Kış , lastik derdiyle geldi.


nuh216nuh

Yeni Üye
Katılım
3 Ağu 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
İsim
NUH
Evet beyler Golf’umu yeni aldım. Tabii ki lastikler bitik. İkisinde balon var malum kışta geliyor. Lakin Bursa’da yaşayan biri olarak yağmurdan başka pek bir kış görmedim açıkcası kışı atlattıktan sonra da bi yazlık lastiklerine verecek param maalesef ki yok. Anlayacağınız kışı ve yazı en iyi şekilde hangi lastiklerle nasıl idare edebilirim. Ya da böyle birşey mümkün mü ? Cahilliğimi tecrübesizliğime verin. Bu arada bütçe 1500 maksimum. Düşünce ve deneyimleriniz benim için çok önemli. 

 
Merhaba michelin crossclimate kullanmıştım kış sezonunda golf aracımda. Bende bursadayım eğer biliyorsanız erikli tarafında oturuyorum sürekli rampa vs çıkmama rağmen hiç yolda bırakmadı tavsiye ederim fiyatları hakkında bilgim yok fakat kış sertifikalı yazlık lastik diye geçiyor olması lazım


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
geçen seneki gibi hikayeden kış olursa yazlık lastiklere sabun zeytinyağı da sürsek yine kaymaz.

tabi allah bilir .

 
Herkes önermiş ama Michelin Crossclimate gerçekten tam size :D Anlattıklarınız demiş resmen al beni diye :D  

 
@golfsever bu sene yağış olmasa da soğuk geçecek diyorlar buzlanma falan olabilir onun için lastiği geç kalmadan değiştirin derim

 
Kar lastigi ile kis lastigini karistirmayin arkadaslar. Kis lastikleri 7 derece altinda fayda saglar. Malum site uzerinde az kullanilmis kis lastikleri mevcut, biraz arastirirsaniz 700-800 tl ye set halinde bulunabilir. 

 
Michelin Crossclimate tarzı lastikleri Ankara için önerir misiniz ? İlk kez soğuk ve kar yağışı ihtimali olan (ki geçen sene neredeyse kar yağmadı ama.. ) bir şehirde araç kullanıcam. Daha önce kış lastiği derdim hiç olmamıştı. Bu kış ilk kez bu konuda bir karar vermem gerek..

4.000 TL civarına Michelin Crossclimate taktırayım üzerindeki Bridgestone Turanza T001 leri de satayım diyorum.. Böylece hiç tak çıkar olmadan 4-5 sene Michelin Crossclimate lastiklerle devam ederim düşüncesindeyim..

Ne dersiniz ?

 
Kormoran kışlık lastik kullanan oldu mu acaba? Performansı nasıldır? Aracı geçen mayısta aldığımda üzerinde o lastik ile aldım ama daha kışın kullanma şansım olmadı haliyle. Vasat mıdır, günü kurtarır mı yorumlarınızı bekliyorum :)

 
@Golf835 hocam lastikleri değiştirdiğim arkadaşımın tavsiyesine uyarak 4 mevsim lastik olayının tamamen sallamasyon olduğunu kışın da yazın da istenilen performansı tutmayacağını boşuna aracın çok yakacağını söyledi ben nokian aldım(4 lastik artı 16inç dört replika 2400 tuttu) gerçekten çok sessiz ve arabayı yere yapıştırıyor resmen kalkışlarda patinajı hatırlamıyorum(ıslak zeminde) bu sene kar yağarsa bakalım test edecez. Ben sürekli tak sök balans yaptırmak istemediğim için 4 nokian artı 16 jant aldım yazın 17 turanza kışın 16 nokian bu arada kış lastiğinin yanakları kalın olması daha iyi yanaklar karda daha iyi kalkış sağlıyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Good year  four  sezon vektor  alın dert tasa kalmasın

 


Geri
Üst Alt