Golf 1.2 TSI BMT Klima


OnurSuer61

Yeni Üye
Katılım
18 Ağu 2021
Mesajlar
10
Tepkime puanı
2
İsim
Onur
Herkese merhaba. Klima ile alakalı 2 konuda bilenlere danışmak istiyorum. 2 aydır 1.2 Tsi 110hp bmt modeli kullanıyorum. Klimam doğru düzgün soğutma yapmıyor. İlk açtığımdan 15-20 dk sonra biraz daha soğuk üflüyor ama yine de randımansız soğutuyor. İkinci konum ise; Uzun yolda 3 saatten sonra önce yorgunluk tespit ediyor sonra klima kendi kendini kitliyor. Soğutuyor ama üflemiyor. Sıcaklıkan ya da nemden olabilir mi? Sebebini bilenler yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, bende de aynı araçtan var. Söylediklerinizden hiçbiri olmuyor. Açar açmaz soğutuyor, yorgunluk tespit etse bile klimada bir değişiklik yapmıyor. Gazına filan baktirmanizda fayda var gibi. Nemle alakali olduğunu da zannetmiyorum

 
@OnurSuer61 klima ayarlarınız nasıl?

(Sirkülasyon aktif mi? auto mu kullanıyorsunuz? Dış hava sıcaklığı neydi ve siz hangi sıcaklığı ayarladınız? Ön camda film var mı? Üfleme fazla olduğunda güneşin acısı nasıldı, üfleme az olduğunda nasıldı?)

Bunlar etki edebilir. Daha ayrıntı ile yorumlayabilirim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ogzogz hocam klimayı açarsın ya ısıtır ya soğutur. Seni düşündüreceği bi durum çok olmaz genelde hele hele 2015 model arabada. Start-Stop u kapattım daha fazla randıman aldım. Aküden olduğunu düşünüyorum artık.

 
@OnurSuer61  welcome to Volkswagen..

Evet, klimalar aç kapa işimizi görsün olabilir. 

Ancak bazı durumların neden olduğunu burada tecrübeler doğrultusunda, bazen sorun zannettiğimiz  durumların sorun olmadığını , sizin de bahsettiğiniz gibi örneğin koruma altına almak için yaptığı gibi teknik ayrıntılar olabiliyor. 

Bazı durumlar bulemotion teknolojisi altında gerçekleşen verimli tüketim amacıyla da olmuş olabilecek durumlar olabilir..

O sebeple yukarıdaki soruların nedeni , 120 bin kmdir aynı aracı kullanan birisi olarak olabilecekleri size aktarabilmekti.

Start stop devredeyken ve motor durmuş beklerken üfleme azalır. Olması gereken sıcaklıkta değilse zaten kendisi kapanmaz. Kapanmışsa da klima olması gereken sıcaklığa ulaşmak için bekliyor olsanız dahi tekrar çalışır kendiliğinden.

(2. Konu)sürüş anında oluşan bir durumdan bahsediyorsunuz. Akü , elbette seçenekler arasında.

Benim sadece belirtmek istediğim, güneş dik gelince üfleme daha fazla olur, arka çaprazdan gelirse daha az olur. Güneşin geliş açısını ön cama bakan panel arasındaki sensörle algılar.  

Klimanın kendini korumaya alma durumları da olabilir. Bu da aracın enerji ihtiyacı olduğu zaman olabilir, sistemsel ya da mekanik bir arıza da olabilir, tıkanıklık da olabilir , klima gazı sebebiyle de olabilir.

Bir de uzun yoldan bahsetmişsiniz. Yorgunluk algılama 65 km/h ile 200 km/h aralığında yapılan sürüşlerde  hesaplanır ve sürücü hareketine göre uyarı verir. Burada bunun ile alakası yoktur. Sadece uzun süre sürüş yaptığınızda motor suyu sıcaklığı çok yükseldiği anlar olursa kompresör kendini korumaya alır. Ancak siz soğutuyor ama üflemiyor diyorsunuz. Bu da eğer ki auto modda kullanıyorsanız havalandırmayı yönlendirdiğinden nereye ihtiyaç varsa oraya yönlendirdiği anlamı çıkarır.

Multimedyadan araç durumunda start stop sekmesinden motorun çalışma ihtiyacı olup olmadığı , klima için mi çalışıyor vs. gibi bilgiler çıkabilir.

Yine de gözetlemeye devam edin. Bir servise gösterin. Zaman bulursanız kullanma kılavuzuna da bakın.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ilk Fitreleri kontrol etmekte fayda var ters bile takılmış olabilir sadece kontrol.

2. olarak klima gazı normalde 500-550gr arası belki çok ufak bir kaçak vardır 300gr'a düşmüştür hiç kontrol edilmediyse

3. olarak havalandırma fanı (siz üflemiyor dediniz oradan)

4. olarak "golf 7 klima yönlendirme motoru" yukarı aşağı yön veren motor. Bunun zaman içerisinde tırnakları kırılabiliyor sıcak soğuktan dolayı siz yukarı konumlandırsanızda o ayağa vermeye devam edebilir. işini bilen klimacı tüm dertlerini anlar.

 
@vomgti Klima gazını ve havalandırma motorunu kontrol ettireceğim. 
4.maddeye istinaden kontrollerini yaptık orda sorun yok hocam. Teşekkür ederim 

 

Geri
Üst Alt