Lastik basıncı


Katılım
3 Haz 2018
Mesajlar
31
Tepkime puanı
8
İsim
TolgaTolga
 Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı hafif bir çukura girdim ardından benzin almak için benzinliğe gittim fakat fark ettim ki lastik patlamış daha doğrusu patlak gibi görünüyordu neyse hava bastım daha sonra 36 bardan 33 bara düştü hemen lastikçiye götürdüm nesi var diye.Lastik sağlam dedi yeniden takti hava basti ve şuana kadar basinç kaybi olmadi 1 saatte.Başiniza benzer bir durum geldi mi?Çok tuhaf değil mi bu?İyi forumlar dilerim

 
Ön lastik mi? 

Lastik basıncı yetersiz gibi göründü hava basıldı 36 psi öyle mi? 36 psi öncesi kaçtı hava ve lastikler soğuk muydu? Daha doğrusu ne kadar yol yapmıştınız?

Sonra ne zaman ölçüldü 33 psi oldu? Hemen mi yoksa lastik soğuyunca mı? 

Araç uyarı verdi mi? 

Lastikler her biri aynı seviyede basınç kaybediyorsa uyarı vermez.

Diğerine göre basınç yaklaşık 10 psi fark olursa uyarı verir.

Soğuk lastik basıncı 32 psi olan bir lastik yol yapınca yani ısınınca 36 psi civarı olur. Yani ortalama 4-5 psi fazla olur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet lastikler soğuktu yeni çikmiştim evden Bornovanin yollari malum berbat.Bir çukurdan kaçarken diğerine girip çiktim haberim yoktu yaklasik 10 dk sonra benzinlikten mazot alirken arkadas gördü lastik patlamiş dedi.Sağ ön lastik bir baktim janta kadar inik.Hava basti 36 bar iki dk sonra 36 dan 33 e indi.Eve gidip park ettim sabaha kadar janttaydi.Neyse ben yedek lastiğimi takip lastikçiye gittim orada herşeyini kontrol ettiler bu lastik taş gibi sorun bulamadik dediler.Köpük ve su testleri sonrasi.Hava basip lastiği monte ettiler ve saatlerdir hava kaçirmiyor.Bazen taş kaciyor dedi çukura girişlerde sonra düzeliyor dedi bana biraz mantiksiz geldi.Gerçekten tuhaf bi durum ama hoşuma da gitti durum .Cevap için teşekkürler

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Tolga Tolga anlattığınıza göre çukura sert girmesi sonucu lastik ile yanak arasında anlık olarak boşluk oluşup hava mı kaçırdı acaba..

Yakın zamanda benim de 1 lastiğim her kontrolde 1 PSİ düşük çıkıyordu. Kontrol ettirdim. Lastik yanağı ile jant arasından çok çok az bir hava kaçırıyormuş..

Dikkat ettim lastiği sökerken, sibop içini çıkardı hava yavaş yavaş inerken makineden lastiğe yandan baskı yaptı ve hava bir anda boşaldı haliyle..

Sizin yaşadığınız olay da ani çukur girişi ile olmuş olabilir. Pek mantıklı gelmese de öyle olmuş gibi.. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt