Aracımda Çok Buğlanma Oluyor



Bende bunu yalıtımın iyi olmasına bağlıyorum. Eski araçlara baktığımda buğulanma olmuyor çünkü arabada yalıtım sıfır. Bizde iç dış hava farklı olduğundan hemen yapıyor buğuyu. Kliman açık olsun ön cama vursun, değerinide yüze vuranların cam kenarinda olanlarida cama doğru yönünü belirleyin yan camdakilerde hemen geçer. Zaten bende arka cam rezistansı hep açık. En çabuk arka cam buğu yapıyor.
Aynen öyle hocam ilk arka cam buğlanıyor sonradan ön camlara geliyor 

 
Bildiğiniz buğ çözücü spreyler iyi oluyormu leke yapıyormu ?

 
Hocam benimde aynı şekilde camda buğulanma vardı bir gün aracımın içini temizlerken aracımın zemininin ıslak olduğunu fark ettim.Aracım ön cam değişiminden sonra içine sürekli su almış malum ben giresunda görev yapıyordum.Başıma çok şey geldi aracımı sattım aracınız içine su alıp almadığını detaylı şekilde kontrol edin içerde nem olduğu için araç camları hep buharlanıyordu.Sizde öyle yazınca söylemek istedim.Umarım o şekilde değildir sizin aracınız


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Araç içi buğu oluşumunun temel sebebi çok basit aslında içerdeki nemin fazlalığı. Bunu çözüm için klima kadar etkili temel yöntem şudur; yğmurda ıslanmıs kabanınızı araca binmeden bagaja koyunuz üzerinizde kurudukca aracın içine daha fazla nem olusumuna sebep oluyorsunuz. Araç içi sirkilasyonu ise kullanmayınız kıs gunu içerdekinemi dısarı atmak durumundasınız ve mümkün olduğu kadar klimayı kullanarak nemden kurtulunuz. 

 
Buğulanma benim araçta da oluyor, akşam kapalı garaj iş yerimden çıkarken dikkat ettim, buğulanma ön camın tam orta alt kısmından yukarı doğru çıkmakta, buğulanma ilginç yaklaşık 20-25 dakika sonra oluşuyor, camı araladığımda yada klimayı açtığımda düzeliyor, aracım 2016 comfortline iç hava sirkülasyonu kapalı kullanıyorum.

 
Merhaba Dostlar; araca ilk binildiğinde biraz havalandırlımalı  araç içi ve klima max  seviyede bi kaç dakika açık kalmalı. Çoğu zaman işinize yarayabilir.

 
Tamamı doğal fizik kuralları gereğidir.

Siz aracin icerisine girince aracın ici ile dışı arasında doğal olarak ısı farkı oluşur. Cam dışarıdaki hava kadar soğuktur. Soğuk olan cama sizin nefesinizle nem bakımından zenginleşen havadaki nem çarpınca yoğuşur ve buğu oluşur.

Hava sirkülasyonu kapalı ise dışarıdan alacağı hava ile nem dengesi kurulamayacağı için bu durum daha da şiddetlenir.

 
Hocam deneme şansım olmadı ama bir ara karşıma çıkmıştı, koltuk altına kedi kumu koyuyorlar buğulanmayı önlemek için, nemi topluyor sanırım.
 



 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt