Golf mk8 Impression Ön Konsol Ambiyans Aydınlatma Retrofit


Acardag

Üye
Katılım
26 Ara 2022
Mesajlar
103
Tepkime puanı
51
Konum
Kayseri
İsim
Acar
Araç
Golf 8 Impression
Merhaba Arkadaşlar

Aracın dışına bodykit uygulaması yaptıktan sonra içerisinin sade kaldığını düşünerek bu retrofit'i araştırmaya başladım. @metinkar abimin yapmış olduğunu görünce yapmaya karar verdim, herkese tavsiye ederim.

Parçayı Bursa Arca bayisinde buldum. Stok 1 adet var dediler, sonuncuyu almış oldum. Aykan ve Doğuş bayilerine de sordum stokta yok bundan sonrası almanya siparişi olarak gelir dediler.

Parça No: 5H1-947-096-B
Fiyat: 2520.72₺ (2023 12. ay)
1_1.jpg


1.jpg


İlk aşama olarak tesistat yaptım fakat karşılık olacak soket zamanında gelmedi, geçici olarak 3d printer'dan bir çıktı aldım gayet güzel oldu, kabloya çakılacak pinleri elimdekiler uyar düşüncesi ile almamıştım, elimdekiler çok iyi temas etmiyor biraz oynama ile taktim ama olması gereken parçayı sipariş verdim gelince değiştiricem.


5.jpg6.jpg7.jpg


İkinci aşama gerekli parçaları sökme kısmı, nasıl söküleceği hakkında kaynalar mevcut onun dışında standart bir vw aracı nasılsa öyle sökülüyor, sökmesi basit.

Ledi yerleştirmek için gri trimi sökmek yeterli ama kablolama için ben hava mezfezlerinide söktüm, tabiki yan kapaklarda her hâlükârda çıkacak.

Ledi takabilmek için çıkması gereken parça resimde gözüküyor.

8.jpg
12.jpg

Üçüncü aşama tesisatı müsait bir yerden BCM'nin olduğu bölüme getiriyoruz.

Kablo diagramlarında görebilirsiniz c25 ve c70 pinlerine bağlantı yapıyoruz. @yavuzbattal abim sağolsun:)

Bağlantıyı daha yapmadım yaptıktan sonra konuya güncelleme yaparım.

Son aşama olarak muhtemelen bir kodlama gerekiyor, 1.5 etsi bir aracın kodlarını yedekledim, umarım oradan bulabilirim nereye bakmam gerekiyor bilmiyorum.
14.jpg
 
selamlar, aliexpress'ten alırsanız direkt tesisat ile geliyor zaten. eğer servisten temin ediyorsanız şablonu ben söyleyeyim gerisi sizde...

3 kablo var aydınlatmalarda gnd, KL30(kırmızı-yeşil), LIN(mor-sarı).

sol ön ve arka ayak aydınlatmalar; KL30 hattı t73b/70 pinine, LIN hattı t73b/29 pinine bağlanacak.

sağ ön ve arka ayak aydınlatmalar; KL30 hattı t73b/70 pinine ,LIN hattı t73b/13 pinine bağlanacak.

Cem beynine bu kabloları bağlayabilmek için ayrıca özel bi pin almanız gerekiyor...eğer bu işlerle uğraşmak istemezseniz ankarada illaki tesisatı yapacak yer vardır siz direkt beyne bağlantısını yapabilirsiniz...
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt