İlk defa golf kullanıcısı


exoz

Yeni Üye
Katılım
2 Eki 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Merhabalar, öncelikle bu güzel paylaşım ortamı için forum ahalisine teşekkür ederim. 

Önce biraz ön bilgi vereyim, daha önce rover 200 kullandım, şimdiki arabam punto evo. Çocuk olduktan sonra artık daha düzgün bir araba almak istedim, baya bir araştırdım en sonunda GOLF'e karar kıldım. GOLF'ü seçmemdeki en önemli neden konfor (ses yalıtımı ve süspansiyonu) ve güvenlik özelliklerine (yorgunluk ikaz, acil fren vb.) güvenmem. Benim için görünüş + performans çok önemli değil (hatta basar basmaz gitmeyen bir araba olması daha iyi, daha önce şirket aracı passat pert etmişliğim var), konfor ve güvenlik özellikler daha ağır basıyor o yüzden aşağıdaki özellikler 1.0 comfortline'e opsiyon bile olsa olur. İstediğim opsiyonlar:

-DSG

-Active Info Display

-Adaptive Cruise Control

-Geri Görüş Kamerası

-Sunroof (açılması önemli değil cam tavanda olur, içerisi daha ferah olsun diye açacağımdan değil)

-Yorgunluk ikaz

-Acil fren desteği

-Varsa yaya çarpma önleme, kör nokta ikaz, şerit ayrılma ikaz ama çok elzem değil bunlar

Opsiyon listesinin güncel versiyonunu bulamadığım için tam bir fiyat çıkaramadım. Max 120.000 ayırabiliyorum. Onun da 40.000 kadarı kredi olacak. Sormak istediğim bu bütçe ile istediğim tarz bir golf alabilir miyim? 0 veya 2017 model düşük km'li 2. el olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
yorgunluk ikazı tüm golflerde standarttır., şehir içi acil fren desteği (city emergency brake) ve ön bölge asistanı (front assist) tek bir paket halinde opsiyon halinde sunuluyor., istenirse Adaptive Cruise Control+şehiriçi acil fren desteği+front assist bu üçlü istenirse tek bir paket halinde alınabiliyor.,

 
Teşekkür ederim, acaba bu paket comfortline'lara eklenebiliyor mu biliyor musunuz? Ayrıca highline donanımlarda standart olan donanımları çıkarabiliyor muyuz (mesela 17" jant yerine 16" almak gibi)? Bunun maliyete etkisi oluyor mu?

 
Hocam çabuk almak isterseniz bir ihtimal makyajsız kasalardan istediğiniz opsiyonlarla 2. el alabilirsiniz. Sıfır sipariş vermeniz durumunda beklemeniz gerekecek ve sizin bütçeniz için en uygun seçim eğer yakıt problem değil ya da çok yol yapmam derseniz 1.4 TSI 125bg DSG seçeneğidir. 

http://www.golftutkusu.com/forum/363-golf-7/ linkinden SIFIR hazır ya da gelecek araçlara bakabilirsiniz. Ayrıca @silvershadow hocam araç bulma konusunda size yardımcı olabilir. 

-DSG 

-Active Info Display  ( Highline Standart )

-Adaptive Cruise Control ( Sonradan takılabiliyor )

-Geri Görüş Kamerası ( Sonradan takılabiliyor )

-Sunroof 

-Yorgunluk ikaz ( Tüm modeller standart )

-Acil fren desteği

Donanımda eksiltmeye gitmek maalesef olmuyor hocam. Ayrıca comfortline donanımı doldurmak sanırım Highline'a denk ya da biraz pahalıya geliyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@exoz Hocam merhaba, biraz geç cevap oluyor ancak active info display gerekliliği hakkında yazmak istedim. Makyajlı kasa kullanıcısıyım  ve yaklaşık 5 aydır Highline araç kullanıyorum. Active info display kullanışlı, görsel olarak dikkat çeken bir özellik. Ancak gerekli mi ? Bilemedim... Şayet highline da standart olmasa, opsiyon olarak eklemeyi düşünmezdim bile. Fiyatını tam olarak bilemiyorum ancak yüksek olduğunu farz ederek, daha kullanışlı opsiyonlara ayırabileceğiniz rakamı dijital bir ekrana heba etmeyin derim. 

 
@exoz

Değerli Hocam 

Son durum nedir? Bilemiyorum çok geç de kalmış olabilirim.

Olsun yine de yanıtlara katılayım ben de.

Active info display yalnızca Highline donanım ile alınabiliyor. Dolayısıyla alacağınız araç kesin Highline olacak.

Motor önemli değilse 1.4 TSI ve zorunlu olarak DSG olunca  125 beygirlik araç sizin fiyat aralığında cam tavanla beraber başka bir kaç donanım daha almanıza imkan sağlayacaktır.

yorgunluk tespit ve fren desteği (BAS) standarttir.

Yeni kasalarda yakın mesafe çarpmaları önleme amaçlı otomatik fren de bulunuyor.

ACC yani adaptif cruise control maalesef opsiyonel donanımlar arasında ve kolay bulunur bir donanım değil.

 

Geri
Üst Alt