- İsim
- omer
- Araç
- Golf 8.5 1.5eTSI life
vay applecı metin abimBenim telefonumİphone Zorludan alınma kaçak değil merak etme
![]()
vay applecı metin abimBenim telefonumİphone Zorludan alınma kaçak değil merak etme
![]()
sıkıntı şu ki vize almak icin bir yerimizi yırtıyoruz zor veriyorlar. randevu alayım dedim geçen 1 seneye veriyo
onun kaymağını yesil pass sahipleri yiyorZor vize almak evet…
+1onun kaymağını yesil pass sahipleri yiyor yesil pass kapatılsın
Kaçak anlamında söylemedim yahu. Yani ne gerek var akıllı telefona. Ayrıca akıllı ise neden yerli ve milli telefon kullanmıyorsun. Ülkene destek olmalısın diye söyledimBenim telefonumİphone Zorludan alınma kaçak değil merak etme
![]()
onun kaymağını yesil pass sahipleri yiyor yesil pass kapatılsın
yesil pasaport kapatılsın diyince illa bir memurun yazıcağını biliyordum ama cok da önemsemezler diye düşündüm.Konu gümrük vergisinden nerelere gelmişHocam kusura bakmayın da yeşil pasaport sahipleri ne alaka? Vatandaş, vatandaşa bu kadar düşman kesildiği sürece hükümet de vergilerle biner tepesine başka ülkenin konsolosluğu da tabii...
Yeşil pasaportun da olsa vizen de olsa yurtdışına aracınla veya uçakla gittiğinde dönüşte gümrük kanunlarına ve limitlerine yine tabiisin. Limitin/kanunun dışındaki şeyi ya bırakman ya da beyan edip vergisini ödemen gerekecek. Okuyunuz: https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-muafiyetleri
Konumuza dönecek olursak, asıl eleştirilmesi gereken yurtdışı alışverişi 1500 EUR sınırından nerelere, nasıl geldiği! Ayrıca vergisini yine ödüyorduk. Alım gücünün yurtiçinde düştüğü yetmezmiş gibi bir de yurtdışından 30 EUR'a VERGİSİNİ ÖDEYEREK aldığımız şeyi de ortadan kaldırmak "ŞAHLANIŞ EKONOMİSİ"ni ve hükümetin halka bakış açısını gözler önüne seriyor.
Eee, bu limitler kademeli kademeli düşerken halk sesini çıkarmazsa, en sonunda toptan kaldıralım derler tabiiNasıl olsa halkımız suçu birbirine atıyor, yeşil pasaportlar kapatılsın, evet.
Geçmiş olsun.
ayrıca zaten limitler tabi olucak kendine yeticek kadar alırsan sıkıntı olmuyorKonu gümrük vergisinden nerelere gelmişHocam kusura bakmayın da yeşil pasaport sahipleri ne alaka? Vatandaş, vatandaşa bu kadar düşman kesildiği sürece hükümet de vergilerle biner tepesine başka ülkenin konsolosluğu da tabii...
Yeşil pasaportun da olsa vizen de olsa yurtdışına aracınla veya uçakla gittiğinde dönüşte gümrük kanunlarına ve limitlerine yine tabiisin. Limitin/kanunun dışındaki şeyi ya bırakman ya da beyan edip vergisini ödemen gerekecek. Okuyunuz: https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-muafiyetleri
Konumuza dönecek olursak, asıl eleştirilmesi gereken yurtdışı alışverişi 1500 EUR sınırından nerelere, nasıl geldiği! Ayrıca vergisini yine ödüyorduk. Alım gücünün yurtiçinde düştüğü yetmezmiş gibi bir de yurtdışından 30 EUR'a VERGİSİNİ ÖDEYEREK aldığımız şeyi de ortadan kaldırmak "ŞAHLANIŞ EKONOMİSİ"ni ve hükümetin halka bakış açısını gözler önüne seriyor.
Eee, bu limitler kademeli kademeli düşerken halk sesini çıkarmazsa, en sonunda toptan kaldıralım derler tabiiNasıl olsa halkımız suçu birbirine atıyor, yeşil pasaportlar kapatılsın, evet.
