Dizel dsg golf kısa mesafede fan açma sorunu


hungryman06

Yeni Üye
Katılım
17 Nis 2023
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Konum
Ankara
İsim
Gökhan
Araç
Golf
Merhabalar.
Yaklaşık 1 ay önce 2016 model dsg dizel golf aldım. Aracı bazen sıkıştırıyor olmama rağmen fan açmazken, bazen 5-6 km yol yaptıkdan sonra fan açıyor. Yağ veya su eksiltme yok. Çekiş de iyi. Normal mi bilmiyorum sizlere sormak istedim.
 
Hocam benim dizel golf aracımda da vardı aynı sorun. İstanbulda yaşıyorum, sıkışık trafikte sürmememe rağmen 200,300 km arasında başlıyordu rejenerasyon. Bazı durumlarda çok sinir oluyordum aracı stop etmem gerekiyordu edemiyordum. D konumunda kullandığımda 200,300 km arası S modunda sürdüğümde 300, 350 km arası devreye giriyordu. 0 km de aldığımdan beri 20 bin km ye kadar hep bu şekildeydi. Benim sürüş standartımı kısıtladığı için tsi motora geçtim.
 
Upvote 0
pandemiden sonra yakıt kalitesi mi düştü bilmiyorum ancak dpf çok çabuk dolmaya başladı tanıdığım herkeste durum aynı.
Bu konuyla alakalı bir video izlemiştim şimdi tam detayını hatırlayamadım ama pandemi dönemi alkol bazlı temizlik ve dezenfektanlara talep çok olduğundan akaryakıtlara katılan alkollerde bir düşüş yapmışlar. onunla alakalı olabilir mi acaba?
 
Upvote 0
Aracım 7 yıldır 200 ila 300 km arası dpf temizliği yapar sürekli aynı marka mazot aldığım için şu an için stabil sorun yok, aracı devirli kullanmak önemli yüksek devirli kullanımda küller partikül filtresinden geçiyor dışarı atılıyor bunu dynoda gözlemledim. Dsg dizel aracım olsa sürekli s modunda kullanırdım sanırım.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt