Arkadaşların dediği gibi öncelikle araçlar hakkında daha uzman bilgiler sahibi eğitimli kişiler şart.,
Sonrasında 200bin liralık aracı alıp stajer çocuklara bakım yaptırmaları insan arabaya acıyor.,
Bazı servisler VW 'nin önerdiği Castrol harici yağ kullanıyor., Servisin bu uygulamayı bakım öncesi müşteriye söylemesi ve müşterinin rızasını almadan farklı marka yağ kullanmaması gerektiğini düşünüyorum., Efendim marka farklı olsa da VW araçlarının ihtiyaç duyduğu onayları sağlamaktadır., Cümlesi beni kesmez., madem öyle koskaca firma TR ve Almanya resmi web sitesinden Castrol Edge diye kocaman görsel ve yazılarla belirtmiş müşteriye kelime oyunları yapacağına neden farklı yağ kullandığını bi açıklasında da görelim., Aslında belli yaptıkları şey; yağı daha ucuza tedarik edip pahalı yağ ile aynı rakamdan satmaya çalışmaları., Kardeşime ısrarla aracını Mez Florya 'ya götürme dememe rağmen çok biliyormuş gibi gitmiş oraya götürmüş Polo 1.2 TSI aracına Mobil Super 3000 yağ koymuşlar tamam yağ gerekli specs. leri sağlıyor., ancak adama sorarlar bu yağ Mobil 'in en kalitesiz en ucuz yağı sen hem bu yağı kullanacaksın., Hem de gidip pahalı yağ ile aynı rakamdan müşteriye fatura edeceksin yani müşteriyi enayi yerine koyucan., Ayrıca bu yağ tam sentetik bir yağ bile değil., yarı-sentetik vasat bir yağ ama iş parayı almaya gelince en yüksek fiyattan fatura etmek ahlaksızlıktan daha ötesi., Dikkat edin yağ Mobil 1 diye bile geçmiyor Mobil Super diye geçen bir yağ..!!
Tabi kardeşime hiç kızmadım büyük sözü dinlemezsen olacağı budur., bazıları canı yanmadan anlamaz.,
Servislerde teslim öncesi yıkama hizmeti rezalet ötesi., kaç milyon TL. cirosu olan şirket şebeke suyu kullanmak yerine kuyu suyu ile araç yıkıyor ve bu işi taşeronlara yaptırdığı için araçlar zarar görüyor., Serviste araç ne kadar kirli olursa olsun araç yıkatmamanızı öneririm..!!
Bazı insanlar araçtan gelen trim seslerine karşı çok hassas olduklarından en ufak bir tıkırtı duyduklarında hemen servise koşuyorlar., Tamam bu araçlar çok yüksek meblalar ödüyoruz ancak şu net olarak insanların anlaması lazım., Golf 'ü bi kenara bırakın gidip A6 veya Mercedes E serisi araçlar da alsanız bu trim sesleri kaçınılmaz olarak olacaktır., Son 20 yılda üretilen araçlarda malzeme kalitesi maliyet kaygılarından dolayı gerileme olduğundan artık araçlar eskisi gibi kaliteli üretilmemektedir., Siz ne kadar pahalı araçta alsanız Audi A7 veya E300 ne alırsanız alın bu trim sesleri için aracı çok rahatsız edici olmadıkça servise götürmeyiniz., O trim sesi için kapı döşemesini söktükleri vakit araca özensiz davrandıkları için ya tırnaklardan biri kırılıyor ya bi yeri onarırken aracın başka birşeyini bozuyorlar., Neden çünkü sırada bekleyen araç çok, çalıştırması gereken personel sayısı olması gerekenden az vs...