Kazaya ramak kala


agacmalzeme

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
30 Ağu 2017
Mesajlar
2,548
Tepkime puanı
3,191
Konum
Ankara - Çankırı
İsim
Mehmet
Videoda 1.olayda 07 plakalı golf sahibi eğer forumdan ise tavsiyem bu hatayı bir daha yapmaması. Motorcu arkadaşa çarpmış olsaydı motorcunun yaşama ihtimali yok denecek kadar azdı. Kendisi bir ömür pişmanlık ve ağır bedeller ile karşı karşıya kalabilirdi. Aman dikkat edelim önümüzü görmeden yada sollama yasağı olan yerlerde daha titiz olalım.
 

Bir motosiklet kullanicisi olarak bu hizda gitmesi zaten sacmalik o yolda

Golf yada x marka aracin şöförü zaten duz cizgi sollama kesinlikle yasak yerde daha bir sacmalik ahmaklık cahillik baska seylerde yazarim simdilik bu kadar :)
 
Motorcular ps/pc/xbox da oyun oynar gibi hayat oyununda 3 yanma hakkı olduğunu zannediyor.. yada yolda + (health=sağlık çantası) toplayıp komadan sağlıklı yaşama geçebileceğini umuyorlar.

Ben bisiklete binmeyi biliyorum. Motosiklette kullanırım büyük ihtimal
Ankaradan antalyaya 5 litre yakıtla gitmeye de kafam basıyor.
Her yıl 100 lira mtv ne güzel !!!
En babasından honda / suzuki motorda 30-40 bine çekerim altıma.

Niye yapmıyorum ??? Ben hayata yazı tura atmam.

165 le gitmek nedir ??? Laylaylom zigzag çizmeler falan ???
 
Böyle bir yolda öyle bir hızla gitmek ölüme meydan okumak gibi bişey olmuş böyle bir sollama çok kötü sonuçlar çıkartabiliyor
 
Hız(acelecilik) felakettir! Yaşandıktan sonra sakin zihinle yapılanları düşününce,hız yapan kişi, ne kadar gereksiz bir davranış olduğunu idrak edeceltir.Motorcu arkadaş çok hızlı ve güvensiz sürüş içinde iken golf sürücüsü
karşıyı ve çizgiyi dikkate almadan çıkış yapması kazaya davetye çıkarmış bile.
Araç sürücüleriinin bir çoğu, bisiklet ve motor kullananları taşıttan yani trafikte hakkı olan araçlar görmüyor..Motor kullanıcılar da kondisyon ve kıvraklıklarına güvenerek her posizyona girebileceklerini düşünebiliyorlar.
 
Bu tarz yollarda çok daha dikkat etmek gerekiyor. Allah korusun.
 
Her iki tarafta suçlu.Motorcu hız sınırında gitseydi golf hatalı sollamayı bitirmiş olacaktı.Golf kurala uysaydı bu olay hiç olmayacaktı.Ama olası kazada golfün kaput eğilir motorcunun yaşama şansı olmaz.Hakim karşısına çıkınca da trafik kazası olacağı için 2-3 sene belki yatar golf sürücüsü.Hukukçular daha iyi bilir.Motorcunun panik yapmaması kurtarmış.
 
Sollama elbette ki işaret ve levhalara göre yapılmalı,

Ancak karşınızdan bu hızla gelebilecek bir motosiklet, karıncadan daha küçük bir boyuttadır.

Diyelim ki bir sapak olsun. Bu hızda gelen bir motosiklet, sağdan sola bakmak için yaptığınız kafa hareketi arasında geçen zamanda önünüzde bitiverir.

Kazadan 2 saniye önceye dönüş maalesef ki yok.
Daha temkinli daha dikkatli olmak gerekir.
Trafikte her kural önemli ve herkes için geçerli.
 
Hatalı sollamaya diyecek sözüm yok... bunu yapanı çok görüyorum fakat motorsiklet teki hız nedir öyle 165 km/s (80 km/s ile gidilecek yolda).
Motor kullananlar neye güvenirler de böyle hız yaparlar anlamıyorum. Azıcık fizik ve İnsan anatomisi bilen birisinin bu hızlarda motorsiklet kullanacağını sanmıyorum.
 
yav mis gibi yol manzaranin ve yolun dadini cikarsana dayi ne bu hiz ne bu acele (ikitaraficin)
 
Motosiklet kullanmak araba kullanmaktan daha çok tecrübe ve dikkat ister ama bu kadar hız ile kaza yapmak %99ölümle sonuçlanır. Verilmiş sadakaları varmış. Trafik kuralları bazen saçma gelir insanlara fakat uyulmazsa tek hakkımız olan canımızdan olabiliriz.
 

Geri
Üst Alt