Hangi GOLF 7


1.4 tsi bilmem ama 1.6 tdi dsg nın yakıt tüketiminden(şehir içi) hiç memnun değilim.8,5-9lt den aşağı düşmüyor.0 Aldığımda 2-3 bin km olsun azalır deniyordu şuan 9000km'de, şimdi de bakıma girsin düşer diyorlar.
Benim yakıtım en çok 20bin kmden sonra düştü.Git gide km arttıkça yakıt azalıyor ama en belirgini bende 20bin km barajında oldu.Ayrıca dizelin 8 yaktığı yerde benzinli 10-11 yakar.Unutmamak gerek.

 

Araçta performans olmadığı için basmıyorum zaten bassamda gitmiyor(Ara hızlanmalarda yani yoksa uzun yolda bir sıkıntısı yok).Bir önceki aracım Peugeot 208 1.6 thp 160'lık benzinliydi, gazlamalı ve sakin ortalamam 7-8lt civarıydı.Genelde 2 kişi olur çok nadir arkaya oturan oluyor.

 
e614c35b1fa53fe068ed49f8b03d2226.jpg


Seydişehir/istanbul güzergahında tüketim bilgileri fotoğraftaki gibidir.

İki kişi, klima açık cc sabit 100/110 km saat aralığında,bununla beraber ara ara gazlamalarda olmadı değil 140-150 km'yi de gördüm.

1.4 Tsi 125 hp Dsg Bluemotion Highline

Bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

 
Bu konuda bikac cümle söylemek gerekirse Dizel araçlar her zaman ekonomiktir yakıt olarak. Lakin TSi ve Act motorlu Golf Tutkunu dostlarımızın zaman zaman paylaştıkları ekran görüntüleri ve yakıt tasarruflarını görüyor ve ayakta alkışlıyorum 3.2 lerde ekonomik araç kullanıcısı dostlarımız var aramızda bu mükemmel bir sürüş tarzı ekonomi acısından. Sanki bir kiyas yarışı varmışçasına Benzinli olan araçlar az yakması zorlanmış sonuçlarla Dizellerin yakıt tüketimine çok yakın gözükebiliyor [emoji16] Her zaman için Dizel araç Benzinli olana göre daha az yakacaktır ve daha kuvvetli olacaktır Fizik mühendislik ve bilim bunu göstermiştir. son olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim Benzinli Golf ler ciddi anlamda ekonomik motorlara sahip bazen kıskanmıyor değilim Dizel Araç Kullandığından. Bence Araçlarımızın Keyfini sürelim değerini bilelim.... Her geçen gün Yakıta ve Araclarımıza zam haberi alıyoruz [emoji6]

Herkese Kazası belasız cezasız ve Ekonomik sürüşler diliyorum.

 
Bu konuda ahaliye bir teklifim var. Gelin bulunduğumuz şehirlerde bir yerde bir araya gelelim. Araçlarımızın yol bilgisayarlarını ayarlayarak  1-2  saatlik, aynı güzergahta sakin ve eşit şartlarda şehir içi ve şehir dışı bir yolculuk yapıp aynı anda aynı yerde sonlandıralım ve yol bilgisayarını okuyalım. Dizel, benzin, maunel, dsg, 1.4, 1.2 vs vs  tüm kombinasyonlardan bir ekip oluşturabilirsek süper bir bilimsel veri elde ederiz bence. Hatta video çeker youtube' a koyarız  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt