İlk Golf Deneyimi


Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
84
Tepkime puanı
59
İsim
Evren
En başta herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Geçen hafta 1,5 aylık beklemenin ardından Golf'üme kavuştum. Alır almazda 1600 kilometrelik yolculuğa çıktım. En başta Golf'ün rahatlığı ve yol tutuşu daha önce kullandığım farklı sınıf ve segmentteki bir çok araçtan daha iyi olduğunu söylemem gerekir. Ne var ki  yakıt tüketimi hususunda içimde aynı iyimserlik yok. 85-105 km ekonomik bandında seyrettiğimde ortalama 4,5 lt'lere kadar düşüyor. Bu benzinli bir araba için gayet makul bir rakam. Ancak 120 ve az üzerinde sürüş yaptığımda ortalama direkt 6 litrelere dayanıyor. Hele ki Çanakkale'ye doğru otobanda 160-180 km arası seyrettiğimde  9'lu değerleri dahi gördüm. Gerçi bu rakamların kullanım biçimime göre oldukça makul değerler olduğunu söyleyeceksinizdir zira uzun süredir dizel araç kullanmamdan kaynaklanan bir alışkanlık durumu da söz konusu olabilir. Uzun erimli kullanım esnasında Golf'ün beni en çok üzen noktası ise hafif bozuk yolda gelen trim sesleriydi. Sırf bunun için bir araç satmış biri olarak bu durum beni fevkalade rahatsız ettiğini söylemem lazım. Ön ayna, sürücü kapı ve emniyet kemerinden rahatsız edici ses gelmesi beni cidden şaşırttı. Tüm bunlar dışında aracın performansı 110 beygirlik bir araç için normal. Sanırım biraz daha kilometre yaptıkça hem yakıt hem de performans bir nebze daha düzelecektir. Ayrıca aracın ekonomik verilerini tutturma babında sıkça vites değiştirilmesi gerekliliği bana fahiş fiyat farkına rağmen DSG şanzımanın daha mantıklı bir seçenek olduğunu izah etmiş oldu. Yazdıklarımı okuma sabrı ve inceliği gösterdiğiniz için müteşekkirim. Hürmetler.

20160902_134004.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@tahtelbahir öncelikle Golf hayırlı olsun güle güle kullanın.

Tespitlerinizin hepsi doğru, paylaşmanız faydalı oldu.

Yakıt tüketimi verileri inanın benzinli motor için olabilecek en düşük değerler. Yakıt tüketiminde aerodinamik etki hızın küp kıvvetiyle orantılı olduğu için 70-80 km/sat den sonra hızla artması normal.

Trim sesleri benim 2013 1.6 TDI Midline da da benzer. Bolca ses var pütürlü asfaltta. Son zamanlarda sürücü kapı fitilinden gelen gıcırdama da eklendi bende.

Arka kapı iç kaplamaları aşırı ses yapıyordu. İç kaplama ile kapı sacı arasına ufak lastikler koydum kesildiler.

Ön konsoldaki vites kolunun üzerindeki yaylı kapak açık iken ses yapıyor. Garantiden değişti düzelmedi hala ses yapıyor.

Torpido içinden ve km saatinin arkasından, orta havalandırmaların arkasından çeşitli cızıltılar geliyor. Garantiden diz havayastığı bağlantıları düzeltildi. Diğer sesler duruyor. Ben de torpidoyu söktürmek istemediğimden diğer sesler duruyor. Trim sesi bence de var Golf de.

Tüm bunlara rağmen genel olarak benim tek sıkıntım eleştirecek hemen hemen hiç bariz bir hatasının olmaması. Başka marka modeli kullansam eleştirecek daha ciddi sorunlar mevcut benim kriterlerime göre.

 
@tahtelbahir

Değerli Hocam 

Sizin sabır gerekir dediğiniz o güzel yazınızı bir solukta okuyuverdim. :)

Bana kalırsa daha sık ve daha uzun yazmanızda hiç bir sakınca yok. 

Sizinkisi gibi güzel yazan dostlarımız ne kadar yazarlarsa yazsınlar az gelir.... gönlümüz böyle güzellikleri görmeye her daim gönüllü olduğu için :)

Unutmuşsam söylemeliyim; Golf tutkunu Dostlar arasına hoş geldiniz 

 
@calik

Sizinkisi gibi mesleği gereği detay bilgilerinin ansiklopedisini yazabilecek olanlar

Ve

Özellikle mühendis, tekniker veya mekaniker olanların

 tercihinin Golf olması dahi Golf ü seçmeye yeterli diye düşünmekten kendimi alamıyorum :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zarif ifadeleriniz ve temenniler için herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Şahsen ben Askeri Tarih üzerine çalışan bir akademisyenim. Vakit buldukça burada Golf ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak isterim. Selamlar.

 
@calik

Sizinkisi gibi mesleği gereği detay bilgilerinin ansiklopedisini yazabilecek olanlar

Ve

Özellikle mühendis, tekniker veya mekaniker olanların

 tercihinin Golf olması dahi Golf ü seçmeye yeterli diye düşünmekten kendimi alamıyorum :)
Murat Bey nazik iltifatlarınız için teşekkür ederim. Sadece teknik insanların Golf ü seçmesi yeterli olsa idi Almanlar ın işi daha bir kolay olur idi. Oysa müşterilerin çoğu teknik olmayan insanlar. Bence herkesin beğenisi ve görüşü aynı kıymette sonuçta herkes müşteri.

Ancak teknik kısımda bence de dediğiniz gibi en başarılısı Golf.

Zevkler ve renkler tartışılmaz kısmında da başarılı olduğunu satış rakamlarından anlıyoruz, çünkü her devrin en çok satanı Golf.

Demek ki toplam taşıt olarak Golf'te çok dengeli bir karışımı tutturmaya özen gösteriyor VW.

Saygılar.

 
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Paylaşımınız için de teşekkürler hocam. Bizim gibi sipariş bekleyenlerin de çok işine yarayacak paylaşımlar bunlar..

Devamını da bekliyoruz :)

 
Aracınız hayırlı olsun hocam.

Benim arzu ettigim renk idi ancak ben 2. El aldigim icin cok renk secenegim olmadi siyah aldim. Golf bulunca da aldim gectim zira piyasada satilik Golf yok digru duzgun. Demekki likiditesi hızlı araclarimiz var. Allah muhtac etmesin, hızlı satmak zirunda bırakmasın kimseyi.

Ben ilginçtir cok rahatsiz edici trim sesi almadim aractan, onceki aracim Puntoydu onda durum cok vahimdi belki bana ondan super geliyor. Bu arada Audi A3'ün amortisorleri bile Golf kadar basarili degil.

Yakıt tüketimi için sizin de dediğiniz gibi vitesi ister isyemez değiştirirseniz ortalamada 5.8'e kadar düşürebiliyorsunuz.

Tekrar hayirli olsun, kazasız belasız.

Saygilar

 

Geri
Üst Alt