1.2 tsi Yakıt tasarrufu için öneriler


affandrs

Yeni Üye
Katılım
25 Eyl 2018
Mesajlar
9
Tepkime puanı
4
İsim
idris
arkadaşlar 2015 comfort golf 7 var 3 ay oldu alalı  75.000 km de aldım
2000 km karma yol yaptım 6,4 lt yakıt gösteriyor
bunun yaklaşık %60 ı şehir içi

yakıtı Shell den alıyorum

kullanmada ve katkı maddelerinde önerileriniz tavsiyeleriniz varmıdır?
(enjektör temizleme vs gibi malzemler satılıyor)

 
hayırlı olsun aracınız. 6,4 litre gayet güzel tüketim çoğunluğu şehir içine göre. benimde aracım 1.2 tsı karma yakıt 7,3 litre.

 
@affandrs bence de harika değer. Hele ki güzergahınız inişli çıkışlı, bol eğimliyse abdest alıp şükür namazı kılmakta fayda var :)

 
benim şöförlüğüm çok iyi değil daha ilk arabam 

işin okulunu okumuş arkadaşlar ben 5 lt ye kdar falan düşüürüm deyince 
ben de ne yapabilirim diye düşündüm

 
İşin okulunu okuyorum ve uzay teknolojisine geçmediğimiz sürece 1.2 tsi a şehir içinde 5 yaktırabilecek bi teknoloji henüz mevcut değil hocam aracınızın yakıtı gayet iyi :)

 
Uzun süreli ortalamam 6,1 litre, küçük şehirde yaşamanın avantajı sanırım. ilk kalkışta dsg yide korumak adına fazla basmadan kalkmak ve orta şeriti tercih etmenizi öneririm. Ayrıca motor ısınana kadar fazla yakıyor, başlangıçta birkaç dakika dikkatli kullanımın etkisi olur.

 
ben o değeri bazen dsg de yakalıyorum eğer düz vites ise sakin kullanın devirli kullanmaya çabalamayın hızlanıp boşa atmayın  .çok yoğun dur kalklarda start stop u iptal ediyorum ben 

 
58.000 km dir 1.2 tsi kullanıyorum daha hiç katkı koymadım. Tasarruf istiyorsanız tek yapacağınız sakin kullanmak. Tsi zaten az yakıyor.

 
Simdiye kadar trafikde gorulen cogu aracin direksiyonuna gecmis biri olarak isiklari gorunce cekeceksiniz ayaginizi mesela gaza basip cekiceksiniz tekrar basarken de yumurta varmiscasina gazin altinda kirmadan patlatmadan:D basicaksiniz burasi onemli bir nokta eger mantigi tam kavradiysaniz sembole 4.4 yaktiriyorum sehir icinde son depo ortalamasi golfte sehir ici rekorum 40 km ve 3.8 litre sağdan gitmedim haa :) sehir disinda az yaktirman icin 110 a sabitle keyfine bak makina her zaman insandan iyidir :) istanbul ankara 2 kisi klimali yolculukla 4.5 ustunu gormen imkansiz mesela goruluyorsa kisinin isi bilmedigi anlamina gelir ankara cikis istanbul giris degeri bu elbette kopru gecerken articaktir ben 1 kere hiz yaptim 4.2 litre yaktiydi en son bagaj full :) pardon arka koltukta da bir kac bir sey vardi :))

 
Ha bir de trafikde seridinde gidemeyip kayanlar sinyali vermeyen veya son anda verip ne yaptigi belli olmayan tiplerden sonra bir de fütursuzca hunharca mütemadiyen yokus inerken bile frenin anasini aglatan tayfanin sayisi baya bir artti benzin mazot bu denli pahaliyken bunu yapmak akilli insanin isi degil balatalar da gidiyor trafigi de tehlikeye atiyorlar ama lanet olsun ki araba surmek bu kadar zor cogu otomatik sürse bile...

 
Hocam bu değeri şimdi yakaladım 80km/h i geçmezseniz sizde çok rahat bu sonucu yakalayabilirsiniz.Şehir içi için birşey diyemem o da 7lt yi geçmez.sakin kullanmak yeterli.
c43d989804c32954037c9b639e77dc54.jpg


SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
6.4 gayet iyi hocam, en fazla 2bin devirde vites atın ve 6. vitesi kullanmayı unutmayın uzun düz yollarda. Benim ortalamam 6,1 şehir içi.

 

Geri
Üst Alt