Sizce rötuş boyası mı mini yama mı yapılmalı?


ciao

Üye
Katılım
7 Tem 2018
Mesajlar
30
Tepkime puanı
39
İsim
Can
Arkadaşlar merhaba,

500km deki aracımla çıktığım 1600 km lik uzun yol sonrası ön tamponda aşağıdaki gibi bir hasar meydana geldi. 2 olasılık var.

1) taş sıçadı. 

2) Evet şaka gibi ama gerçek. Antalya - denizli arasında karşılıklı gidiş geliş 2 şeritli mıcırlı rezil bir yolda ilerlerken, karşıdan virajı alarak yanımdan geçmek üzere olan bir kamyonun üzerindeki meyve sebze kasalarını sağlam bağlamaması nedeniyle kasaların aracımın önüne, ön cama ve üstüne düşmesi nedeniyle ciddi bir tehlike atlattık. Allahtan kasalar plastik ve boştu. Üste düşenler sekti savruldu, öne düşenlere ise 90 km hızla çarptım ve onlar da sağa sola savruldular (parçalanmadılar aracın altına girmediler) Dikiz aynasından baktığımda, arkamdaki yaklaşık 8 tane daha aracın üstüne devrilmeye devam ediyordu.

Şimdi ben o kasaların boş olmasına ve tahta olmamasına dua ederken, mucize eseri sadece bununla kalan hasarı gözüm görmüyor bile ancak en iyi çözüm kaskonun mini hasar teminatından mini yama mı yaptırmak yoksa rötuş boyası ile o alanı doldurmak mı? Rötuş boyası tecrübem de çok fazla yok aslında ama denesem rezil eder miyim bilemedim.

Not: bir de sunroof'ta bir darbe gördüm sanki bıçakla kazınmış gibi ama siyah olduğu için belli olmuyor çok dikkatli bakmadıkça

ttps://binekarac2.vw.com.tr/shop/urunler/arac-bakim/p/rotus-boya-beyazboya1.jpgboya2.jpg

 
Hocam 1. fotoğrafa rötüş yeterli ama 2.fotoğrafı bilemedim açıkçası.

 
Hocam aslında ikisi de aynısı :)  Zoom yapınca 2. fotoğraftaki gibi korkunç göründü :)

 
Hocam aslında ikisi de aynısı :)  Zoom yapınca 2. fotoğraftaki gibi korkunç göründü :)
Burada ciddi bir sorun yok.

Sadece rötuş yeterli olacaktir degerli Hocam.

Sadee öncesinde kabarmış kısım uygun bir aletle bastırilmali. Eger boyayı kaldirmadan başarirsa elki rötuş bile gerekmeyebilir. Boya henuz cok taze kürleşme denen ideal sertliğe ulaşması 3  ila 4 ayı bulur.

Geçmiş olsun tekrar

 
@silvershadow 

Çok teşekkürler.

Kabarmış kısmın aletle bastırılması konusunu açabilir misiniz? Tam olarak anlayamadım da . 

 
Bence hiç müdahaleye gerek yok, nazar boncuğu gibi kalsın :) zaten yeri itibariyle önemsiz bir hasar. Ama çok gözünüze gelirse rütuş boyasıyla hafifçe doldurursunuz olur biter. 

 
Rötuş boyası atın geçin derim. Daha buna benzer çok sıkıntılarınız olacak, alışın ben 3. senede alıştım :)

 
Hocam geçenlerde benimde vardı böyle arkada sürmüştü parkta birileri buna benzer bi iki küçük yer vardı yıllık bakıma vermiştim sağolsunlar rütüşle halletmişler bana sorarsanız da biraz nazarlık olsun artarsa bunun gibi durumlar yaparsınız


Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 

Geri
Üst Alt