Motor Soğutma Suyu Seviyesi


mapiper

Üye
Katılım
23 Tem 2019
Mesajlar
84
Tepkime puanı
55
Konum
istanbul
İsim
hüseyin
35CD75F8-5DF2-40D1-8BEE-34DD3F176806.jpegArkadaşlar S.A 2020 1.5 dsg comfortline aracımda motor soğutma suyu seviyesi fotoğrafta görüldüğü şekilde minimum seviyenin de altında görünüyor. Daha önce 2018 1.6 tdi vardı onda da aynı şekilde seviye minimumun altındaydı. Servise sormuştum önemli değil demişlerdi. Bu aracımda da aynı şekilde. Kafama takıldı sizce bşr sorun olur mu? Üstüne ekleme yapsam mı? Ne tavsiye edersiniz?
 

A.s

Nasil onemli degil demis servis yanlis anladi sanirim

Acilen servise gitmenizi öneririm devirdaim kaçırıyor yada bir yerde kacak var
 
Yok hocam azalmıyor hep bu şekilde. Alırken de aynı seviyedeydi. Bir ay önce aldım bu aracı. Ve ayrıca bir önceki aracımda da aynı şekilde idi. Hatta kendim kapağını açıp biraz su eklemiştim.
 
Bu fotoğraf araç düz zeminde iken çekildiyse. Evet kesinlikle eklenmeli.

Saf su alıp max çizgisinin biraz altına kadar eklenebilir.

Dikkat; motor suyu sıcakken bu işlemi yapacaksanız dikkatli olun.

Screenshot_2022-05-04-23-44-35-84.png
Screenshot_2022-05-04-23-44-53-99.png
 
Eklediğim fotoğraf motor tamamen soğukken düz zeminde çekilmiştir. Ayrıca dediğim gibi daha önceki aracımda da aynı şekilde seviye azdı. Bugüne kadar yetkili servis dışında araçlarımı servise sokmadım. Daha önceki 2018 1.6 tdi da doğuş otoda bu durumu sorduğumda sıkıntı olmayacağını eğer çok azalırsa uyarı vereceğini belirtmişlerdi. Bunda da aynı şekilde olunca merak ettim. Acaba Benzer modellerde aynı durum var mı?
 
Sanırım aynı renkte saf su alıp minimum a kadar az bi şey ekleyip azalıp azalmadığını tekrar kontrol edeceğim. Veya servise götüreceğim garantisi devam ediyor sonuçta. Ya da üçüncü seçenek servis zamanı geldiğinde bu konuyu ayrıca soracağım.
 
benim bundan yukarıdaydı su miktarı ama araç yol bilgisayarı uyarı vermişti. yol yardımı aradığımda en yakın benzinlikten bir miktar saf su alıp eklememi önermişlerdi biraz ekledim çizgiyi geçene dek sonrasında tekrar eksilme ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım. motor tdi.
 
Servis hizmeti aldiginiz Dogus oto ustasi acaba kendi aracinda bu olsa idi ayni soguk kanlilikla beklermiydi:) su deposunun kapagini actiginizda su seviyesi artiyorsa sistemde kacak olabilir takip edin.
 
Önemli değil demişler şaka gibi pişkinliğe bakar mısınız, bide yetkili servis🙂 bu haliyle lamba yakmamasının sebebi muhtemelen araç çalışınca genleşme kabında yine bir miktar artıyordur ondan dolayıdır, ama milimetrik daha az olsa kesin yakar
 
Sanırım aynı renkte saf su alıp minimum a kadar az bi şey ekleyip azalıp azalmadığını tekrar kontrol edeceğim. Veya servise götüreceğim garantisi devam ediyor sonuçta. Ya da üçüncü seçenek servis zamanı geldiğinde bu konuyu ayrıca soracağım.
Kardeşim saf su ŞEFFAF olur, saf su ilave et min ile max arası olsun. Su azalması devam ederse yetkili servise gidersin.
 
Son düzenleme:

Geri
Üst Alt