Geçmiş olsun.
yesil pasaport kapatılsın diyince illa bir memurun yazıcağını biliyordum ama cok da önemsemezler diye düşündüm.
şuan avrupa için konuşmak gerekirse yesil pasaport miktarı cok fazla ama zaten vize vermedikleri için umursamıyorlar diye haber çıkmıştı.
yani yeşil pasaportun fazlalığı yüzünden biz vize almakta zorlanıyoruz.
ayrıca zaten limitler tabi olucak kendine yeticek kadar alırsan sıkıntı olmuyor
tamam hocam haklsınBen memur değilim, özel sektörde beyaz yakalı bir işçiyim. Son 16 yılda 2 bordo, 2 yeşil pasaportum oldu; yeşil pasaportum olmasına rağmen uzun süreli olduğu için zor vize başvurularım da oldu. Fakat yeşil pasaport hakkını TSK'ya 25 yılını vererek alan babamın, yılların emeğiyle bu hakkı alın teriyle elde eden memurların hakkını tabii ki savunurum (kaldı ki babamın ve emin olun milyonlarca emekli memurun yurtdışına bir kez çıkmışlığı yok).
Avrupa'nın vize vermemesinin yeşil pasaportla ilgisi yok ve külliyen yanlış bilgi. Gelişmiş ülkelerin vize verirken iyice ince eleyip sık dokuma sebebinin son yıllarda biriken birkaç nedeni var:
1- Herkese ahkam kesme dili (Eyyyy ... sen kimsin ya?) ve komşularla bozulan ilişkiler.
2- Memleketteki ekonomik buhrandan dolayı gittiği ülkede kaçak da olsa kalmaya çalışan binlerce öğrenci/turist.
3- Meksika sınırından ABD'ye kaçak göçen binlerce Türk vatandaşı.
4- Türkiye'ye yerleşip vatandaşlık alan Suriyeli ve benzeri vatandaşların başvuruları.
İtiraz etmeniz gereken yeşil pasaportlu olduğu için vize alamıyoruz değil, yukarıda saydıklarım ve
Son zamanlarda gereksiz bir şekilde kolay yoldan yeşil pasaport almak amacıyla sayısını artırmak isteyen (muhtarlar, iş insanları vs.) taraflara ve buna sıcak bakan politikacılara itiraz etmeliyiz.
Zira, eğer bu durum gerçekleşirse yeşil pasaportun da bir geçerliliği kalmayacak ve hem bordo hem yeşil pasaport herkes vize almak zorunda kalacak; işte o zaman, o yoğunluk yaşandığında dediğiniz doğru olacak.
Kime göre kendine yetecek kadar neye göre kendine yetecek kadar? Limitler yukarıda paylaştığım linkte yazıyor, ve bence maalesef çok az.
tamam hocam haklsın
Kaçak anlamında söylemedim yahu. Yani ne gerek var akıllı telefona. Ayrıca akıllı ise neden yerli ve milli telefon kullanmıyorsun. Ülkene destek olmalısın diye söyledimPP
Yani bu tip olaylara hala şaşırmanıza şaşırıyorum.
1-2 ay önce kendi kendine %30 olan devlet BES katkısını %0-%50 arasında değiştirme yetkisi verdi.
Bu gece de BES katkısını %30 dan %20 ye düşürdü.
3-5 Bin mi? beyanname kapatmaya 10 Binden kapı açıyorlar o da her beyannameyi kapatmıyorlar içinden seçiyorlar. Gümrük vergisi vekalet depolama mesai yolluk ücretlerini memura tırnak içinde sakal parasını da katmadım. Gümrük de çalışıyorumYazık.
Gümrük müşavirliğine ufacık şeyde bile ciddi para istiyorlardı, işine gelirse 3 5 bin at yardımcı olalım şeklinde yaklaşım vardı. Çin siteleri bitti bitiyor derken bu sefer tamamen bitti. Gerçekten çok üzücü...
Bu politika ile yurtiçi çin menşei ürünlerin fiyatını düşürmeyi veya artmamasını mı hedeflediler bilmiyorum ama bence kesinlikle aliexpress temu tarzı yerlerden alınabilecek ürünlerin fiyatları saçma şekilde uçacak