Hybrid turbo hakkinda


golfcu91

Üye
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
490
Tepkime puanı
292
Konum
İstanbul
İsim
burhan
Selamlar arkadaşlar;
Aracim 1.6 tdi 105 lik versiyon stage 1 yazilimli.
Ben bu araca orjinal turbo yerine hybrid turbo takabilir miyim hiçbir değişiklik yapmadan sök tak şeklinde?
 

Valla turbolar hakkimda pek bilgim yok ben sadece satarim :)

Bence sok tak yeterli olmaz yazilim sart diye biliyorum uzman arkadaslar net bilgi verebilir
 
Selamlar, hybrid dediginiz genelde orjinal turbosunun pervaneye denk gelen kisimlarinda inceltme yaparak daha genis pervane takilabilmesine deniyor diye biliyorum. Hybrid yerine gtd 1449 alip takanlar daha coktur. Bir kesimde gtd 1449 a hybrid yapar. Hem hybrid hemde gtd 1449 sok tak uyar 1.6 tdi clh motora ama yazilim olmadan tek basina turbo degisiminin faydasi olmaz. Ben 30k km gtd 1449 ile kullandim, performans olarak 1.5 tsi dan daha iyi idi. Cok actirmamistim ben basinci. 180-190 hp gibiydim, 230a kadar cikartanlar varmis okuduguma gore. Yazilim icinde RSA da yaptirmistim, tek seferde yazdi Rasit sagolsun bir daha sadece cay icmeye gittim.
 
Stage 1 yazilim farklidir, big turbo yazilimi farklidir. Bu arada ilgilenirseniz elimdede var gtd 1449 30km kullanilmisdir, saglamdir.
 
Stage 1 yazilim farklidir, big turbo yazilimi farklidir. Bu arada ilgilenirseniz elimdede var gtd 1449 30km kullanilmisdir, saglamdir.
Şimdi bendeki motor cay kodlu sizin 1449 turboyu takınca yazılımda şart yani doğru anladım değil mi ?
 
Cay motorda gtd 1449 direk olmuyor diye biliyorum. Siz turbo buyutunce yazilim zaten yapilmasi lazim, yoksa turbodan verim alamazsiniz.
 
İşte cay da nasıl bir değişiklik yapılıyor dsg ye zarari varımdır enjektor büyütmek gerekir mi bunları öğrenmem lazim
 
hibrit turboda pervane yatağı büyütülüyor ve pervane değişiyor. Turbo ya ait değerler değiştiği için yazılımda atılıyor.
 
Sadece turbo büyütmek yada hybrid yapmak yetmez çünkü basınç farkı olacak aracın limp moda girer turboya uygun güzel bir yazılım yapılırsa verim alırsın sonrasında yazılımda güzel yapılmazsa daha kötü yürür
 

Geri
Üst Alt