1.5 e tsi vs 1.0 e tsi


2018 Model dsg 1.0 a biniyorum su anda cok memnunum sehir ici az yakiyor uzun yolda memnunum.Arac 180 den sonra bu kadar yeter diyor ama o hizlara cok rahat cikiyor.Bende zorlamiyor olabilirim.Butceniz varsa 1.5 ama param kenarda dursun derseniz 1.0 da cok iyi yeterli.Bende diyorum bazen satayim 1.5 e geceyim sonra neden fazladan para vereyim diğip aracima sariliyorum😊
hocam ortalama tüketiminiz kaç civarı ? Bu araç da genelde şehir içi kullanılacak zaten ayda yılda bir uzun yola çıkar
 

1,5 tsi /tfsi kullananların karma yakıt tüketim ortalamaları ne civarda?

Bide uzun yolda 1 depo ile kaç km gidiliyor yaklaşık ?
 
Ben 8 yıl 1.2 golf kullandım.inanilmaz memnundum.ama şunu soyliyim şuan golf alacak olsam gözüm kapalı 1.5 alırım keyfime bakarım.1.5 tiquan var.normal benzinli araçlarla yakıt konusunda alakası yok.ve kafanız bozuldu mu benim diyen araçları bozar.1.0 da üzmez.ama imkan varsa kesinlikle 1.5
 
hocam ortalama tüketiminiz kaç civarı ? Bu araç da genelde şehir içi kullanılacak zaten ayda yılda bir uzun yola çıkar
Ben Bursa dayim sehir ici 6.5 hadi 7 yi maksimum goruyorum.Bursa da sikisik trafik oluyor.Genelde sehir disi kullaniyorum.5.2 5.4 yakiyorum uzun yolda 120 den asagi dusmem.İmkan varsa 1.5 ama benim asiri hizla isim olmaz normal takilayim derseniz 1.0 uzmez dsg olmak sarti ile.
 
Şehir içi tam 2 litre fark ediyor 100km de,
 
iki motoru da aktif kullanan birisi olarak; şehir içinde iki araçta dsg ise normal bir sürücü için aradaki fark pek anlaşılmıyor. Ben 1.5 tsi Süperb dsg ve 1.0 tsi manuel Golf kullanıyorum şehir içinde 1.0 tsi daha az tüketiyor bunu fark edebiliyorsunuz. Uzun yolda ise, sakin giderseniz 1.5 daha az tüketir ancak bunu gözlemleyebilecek kadar sakin uzun yol sürüşü yapmadım. Genelde hep tempolu kullandığımdan uzun yol için kesinlikle 1.5 üst hızlarda daha keyifli, Süperb de bile ivmesini yakaladığında gayet tempolu olan 1.5 Golf te çok daha keyifli olacaktır. 1.0 115 lik Golfümlede çok uzun yol yaptım, aynı sürüş tarzıyla son hızınız daha düşük ve tepkimeler daha gecikmeli olacak şekilde gayet keyifli yolculuk yapabilirsiniz, kısacası ortalama bir kullanıcı için 1.0 yeterli bir motor. Vergi avantajı, şehir içi daha düşük tüketimler elde etme imkânıda avantajları arasında, ancak şunu da unutmayın 1.5 motor aldığınızda sadece motor değil aynı zamanda bağımsız süspansiyon gibi konfor ve yol tutuş anlamında da belirleyici bir unsura da sahip oluyorsunuz.
 
1,5 tsi /tfsi kullananların karma yakıt tüketim ortalamaları ne civarda?

Bide uzun yolda 1 depo ile kaç km gidiliyor yaklaşık ?
merhaba, bu soruya 1 yıl ve 25.000 km'lik 1.0 etsi deneyimi ile ben de cevap vereyim. sürekli şehir içi(istanbul ve çok fazla iniş çıkışlı bir güzergah değil) ayda 1 kez (150 km uzun yol sayılırsa) uzun yola cıkıyoruz. şehir içinde performans farkı d100 de makas atmıyorsanız açıkcası çok farketmiyor. Yakıt olarak en az 1 lt 1.0lt daha az yakıyor. Bunun yanında mtv ve kasko 1.0 daha ucuz, bunlar benim için kriterdir. başkaları için olmayabilir. Ek olarak dsg kullanıcıları için yüksek tork daha yüksek risk demektir bilen bilir. Bir depo ile uzun yolda ışık yanana kadar 900 menzilin tamamıyla 1000km. şehir için 650-700 km de ışık yanıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Üst Alt