Kışlık lastik


Efrahim

Yeni Üye
Katılım
29 Ağu 2018
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
İsim
Efrahim
Selamünaleyküm arkadaşlar 2014 90 ps midline Plus aracım için 225 45rz17 ebatlarında lastik almayı düşünüyorum marka hakkında önerileriniz nelerdir

 
17 inç takabiliyormusun eğer öyleyse Michelin, Continental ve Goodyear tercih edilen lastikler arasında.

 
@Efrahim hocam iki yıldır nokian wr4 kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim ıslak zemin yol tutuşu A

 
Geçen kış bende Nokian kullandım üstündeki yazlıklardan çok daha iyi idi yol tutuşları :)

 
@Efrahim hocam insignia aracımda kumho kw27 modelini kullanmıştım, gayet memnundum. tavsiye ederim. Kumho kış lastiğinde başarılı bir marka. Muadillerine göre fiyatı da uygun olur. 

 
Genel kanı olarak 17 inç jant için kışlık lastik kullanımı hem maliyetlerinden ötürü hem de ön takımı yorduğu ve taban genişliğinin fazla olması gerekçeleriyle pek tavsiye edilmemekte.
Çözüm olarak 16 inç alaşımlı veya teneke jant temin edip daha makul fiyata kış lastiği alınması öneriliyor. (kendi kışlıklarımın ömrü dolduğunda bende bu yola geçiş yapacağım)

Lastik tecrübesi olarak; Michelin Alpin 5 kullanıyorum, henüz kar ile buluşturmadım bu nedenle kar performansına birşey diyemem. Fakat 0 derecelerde iyi iş gördüğünü söyleyebilrim.. Fiyat olarak 17 inç için biraz tuzlu gelebilir. 

Lastik Önerisi olarak da, nokian diyeceğim. Temel olarak üretildiği bölge gerekçesiyle kar lastiği konusunda üretimini, ürünlerini geliştirmiş bir firmadır. Youtube üzerinde bir sürü videolarını bulabilirsiniz. 

 

Geri
Üst Alt