Mib 2.5 Discover Pro İlgi Çekici Noktalar (POI) dosyası - Türkiye


Daha önce Mib 2 discover pro kullanmadım. Direkt Mib 2.5 Discover pro kullandım. Bu ünite için POIBase sitesinden POI kütüphanesi indirirken genel olarak Discover Pro diyor. 2 veya 2.5 ayrımı yok. dolayısıyla zannedersem sizin cihazda da POI'leri kullanabilirsiniz.

Bir üniteye aynı anda sadece bir tek POI kütüphanesi yüklenebiliyor. Birden fazla yüklenemiyor. O nedenle mesela hali hazırda var olan POI'ler + sizin kendinizin hazırladığı ve vw'de olmayan POI'ler + hız kameraları POI lerini bir uygulama vasıtası ile (Ben POIBase kullanıyorum, Avrupa'da yaşayanlar Car-Net kullanabiliyor) tek bir POI kütüphanesine getirilip akabinde cihaza yüklenmeli.

Ben kendim yukarda gördüğünüz gibi kendi kütüphanelerimi oluşturdum. Onları cihaza indirip yükledim. Normalde sadece 5 adet POI kategorisi oluşturmanıza izin veriyor POIbase. Ben hem 40 POI kategorisi yükleme hem de hız kameraları yükleme için 15 € ödedim.


Hız kameralarını paylaşamam ancak istediğiniz spesifik bir POI varsa maksimum 5 adede kadar gruplandırıp forumla paylaşabilirim. Forumda isteyenler varsa en çok talep edilen POI'leri bir araya getirip akşam buraya yüklerim.
Hız kameraları gerçekten doğru mu ve güncel mi bunlar
 
Hız kameraları gerçekten doğru mu ve güncel mi bunlar
Eksiklik ve yanlışlıklar var ancak gördüğüm kadarı ile Türkiye ve Avrupa için kamera bilgisi en güncel ve en fazla sayıda olan site POIbase. Mevcut hali ile kabaca bir rakam vermek gerekirse Türkiyenin %60-70 ini kapsıyor. Hem sabit, hem mobil, hem section kontrol, hem de kırmızı ışık vb. tüm kameraları görebiliyorsunuz. Ben kendim de evime yakın olan ancak henüz sitede bulunmayan bir hız kamerasını sisteme ekledim. Sizler de bildiğiniz kameraları sisteme ekleyebiliyorsunuz. Eğer girdiğiniz kamera bilgisi uygunsa onaylıyorlar. Türkiye'den çok kamera bilgisi giren var. Keza bu site tüm markalar için POI bilgisi veriyor. Sadece VAG grubu için değil.
 

Geri
Üst Alt