Uygun fiyatlı Tesla Model Y Türkiye'de ön siparişe açıldı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,791
Tepkime puanı
8,364
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Türkiye’nin en ulaşılabilir Tesla’sı, Model Y SR RWD (arkadan çekiş) satışa açıldı. %10'luk ötv dilimine giren bu versiyonda teslimatlar Haziran ayında başlıyor.

Nihai fiyat teslimattan birkaç hafta önce sabitlenecek olsa da başlangıç fiyatı ÖTV/KDV dahil ₺1.791.451

  • 455 km WLTP menzil
  • 0-100km/s 7.5sn
  • Azami hız 217km/s
  • Model Y’de standart tüm özellikler (koltuk ısıtma, internet bağlantısı, uygulama kullanımı, premium ses sistemi vb.)
  • 1600kg’a kadar çeki demiri ile çekme kabiliyeti.

1713525126070.png
 

bu elektrikli furyası yakında sönecektir, istatistiklerde onu söylüyor, BMW ve Renault global çapta satışlarının azaldığını falan söylemişti, zaten almanya da içten yanmalılar için olan 2035 olayını askıya aldı, tekrardan sektör eski hale dönecek ama ortada bir sürü elektrikli süpürge pardon arabalarla dolu olacak.

en mantıklısı hybrid sistemler olacaktır, iki tarafında avantajlarını kullanıp daha uzun menzil ve daha uygun araçlar ortaya çıkacaktır. VW plug n hybrid olayına da yatırım yapıyor, adamların öngördüğü birşeyler olsa gerek.
 
Bu fiyatlardan olur da teslim alanlar olursa eski sahiplerini epey üzecektir. Performans farkı var ok ama günlük hayatta o fiyat farkına değecek bir performans farkı yok.
TOGG'un da işi epey zorlaştı.
 
Elektrikli araç hep bir soru işareti. Zaten kağıt üzerinde verilen menziller gerçek hayatla uyuşmuyor, birde yıpranma payını hesaba katsan ohooo
 
Elektrikli araç hep bir soru işareti. Zaten kağıt üzerinde verilen menziller gerçek hayatla uyuşmuyor, birde yıpranma payını hesaba katsan ohooo
Aynen katılıyorum
Geçen sene Fiat 500 e Laa Prima aldık,
Büyük akü paketli bize söylenen 550 km yaptığı ama yazın en fazla 350 km yaptı kışın 300 km yapıyor
 

Bu fiyatlarda satılırsa Togg alan kalır mı bilmiyorum. Hatta satılmasa bile şuan sıfır togg satılıyor mu onu da bilmiyorum.
 

Geri
Üst Alt