6.5" MIB II - Appconnect Uyumsuzluğu


KB

Üye
Katılım
20 Şub 2016
Mesajlar
320
Tepkime puanı
10
İsim
Samil
Merhaba arkadaşlar,

Takip eden arkadaşların bildiği üzere Golf araçlarda 2 farklı MIB II (6.5" Composition Media Player) gelmektedir.

İlk kez duyacaklar için özetlemek gerekirse;

- Eğer opsiyon olarak geri görüş kamerasını seçerseniz, aracınıza Appconnect uyumlu medya cihazı takılmaktadır. (Cihaz parça no 24A ile bitmekte ve medya cihazının sol altında voice tuşu yer almaktadır.) Ayrıca bu cihazda appconnect uygulaması menüde görünmektedir ve gelen mesajları sesli olarak okuyabilmektedir.

- Bu opsiyonu seçmezseniz, aracınıza appconnect uyumluluğu olmayan cihaz takılacaktır(Cihaz parça no 19A ile bitmekte ve medya cihazının sol altında mute tuşu yer almaktadır) ve ne yazık ki satış sırasında size cihazın appconnect uyumlu olduğunu bildirecekler. Çünkü Doğuş genel merkezi, bayilere "2015 21.Haftasından itibaren üretilen araçlar appconnect uyumludur" yazısı göndermiştir. Bu cihazda appconnect uygulaması menüde görünmemektedir, mesajları sesli okuma özelliği bulunmamaktadır, mirrorlink uygulaması dahi cihazda yoktur.
 

Mute tuşlu, parça numarası 19A ile biten, cihaz menüsünde Appconnect uygulaması görünmeyen cihaz için servis ile ileitişime geçilip, aracın appconnect uyumlu olduğu bilgisi alındıktan sonra, Almanya'dan aktivasyon kodu getirtilmiş ve araç servise çekilip uygulama aktif edilmeye çalışılmıştır. Ancak yaklaşık 2 saatlik süreç sonrasında uygulama aktif edilememiştir. Sorun bu hafta(Mart'ın 3. haftası) Altur'da yapılan işlem sonucu ortaya çıkmıştır.
 

Sonuç olarak, müşteriye eksik bilgi verilerek araç satışı gerçekleştirilmiştir ve satışının yapılmasına devam edilmektedir.

Sorunun çözümü için sesimizi Doğuş'a duyurmalıyız. Vw - Almanya ile iletişime geçip sorunun çözüme ulaştırılmasını istiyoruz.

"Doğuş'un Almanya ile iletişime geçip, Siz bize 2015-21.hafta sonrası üretilen araçlar appconnect uyumlu dediniz bizde ona göre bildiri yayınladık, ancak araçlarda bu özelliği aktif edemiyoruz, çünkü uyumsuz ürün göndermişsiniz, müşteri uygulamayı aktif etmek istiyor ancak sorunu çözemiyoruz diyebilir."

Sizlerde aşağıdaki adreslere şikayetinizi iletebilirsiniz;

Vw - Doğuş İletişim Bilgileri;

https://binekarac.vw.com.tr/iletisim.aspx

[email protected]


Vw genel merkezinin iletişim bilgileri;

[email protected]

Yurt dışında da benzer sıkıntılar yaşanmakta. Hatta avukata giden olmuş. Süreci takip edebilirsiniz.
http://www.polo6rfreunde.de/index.php/Thread/14418-App-Connect-nachr%C3%BCstbar-bzw-per-VCDS-freischaltbar/?postID=365448#post365448

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Başlık faydalı, benim naçizane önerim ortak bir metin oluşturalım ingilizce ve türkçe. Bu metni kopyalayıp sonuna kendi araç bilgilerimizi ilave edelim ve bu şekilde hem almanya hem de doğuşa yollayalım. Bu 21. hafta bildirisi ile ilgili mail golf broşür resimleri vs. örnekleride kanıt niteliğinde ekleyelim.  

 
Ben bu link e iki defa yazdım geri dönüş olmadı :)) bir kez daha yazayım bakalım 

 
Birlikten güç doğar aynı şekilde hepbirliktede getirelim

VW Golf 7 - 2015 -1.4 TSI Highline - Tungsten gri - Manuel - Bi-Xenon LED Gündüz Sürüş Farları - Panoramik Cam Tavan

 
Bir arkadaş bunu güzelce ingilizceye çevirsin. Mail atacak arkadaşlar araç seri numaraları ile birlikte almanya mailine atsın. Yanlış bilgilendirildiğimiz de yazsın. Sayı çok olursa geri dönüş de iyi olacaktır.

 
Sayın VW ve Doğuş Oto yetkilileri

Bizler VW Golf MK7’nin 2016 model yılı araçlarının Türkiye kullanıcıları olarak uygulamakta olduğunuz satış politikası mağdurlarıyız. 2016 model yılı araçlarda kullanmakta olduğunuz medya cihazlarından 19A parça numarasıyla biten kullanıcılar olarak bizler ne Doğuş Oto’nun satış temsilcilerinin nede teknik servis çalışanlarının bilgisinin olmadığı APP CONNECT konusunda mağdur edildik. Hiçbir opsiyon ile açıklanmayan yada bunu alırsanız bu eklenti açık gelecektir diye bir bildirimde bulunulmayan sadece satış odaklı politika nedeniyle aynı şartlarda (fiyat)  farklı bir uygulamaya tabi tutulmuş bulunmaktayız. Haftalardır yaptığımız görüşmelerde Doğuş Oto’nun her çalışanı farklı bir bilgi verip en sonunda deneme yanılma yöntemiyle bizlerin aynı şartlarla sahip olduğumuz araçlarda bu uygulamadan mahrum bırakıldığımız görülmüştür.  Golf MK7’nin Türkiye kataloğunda ve Doğuş Oto ile yapılan bazı yazışmalarda 21. Hafta üretimi bütün araçlarda bu uygulamanın aktif olacağı belirtilirken neye göre değiştiği bilinmeyen bir şekilde bazı araçlar 24A parça numarası ile biten uyumlu cihazlarla bazıları ise 19A ile biten uyumsuz cihazlar ile gelmiştir. Halihazırda skandallarla çalkalanan bir markanın kullanıcıları olarak bizler bu şekilde bir uygulamayla bir kez daha hayal kırıklığına uğramış bulunmaktayız. Almaya VW yetkilieri ve Doğuş Oto üst düzey yetkililerinin bu konu hakkında sesimizi duyup mağduriyetimizle ilgili gerekeni yapacaklarını ümit etmekteyiz.

Saygılarımızla

 
Düzeltme önerisi olanlar bildirirse son haliyle birde ingilizce çevirisini yapıp olabildiğincce çok kişiyle mail atalım derim.

 
@asturias teşekkürler hocam. Şaşe numaralarını ve Mediaplayer sistem bilgilerini de yazdığımız bir kısım ekleyebiliriz.

Bugün zaman arayabilirsem Almanca olarak hazırlayacağım. 

 
Bu maili sadece media playeri 19a olanlar değil tüm golf üyeleri atmalı. Birde altına site linki koyalım ki artık haksızlık yaptıklarında bizim topluluk olduğumuzu bilsinler.

 
@yusuf Hocam, çok haklısınız. Sorunu hepimiz sahiplenmeli ve birlikte hareket etmeliyiz. Örnek dilekçeyi foruma eklesek ve bizler adımızı soyadımızı girip onayladığımızda Almanya'da ilgili adrese E-mail olarak gitse, ya da bir destekleyenler listesi oluşarak örnek dilekçeye eklenip tek bir mail olarak gitse.

Bu desteği, Mute tuşlu araçları "ayıplı ürün" olarak tanımlayıp almamanın da büyük bir etki yaratacağını düşünüyorum. Ellerinde bu tür araçlar alınmayıp birikmeye başladığında duyarsız kalamayacaklardır, eminim. 

Saygılar..

 
Aramızda ki avukat hocalarımızın da bu metni gözden geçirerek varsa gerekli düzeltmeler belirtmelerini rica etsek ne dersiniz?

iPhone using Tapatalk

 
forumun sadece bilgi paylaşımı değil,bireysel çaba ile ilgi(siz)lilerin dikkatini çekemediğimiz bu gibi durumlarda birlikte hareket ederek sesimizi duyurma çabasına vesile olması harika :000074-medium:

o vakit ,herkesin kıymetli görüşleri ile nihai metinlerin oluşmasını bekleyeceğiz.

 

genelde herkesin 24a veya 19a ile bitmiş. Dün dikkat ettim benim arac 2016 şubat çıkışlı 6.5'' geri kamera var appconnect var ama açılmıyor ve sonu 40a ile bitiyor.

 

Geri
Üst Alt