Şanzıman tıkırtı ve sendeleme


Qwerty80

Yeni Üye
Katılım
7 Tem 2021
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Konum
Antalya
İsim
Eren
Herkese merhaba. Benzer sorunlarla ilgili başlıklar gördüm ama sorun çok daha ciddi olduğu için(bence) yeni bir başlık açma ihtiyacı duydum.
2013 model 1.2 TSI dsg golf aracım var. Son iki üç aydır aracım 1den 2ye, 2den üçe geçişlerde özel bir adı var mı bilmiyorum ama arkadan ittiriyorlarmis gibi bir durum oluyor ve bariz hissettiriyor. 4 5 6 geçişlerinde ise küt küt ses geliyor ve sendeliyor araç. Bu küt ve tıkırtı sesini çoğu zaman duyuyorum araçta. Bazen o kadar sert oluyor ki tamam diyorum kesin bir şeyler kırıldı, koptu araçta. Ayrıca 3ten ikiye 2den bire düşüşlerde de aynı ses olabiliyor ara sıra. Daha önce 10 yıl farklı dsg araçlar kullandım. Böyle bir problem ilk kez başıma geliyor. Düşük viteslerde gaz biraktigimda ufak tefek silkelemelere atilmalara vs alışkınım ama böyle sesler hele hele yüksek viteslerde kutlemeler ilk kez başıma geliyor. Sanayide usta kavrama dedi, değiştirdik. Zerre düzelme olmadığı gibi yüksek viteslerde de araç çok geç,çok yüksek devirlerde vites geçirmeye başladı. Böyle bir problem yaşayan var mı kavramadan başka nasıl bir sorun olabilir acaba? İlginiz ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim herkese.
 

se merhaba. Benzer sorunlarla ilgili başlıklar gördüm ama sorun çok daha ciddi olduğu için(bence) yeni bir başlık açma ihtiyacı duydum.
2013 model 1.2 TSI dsg golf aracım var. Son iki üç aydır aracım 1den 2ye, 2den üçe geçişlerde özel bir
km nedir? hiç şanzıman bakımı yapıldı mı? ne zamandan sonra yapmaya başladı bir bakım yada bir yazılım güncellemesi mi yaptırdın?
 
Upvote 0
km nedir? hiç şanzıman bakımı yapıldı mı? ne zamandan sonra yapmaya başladı bir bakım yada bir yazılım güncellemesi mi yaptırdın?
145.000 km hocam. Hayır herhangi bir şey yaptırmadım güncelleme vs gibi. Tahminim 140 binden itibaren yapıyordu. Kavrama dediler, değiştirdik daha da kötü oldu ya da ben öyle hissediyorum. Şanzıman yağını da değiştirdiğini söylemişti usta.
 
Upvote 0
Şanzıman bilyelerine baktırın
Hocam çok bilgili değilim bu durumlar ile ilgili fakat bu kadar büyük bir sorun sanziman bilyelerinden olabilir mi? Bilye diyince sanki ufak tefek sesler canlaniyor benim gözümde. Böyle küt küt seslerin daha büyük bir problemden kaynaklandığını dusunuyorum aslında ama
 
Upvote 0
Bu tarz ses sorunlarını ne kadar kelimelere döksekte anlatmaya yeterli olmuyor. Ses kaydı alma şansınız varsa daha sağlıklı cevaplar ve çözümler bulabilirsiniz. İhtimaller arasında şanzıman ve bilyelerinin olduğunuda unutmayalım @Qwerty80
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt