Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi'ne 6.8 milyon lira kar cezası


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,791
Tepkime puanı
8,363
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi'ne 24 Ocak'taki kar yağışı nedeniyle yolun bazın kısımlarının trafiğe kapalı kalması sebebiyle 6.8 milyon lira ceza verdi. Mağdur olan sürücülerin otoyol geçiş ücretleri iade edilecek.

İstanbul'da 24 Ocak'ta etkili olan kar yağışıyla Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı kesimleri, trafiğe kapandı. Trafik kazaları nedeniyle yolda mahsur kalanlar oldu. Bakanlık da mahsur kalanların mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçti. Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Yassıören (Kesim-1), Yassıören-Odayeri (Kesim 2), Habipler-Hasdal (Kesim-7) mevkilerini kapsayan yolların 18 saat trafiğe kapalı olması nedeniyle işletmeci firmaya, 6 milyon 795 bin 957 lira ceza uygulandı. Beklemek zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan sürücülerin otoyol geçiş ücretlerinin de iade edildiği öğrenildi.

-----

Yunanistan’da karda mahsur kalan sürücülere 2 bin euro tazminat ödenecek.

Yunanistan’ın başkenti Atina’yı diğer kentlere bağlayan Attiki Odos otoyolunda yaklaşık 12 saat mahsur kalan araçlara otoyol şirketi tarafından 2 biner Euro tazminat ödenmesi talimatı verildi. Talimatı Başbakan Kiriakos Miçotakis'in verdiği otoyolu işleten özel şirket yetkililerinin ise bu ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'yı diğer kentlere bağlayan Attiki Odos otoyolunun 55 kilometrelik bölümünde dün saat 12.00'den itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile yaklaşık 1200 araç mahsur kalmıştı.
 

Bu cezayı mağdur olan sürücülere tazminat gibi verseler yerinde olur. Yunanistan gibi. Yoksa öbür türlüsü bir cebinden diğerine gibi oldu.
 

Geri
Üst Alt