Dsg sorunu


Katılım
11 Eyl 2017
Mesajlar
22
Tepkime puanı
9
İsim
İsmail
Selamlar değirli forum üyeleri. Henüz 5500 km deki 1.0 tsi dsg aracım bozuk bir yolda 6 -7 km ilrledikten sonra stop ederken arabayı sarsacak şekilde motoru titredi ve stop edip yeniden çalıştırınca bu kez motorda büyük bir titreme daha oldu ve kontağı açıp ilerleyince motor kısmından sanki metal bir parça başka metale çarpar gibi tak tak tak şeklinde yüksek bir ses geldi. Bu şekilde devam ettim ve 10 dk sonra yeniden stop ettiğimde stop ederken normale dönmüştü araç. Şuan stop edip çalıştırırken bir titreme zorlama yok düzeldi fakat taş yolda ilerlerken 3 ten ikiye geçişte vitesi bırakmamak için diretiyor ve titreme olduktan sonra 2 ye geç düşüyor. Bunu sadece 3 ten 2 ye geçişte zaman zaman yapmaya başladı. Ama bariz şekilde 3 te kalmaya zorluyor ve araç titriyor. Aracım 8 aylık sizce sorun nedir ne yapmalıyım ?

 
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun.

Aracı en hızlı şekilde servise götürürseniz sizden hiç ücret talep etmeden garanti kapsamında onaracaklardır. s=bigstar

Çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum.

 
Bulunduğum ilde malesef vw servis yok en yakın erzurum 2.5 saat bir süre daha bu şekilde kullanıp bir ay sonra aracı aldığım ankara ya götürmeyi düşünüyordum. Ama cok erken oldu aracımı tek elden düzgün kullanan biriyim sadece yollar  kötü çözülmeyecek sorun yoktur ama çok erken oldu bu :)

 
Şuan çıktım aracı kullandım vites geçişleri herşey normale dönmüş gözüküyor :)

 
ismail bey ihmal etmeye gelmez şu an sorun olmayabilir ama bu daha sonra olmayacak anlamına gelmez.ciddi bir sorun olmuş anlattığınıza göre ve dsg malum sorunlu. kimisi sorunsuz biniyor kimiside sıfır araçta alsa bu tür sorunlar çıkıyor.hiç vakit kaybetmeden en yakın vw servisine götürün derim ben.

 
Şuan çıktım aracı kullandım vites geçişleri herşey normale dönmüş gözüküyor :)


Araçlar soğukken vuruntulu çalışma,şanzuman hatası v.s. gibi uyarılar verebiliyor. İlk çalıştırmada geldiyse çok çok büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama yine de yetkili bir servise uğramanızda fayda var.

 
Şimdi taş yolda denedim yine 3 ten 2 ye bırakmıyor titreme bariz hissediliyor motor sıcıkken. Ama sadece taş yolda arıza büyümeden götürmekte fayda var

 
Hocam yanlış bilgi vermeyeyim ama nerden okudum tam hatırlamıyorum 2009 sonrası dsg şanzımanlar kuru tip yani yağsız şanzımanlar olduğu için özellikle bozuk veya stabilize yollarda ses yapıyorlar.asfaltta böyle bi sorun yok.bu ses lakırtı,tıkırtı,demir teması benzeri bir ses ve tüm vag grubu 7 ileri dsg kuru tip(2009 sonrası) şanzımanlarda var diye kalmış bi yerlerden aklımda.eğer sizinki de sadece bozuk yollarda yapıyosa muhtemelen dediğim gibidir,bi aorun olduğunu sanmıyorum.ama yine de yolunuz servise düştüğünde göstermekte fayda var tabi.konuyu bulursam linki burdan paylaşırım.

 
Servisi götürdüm bi sorun yok, taş yolda giderken yapan titreme frene basınca taş yolun biraz daha hissedilmesi :)  bu arada şanzumandan ses gelmiyor. 

 
Ses için bir şey diyemeyeceğim ama bozuk yollarda dikkatimi çeken durum; Normal bir yolda yokuş aşağı yavaş giderken ( örneğin 20-30km hız da) araç 2.viteste giderken, aynı eğimde ama taşlı ve bozuk bir yola girdiğinizde araç vites düşürüyor ve 1'e geçebiliyor. Bu geçiş sırasında araçta hafif bir yığılmada olabiliyor. ( sanki zoraki vites değiştirilmiş gibi) Yolun verdiği titreşimden kaynaklı olarak eğim sensörlerinin fazla hareket etmesinden kaynaklandığını düşündüğümden pek önemsemiyorum, normal bir durum sanıyorum [emoji6]

Sent from my SM-G960U1 using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 

Geçmiş olsun. Geçen Tiguan forumunda bu ıslak  / kuru DSG muhabbetine istinaden vag grubundan suvların şanzıman çeşitlerini paylaşmışlardı. Aktarayım:

Tiguan 5N (ilk nesil) 1.4 TSI 150 HP DSG6 DQ250 Yağlı
Tiguan 5N (ilk nesil) 2.0 TDI 140 HP 4x4 DSG7 DQ500 Yağlı
Tiguan AD (2. nesil) 1.4 TSI ACT 150 HP DSG6 DQ250 Yağlı
Tiguan AD (2. nesil) 2.0 TSI 140 HP 4x4 DSG7 DQ500 Yağlı

Seat Ateca 1.4 TSI 150 HP ACT DSG7 DQ200 Kuru
Seat Ateca 1.4 TSI 150 HP ACT 4x4 DSG6 DQ250 Yağlı

Skoda Karoq 1.0 TSI 110 HP DSG7 DQ200 Kuru
Skoda Karoq 1.5 TSI ACT 150 HP DSG7 DQ200 Kuru 

Skoda Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 HP DSG6 DQ250 Yağlı
Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150 HP 4x4 DSG6 DQ250 Yağlı

 

Geri
Üst Alt