Doğuş servise gittim usta bilgiyara bağladı hiçbir hata kodu yok ama kavrama gibi görünüyor dedi ve araç ısınınca mı oluyor dedi. Aynen de öyle ilk çalıştırmada olmuyor Bi süre kullanınca oluyor. Henüz 1000 km de biraz daha kullanın dsg zarar görmez sıkıntınız geçmezse getirin garanti kapsamında kavrama değişelim dedi usta. Araç şuan 2000km de ve bu ses 10a yakın gelmiştir.  Bunun dışında herhangi bir titreme, kaçırma, geç vitese geçme gibi problemler yok. 200bine yakın para ver sonra aracı söktür. Buna katılamıyorum maalesef. Önerisi olan var mı değişim yaptırmalı mıyım? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
dsg zarar görmez sıkıntınız geçmezse getirin garanti kapsamında kavrama değişelim dedi usta
Bu çok mantıklı bir söylem değil mi?

Önemli olan şikayetinizin kayıt altına alınmış olması ve daha da iyisi ustanın test ederken buna şahit olabilmesi. Şikayetiniz devam eder ve hatta belki artarsa değişime gidersiniz, sıkıntı olarak görmezseniz devam edersiniz. Ayrıca şikayet kayıt altına alındığından bence resmi garanti süresi bittikten sonra dahi iyi niyet garantisi kapsamında değişime gidilebilir. 

Prensip olarak böyle sorunlar can sıkıcı ve moral bozucu olsa da garantiniz olması ve değişimin önerilmesi iyi bir şey. Sökülüp takılmasından da çekincecek bir şey yok, aracı ilahi bir güç yokta var etmedi. Hammaddeden şekillenerek monte edildi. Yani olağan şeyler bunlar. 

Geçmiş olsun bu arada...

 
Upvote 0
@ack937 Kavramasi garantiden degismis DSG, degismemis DSG'den daha iyidir

Örnek verecek olursam, 2.el golf aliyorum, 2 aracta 20bin km'de, tekinin Kavramasi 18 binde degismis, kavramasi degismis olani alirim

Kullanabildiginiz kadar kullanin, sonra degistirin, ama bu durum baska ciddi sorunlara sebep olurmu, onu arastirmak lazim

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt