Yetkili Serviste Bobin Buji Değişimi Sonrası


Ahmet06

Yeni Üye
Katılım
17 Tem 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Konum
Ankara
İsim
Ahmet
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Aracım Golf 7 1.2 tsi dsg 105 bg. Yakıtımı her zaman Shell V-Power alırım. Aracımla ankaradan depomu fulleyip malatyaya seyahat ettim. Hiçbir sorun yoktu. Daha sonra sabah malatyada shell istasyonundan aynı benzini alıp fulledikten sonra aracım 17 km gitti ve sehir içinde tekleme, motor arıza lambası ve epc lambası ile birlikte stop etti. Cekıcı ile servise götürdük. Yakıttan derken buji ve bobin seti komple değişerek sorun giderildi. Ancak yakıt kallavi derecede arttı. Hala arıza zamanındaki depodaki yakıtı kullanıyorum. Belkş yakıt cok rezil dicem ama sehir içi 10lt ye yakın ve üzerinde değerler alıyorum. Sakin kullandığım halde yakıt artışına anlama veremedim. Eski yakıtıma +4lt /5lt koydu. Servis test ettik bir problem yok diyor ama yakıt değerleri soru işareti oldu. 

1A794E4F-5306-4B8D-8A7A-710EC9E42A20.jpeg

619A3C65-A61E-4E71-839F-D25A137EB864.jpeg

 
Çıkan bujilerin durumu nasıldı hocam ? 



Kısa süre önce buji değiştirdim, çıkan bujilerin durumu konuda belirttiğim gibi. Bende bir yakıt farkı olmadı. Bilginize.   Sizin bujilerin durumu nasıldı ?

"bobin seti" ne zaman veya hangi durumlarda değişiyor bilgim yoktur. Sabit bir değişim zamanı var mı acaba ? (konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim)  

 
 @niclayt Bobinler için net bir değişim periyodu bulunmamakla beraber bir tanesi kendini bırakınca  set olarak komple değiştirilmesi öneriliyor. 

@Ahmet06  Yetkili serviste mi buji - bobin değişimi yapıldı?  Sanayide yapıldıysa eğer orijinal buji tercih edilmemesi ihtimali gündeme geliyor ve yakıt artışına neden olabilir. 

Bujiler yetkili serviste değiştirildiyse deponun kalanını kalitesine güvendiğiniz istasyondan alacağınız benzinle doldurun. Bir müddet devirli kullanın ve tekrar depoyu fulleyip gözlemleyin derim. Geçmiş olsun. 

 
@Ahmet06 Yakıt hakkında karar verebilmeniz için Shell müşteri hizmetlerini arayıp yakıt analizi talebinde bulunmalısınız. Hem istasyondaki pompadan hem de sizin motor girişindeki filtreden yakıt numunesi almaları gerekir. Shell sizi yönlendirecektir. Zaman geçmeden numuneleri aldırmalısınız. Aksi taktirde yakıttan olup olmadığını tespit etmek zor.

Bujiler periyodik bakımda değişir. Bobin ise arızalanmadığı sürece değiştirilmez.

 

Geri
Üst Alt